Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε ένα ιδιαίτερα αγωνιστικό πρόσωπο και εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό του τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος", αφού επικράτησε της Μπουργκ με 90-69 στο κλειστό του ΟΑΚΑ.
Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο του "τριφυλλιου", είχε τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά και ουσιαστικά μετέτρεψε την αναμέτρηση σε τυπική διαδικασία.
Με πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Μαντζούκα, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 12 πόντους και 4/5 τρίποντα, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 25-10 στο πρώτο δεκάλεπτο. Η εικόνα δεν άλλαξε στη δεύτερη περίοδο, με τους "πράσινους" να πηγαίνουν στα αποδυτήρια έχοντας διαφορά 20 πόντων (51-31).
Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του "Ζοτς" συνέχισαν να διατηρούν υψηλό ρυθμό στην άμυνα, ενώ επιθετικά πήραν λύσεις από πολλούς παίκτες. Ο Σιλβέν Φρανσίσκο ήταν ο πρώτος σκόρερ με 18 πόντους, ενώ ο Ματίας Λεσόρ πρόσθεσε 15 πόντους και 7 ριμπάουντ. Διψήφιος ήταν και ο Ντίνος Μήτογλου με 10 πόντους.
Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Σαββάτου 19/9 (20:00) τον ΠΑΟΚ, σε μια αναμέτρηση που θα ολοκληρώσει τη φετινή διοργάνωση στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου.
Αυτό που κρατά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς από τον... περίπατο, είναι η ένταση στην άμυνα, η καλή κυκλοφορία της μπάλας και η πολυφωνία στην επίθεση. Οι "πράσινοι" επέβαλαν από νωρίς τον ρυθμό τους και με πίεση στην περιφέρεια, σωστές περιστροφές και αποτελεσματική λειτουργία κοντά στο καλάθι, δημιούργησαν γρήγορα σημαντική διαφορά.
Επιθετικά, η ομάδα δεν στηρίχθηκε σε έναν μόνο παίκτη. Η μπάλα μετακινήθηκε με συνέπεια, ενώ αξιοποιήθηκαν τόσο το παιχνίδι στη ρακέτα όσο και η περιφερειακή εκτέλεση. Χαρακτηριστικό της συνολικής εικόνας ήταν πως όλοι οι 11 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν κατάφεραν να σκοράρουν.
Παναθηναϊκός - Μπουργκ 90-69
- Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Καλαϊτζάκης 2, Φρανσίσκο 18 (3), Μπάντιο 8 (2), Βαρβαρίτης 3 (1), Γκραντ 6, Λεσόρ 15, Γιαμπουσέλε 9, Μπόνγκα 5 (1), Ερνανγκόμεθ 2, Μήτογλου 10, Μαντζούκας 12 (4)
- Μπουργκ (Φρεντερίκ Φοτού): Τζόρνταν 7, Μουλέρ 9 (1), Νέλσον 2, Σάμουελ 6, Λαμπάνκα 3 (1), Γουόκερ 20 (5), Γκαουντό 6, Σόλιμαν 2, Σέντρικ 5, Γούντμπερι 8 (2), Σελεμπάνζ 1, Μονέ
Διαγωνισμός τριπόντων Γιαννακόπουλου - Αλβέρτη με φιλανθρωπικό έπαθλο 100.000 ευρώ
Έναν διαφορετικό διαγωνισμό τριπόντων, με ξεχωριστό κοινωνικό μήνυμα, φιλοξένησε το ημίχρονο της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Μπουργκ.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο European ambassador των "πράσινων", Φραγκίσκος Αλβέρτης, βρέθηκαν αντιμέτωποι σε μια συμβολική μονομαχία για καλό σκοπό.
Όπως φαντάζει λογικό, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ήταν εκείνος που επικράτησε στη διαδικασία, όμως το αποτέλεσμα πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε ότι η δωρεά θα είναι τελικά διπλάσια από το αρχικά προβλεπόμενο ποσό.
Διαγωνισμός τριπόντων για καλό σκοπό 💚
— Panathinaikos BC (@Paobcgr) September 18, 2026
Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναμετρήθηκε με τον European Ambassador του Παναθηναϊκού AKTOR, κ. Φραγκίσκο Αλβέρτη σε έναν ιδιαίτερο διαγωνισμό τριπόντων για καλό σκοπό, στο ημίχρονο του αγώνα με την Μπουργκ στο πλαίσιο του 8ου Τουρνουά… pic.twitter.com/8ks7lSRyYb
Ειδικότερα, συνολικά 100.000 ευρώ θα διατεθούν, με 50.000 ευρώ να κατευθύνονται στο τμήμα μπάσκετ με αμαξίδιο του Παναθηναϊκού και άλλα 50.000 ευρώ στον Σύλλογο "Περπατώ".
Η συγκεκριμένη προσφορά αποτελεί προσωπική δωρεά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, μετατρέποντας τον διαγωνισμό του ημιχρόνου σε μια πρωτοβουλία με ουσιαστικό κοινωνικό αποτύπωμα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
