Στο Top3 της Ε.Ε, βάσει ποσοστού ανάπτυξης, η ελληνική αγορά αυτοκινήτου

Καταγράφει αύξηση πωλήσεων – Οι νικητές και οι χαμένοι – Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

|
SHARE THIS
0
SHARES

Η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου παρέμεινε σε σταθερή πορεία το Μάιο που πέρασε σύμφωνα με τον οργανισμό Jato Dynamics.

Ταξινομήθηκαν 1.44 εκατ. οχήματα, αριθμός που μεταφράζεται σε αύξηση 0.2% σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2018 αλλά το πεντάμηνο του 2019 κινείται χαμηλότερα από το αντίστοιχο του 2018.

 

Στα τελευταία στοιχεία, η Ελλάδα φιγουράρει στην Τρίτη υψηλότερη θέση λόγω της αύξησης πωλήσεων 11% και όχι φυσικά των ταξινομήσεων.

Τα μικρά SUV παρέμειναν στην κορυφή των επιθυμιών των οδηγών με τις πωλήσεις να υποστηρίζονται σημαντικά από τις νέες αφίξεις των T-Roc and T-Cross, Hyundai Kona και Dacia Duster, ενώ οι πωλήσεις των κόμπακτ SUV είχαν νικητές τα Volkswagen Tiguan, Peugeot 3008 και το Nissan Qashqai.

 

 

 

Η Jato αναφέρει ότι συνυπολογίζοντας όλες τις υποκατηγορίες των SUV, ο όμιλος VW κέρδισε την κατηγορία με 123,100 ταξινομήσεις το Μάιο (αύξηση 29%), ο Ομιλος PSA (Peugeot Citroen Opel) ακολούθησε με 93,100 ταξινομήσεις (άνοδος 12%), ενώ η Renault Nissan βρέθηκε τρίτη με 83.300 ταξινομήσεις (πτώση 5%).

Την ίδια στιγμή κατά την οποία τα SUV είναι οι αδιαφιλονίκητοι ηγέτες της αγοράς, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσπαθούν, δεν τα καταφέρνουν ακόμα αλλά δείχνουν την τάση.

 

 

 

Οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών, υβριδικών και plug-in υβριδικών έφτασαν μόλις τις 94.000 μονάδες, αναλογώντας στο 7,1% του συνόλου.

Ωστόσο, έστω και αν οι πωλήσεις στην ουσία αφορούσαν υβριδικά μοντέλα, η αύξηση στην κατηγορία ήρθε από τις έξτρα πωλήσεις εξολοκλήρου ηλεκτρικών μοντέλων, στοιχεία που προκαλεί αισιοδοξία. Χαρακτηριστικά αξίζει να αναφέρουμε ότι ενώ το Μάιο του 2018 πωλήθηκαν 12.300 ηλεκτρικά οχήματα, το 2019 το ίδιο νούμερο εκτινάχθηκε στα 22.300!

 

 

 

Δείτε τους πίνακες με τα μοντέλα και τις πωλήσεις τους, αλλά και τα στοιχεία συνολικά για τις εταιρείες, σε μεγαλύτερες φωτογραφίες στο slideshow στο πάνω μέρος του άρθρου,

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook