Το πρώτο βήμα προς την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού του τίτλου, έκανε ο Μίλτος Τεντόγλου εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στον μεγάλο τελικό του μήκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ.
Ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε μόλις δύο προσπάθειες στον προκριματικό. Μετά το 7,78μ. της πρώτης του απόπειρας, ανέβασε αισθητά την απόδοσή του και "προσγειώθηκε" στα 8,26μ., επίδοση που του έδωσε απευθείας το εισιτήριο για τον τελικό.
Ο ίδιος, πάντως, ξεκαθάρισε πως δεν χρειάστηκε να φτάσει στα όριά του στον προκριματικό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κρατά τα καλύτερα για την αυριανή μεγάλη μάχη.
"Είμαι καλά. Τώρα στον προκριματικό δεν χρειαζόταν να το δείξω αυτό, θα με δείτε στον τελικό".
Ο Τεντόγλου εξήγησε και γιατί η πρώτη του προσπάθεια δεν ήταν αυτή που θα ήθελε. Η πρωινή ώρα του προκριματικού, σε συνδυασμό με τον άνεμο, τον επηρέασε, με αποτέλεσμα να πατήσει αρκετά πίσω από τη βαλβίδα και να χάσει πολύτιμα εκατοστά.
"Το ότι ο προκριματικός γίνεται πρωί είναι δύσκολο για μένα. Στο πρώτο μου άλμα αναγκάστηκα λόγω του ανέμου να πατήσω πολύ πίσω. Ήταν ένα παρατημένο άλμα, αλλιώς θα έκανα το όριο από την πρώτη προσπάθεια", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παρά το γεγονός ότι δεν χρειάστηκε τρίτη προσπάθεια, ο Έλληνας πρωταθλητής έμεινε ικανοποιημένος από το άλμα που του χάρισε την πρόκριση, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα ως ένα από τα καλύτερα που έχει κάνει σε προκριματική διαδικασία.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
