Ερχεται το Opel Grandland X All-Wheel Drive Plug-In Hybrid

300hp και AWD για το κορυφαίο SUV της Opel

erxetai-to-opel-grandland-x-all-wheel-drive-plug-in-hybrid
|
SHARE THIS
0
SHARES

Η Opel συνεχίζει την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου της PACE! παρουσιάζοντας τη νέα AWD PHEV (plug-in υβριδική, ηλεκτρική) έκδοση του Grandland X.

Στην κορυφή της οικογένειας SUV της Opel, το Grandland X Hybrid4 συνδυάζει την ισχύ ενός βενζινοκινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρων, παράγοντας συνολικά 300hp.

 

Το σύστημα κίνησης του Grandland X Hybrid4 περιλαμβάνει: έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού 1.6 λίτρων, 200 hp  και ένα σύστημα ηλεκτροκίνησης με δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 109 hp, με κίνηση και στους τέσσερεις τροχούς 

 

Ο βενζινοκινητήρας θα λειτουργεί ως επί το πλείστον σε μεσαίες έως υψηλές ταχύτητες, ενώ στις χαμηλότερες ταχύτητες θα αναλαμβάνει δράση ο ηλεκτροκινητήρας. Το Opel Grandland X Hybrid4 έχει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 50 km και διαθέτει τέσσερα προγράμματα λειτουργίας – ηλεκτρικό, υβριδικό, AWD και Sport – επιτρέποντας στους οδηγούς να επιλέγουν σύμφωνα με τις επιθυμίες τους ή τις συνθήκες οδήγησης.

“One Pedal Driving”: Επιβράδυνση με το γκάζι

Το Grandland X Hybrid4 διαθέτει σύστημα ανατροφοδότησης πέδησης για την ανάκτηση της ενέργειας που παράγεται κατά το φρενάρισμα ή την επιβράδυνση, που μεταφράζεται σε βελτιωμένη απόδοση. Σε ένα συμβατικό σύστημα πέδησης, η μηχανική ενέργεια που παράγεται από την τριβή των φρένων χάνεται με τη μορφή θερμότητας. Χάρη στη μετατροπή αυτής της περίσσειας κινητικής ενέργειας σε ηλεκτρική και στην αξιοποίησή της είτε άμεσα είτε με αποθήκευσή της στη μπαταρία, η πλήρως ηλεκτρική αυτονομία του Grandland X Hybrid4 μπορεί να αυξηθεί μέχρι 10%, κατά μέσο όρο.

 

Ο οδηγός μπορεί ακόμα και να επιλέξει “Ανατροφοδότηση κατ’επιλογή” για μέγιστη ανάκτηση ενέργειας. Η ροπή πέδησης του ηλεκτροκινητήρα είναι τόσο υψηλή, ώστε δεν απαιτείται καν πίεση του πεντάλ φρένου για να σταματήσει πλήρως το όχημα σε κανονικές συνθήκες κίνησης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook