Πριν 4 λεπτά
Η Βρετανία έστειλε ακόμη ένα ελικόπτερο στην Κύπρο
Πριν 5 λεπτά
Ο Μακρόν συγκαλεί νέο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας
Πριν 24 λεπτά
«Μαξιλάρια της Ελπίδας»
Πριν 38 λεπτά
FT: Το Ισραήλ προετοιμάζεται για παρατεταμένη εκστρατεία κατά της Χεζμπολάχ
Πριν μια ώρα
Χιλιάδες Αφγανοί εγκαταλείπουν το Ιράν προς το Αφγανιστάν, λέει ο ΟΗΕ
Πριν μια ώρα
Ισραηλινός πρέσβης στη Γαλλία: Ο πόλεμος θα διαρκέσει «λίγες εβδομάδες»
Πριν μια ώρα
Το IDF ζητά από τους κατοίκους σε Τύρο και Σιδώνα να εκκενώσουν ενόψει επιθέσεων
Πριν μια ώρα
Bloomberg: Χώρες της Μέσης Ανατολής μειώνουν την παραγωγή πετρελαίου
Πριν μια ώρα
Ισραήλ: Ανιχνεύθηκε νέος ιρανικός βαλλιστικός πύραυλος
Πριν μια ώρα
Η σορός αμερικανικού στρατιώτη επέστρεψε στις ΗΠΑ
Πριν μια ώρα
Σύνοδος της G7 για την Ενέργεια στο Παρίσι
Πριν μια ώρα
Γερμανός ΥΠΕΞ: «Σε αυτές τις εποχές είναι καλό να έχεις την Κύπρο φίλο»
Πριν μια ώρα
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν ανακοινώνει «σχέδια λιτότητας για τον πόλεμο»
Πριν μια ώρα
Τα αποτελέσματα ισραηλινών επιδρομών σε παράρτημα της Al-Qard al-Hasan στη Βηρυτό
Πριν μια ώρα
Οι αγορές της Ασίας ανακάμπτουν, το πετρέλαιο καταρρέει
Πριν μια ώρα
Ιράν: Aπορρίπτει τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι το πυραυλικό του πρόγραμμα έχει καταστραφεί
Πριν 1 ώρες
Η Τουρκία αναπτύσσει σύστημα Patriot στη Μαλάτια
Πριν 1 ώρες
Αραγτσί: Καμία συνομιλία με τις ΗΠΑ μετά από την προηγούμενη «πικρή εμπειρία»
Πριν 1 ώρες
Αραγτσί: Τα σχέδια ΗΠΑ - Ισραήλ απέτυχαν
Πριν 2 ώρες
Το ισραηλινό Channel 12 μεταδίδει ότι η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε πυρηνικά εργαστήρια στην Τεχεράνη
Πριν 2 ώρες
Οι Φρουροί της Επανάστασης αναφέρουν ότι έπληξαν αμερικανική αεροπορική βάση στο ιρακινό Κουρδιστάν
Πριν 2 ώρες
Reuters: «Θυμωμένα» τα κράτη του Κόλπου με τον τρόπο που ο Τραμπ χειρίζεται τον πόλεμο
Πριν 2 ώρες
Ισραήλ: Ανακοίνωσε κύμα επιθέσεων «κατά της τράπεζας της Χεζμπολάχ»
Πριν 2 ώρες
Ισραήλ: 191 τραυματίες το τελευταίο 24ωρο
Πριν 2 ώρες
Επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές στον Κόλπο
Πριν 2 ώρες
«Εποικοδομητικό τηλεφώνημα» Πούτιν - Τραμπ
Πριν 2 ώρες
Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου μετά τις δηλώσεις Τραμπ για τερματισμό του πολέμου «σύντομα»
Πριν 2 ώρες
Ιράκ: Νεκροί 4 μαχητές φιλοϊρανικής οργάνωσης - Η Γερμανία αποσύρει το διπλωματικό προσωπικό από το Ιράκ
Πριν 2 ώρες
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ θέλει να άρει κυρώσεις που έχει επιβάλει στο πετρέλαιο
Πριν 3 ώρες
Αεροδρόμιο «Ελ Βενιζέλος»: Συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων για χώρες της Μέσης Ανατολής
Πριν 3 ώρες
Σύσκεψη στο Μαξίμου για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πολέμου στο Ιράν στην οικονομία
Πριν 3 ώρες
Καπνοί πάνω από τη Βηρυτό
Πριν 3 ώρες
Η Αυστραλία στέλνει πυραύλους και αεροσκάφη AEW&C στη Μέση Ανατολή
Πριν 3 ώρες
ΥΠΕΞ Ιραν: Τα αντίποινα θα συνεχιστούν «για όσο απαιτείται»
Πριν 4 ώρες
Για το Ιράν, οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ «δεν βρίσκονται πλέον στην ημερήσια διάταξη»
Πριν 4 ώρες
Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στον νότιο και στον ανατολικό Λίβανο
Πριν 4 ώρες
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λένε πως υφίστανται νέα επίθεση drones και πυραύλων του Ιράν
Πριν 4 ώρες
Ο στρατός της Συρίας καταγγέλλει ότι η Χεζμπολά του Λιβάνου άνοιξε πυρ εναντίον της συριακής επικράτειας
Πριν 4 ώρες
Ο Βανς υποδέχεται το πτώμα του έβδομου αμερικανού στρατιώτη που σκοτώθηκε στη Μέση Ανατολή
Πριν 4 ώρες
Ο Τραμπ διαβεβαιώνει ότι ο πόλεμος εναντίον του Ιράν «θα τελειώσει σύντομα»
Πριν 4 ώρες
Το Ισραήλ λέει ότι έπληξε εκτοξευτήρα πυραύλων στο Ιράν, αντιδρώντας σε ομοβροντία
Πριν 4 ώρες
Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης τονίζουν πως αυτοί «θα αποφασίσουν το τέλος του πολέμου»
Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι ο πόλεμος εναντίον του Ιράν "θα τελειώσει σύντομα", χωρίς να δώσει κανένα χρονοδιάγραμμα, ενώ η Τεχεράνη συνεχίζει τις επιθέσεις με πυραύλους και drones στον Κόλπο. Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου μείωσαν τις τιμές του πετρελαίου, που είχαν αυξηθεί αλματωδώς, και φάνηκαν να αλλάζουν κάπως το κλίμα στις χρηματαγορές.
Οι Φρουροί της Επανάστασης, από την άλλη, τόνισαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη ότι αυτοί "θα αποφασίσουν το τέλος του πολέμου", απαντώντας στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που δήλωσε ότι η ένοπλη σύρραξη θα "τελειώσει σύντομα". "Εμείς είμαστε αυτοί που θα αποφασίσουμε για το τέλος του πολέμου", είπε εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, σύμφωνα με ανακοινωθέν που αναμεταδόθηκε από ιρανικά ΜΜΕ.
"Η εξίσωση και το μελλοντικό καθεστώς της περιοχής βρίσκεται πλέον στα χέρια των ενόπλων μας δυνάμεων. Δεν είναι οι αμερικανικές (ένοπλες) δυνάμεις αυτές που θα βάλουν τέλος στον πόλεμο", πρόσθεσε.
Κουβέιτ και Εμιράτα αναχαίτισαν drones και πυραύλους το πρωί της Τρίτης, σειρήνες στο Μπαχρέιν.
Πριν 4 λεπτά
11:27
10 Μαρ. 2026
Η Βρετανία έστειλε ακόμη ένα ελικόπτερο στην Κύπρο
Η Βρετανία έστειλε ακόμη ένα ελικόπτερο για να ενισχύσει την άμυνα των στρατιωτικών της βάσεων στην Κύπρο.
Πρόκειται για ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων Merlin Mk2, το οποίο μεταφέρθηκε από ναυτικό αεροσταθμό στην Κορνουάλη και προστίθεται στα δύο ελικόπτερα Wildcat που έχουν ήδη αναπτυχθεί στην Κύπρο από την περασμένη Παρασκευή.
Πριν 5 λεπτά
11:26
10 Μαρ. 2026
Ο Μακρόν συγκαλεί νέο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας
Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, συγκαλεί νέο Συμβούλιο Αμυνας και Εθνικής Ασφάλειας σήμερα το βράδυ «για την κατάσταση στο Ιράν και στη Μέση Ανατολή», ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων. Ο Μακρόν έχει διαδοχικά συνεδριάσεις κρίσης από την έναρξη της σύγκρουσης που προκλήθηκε μετά τις ισραηλο-αμερικανικές επιθέσεις κατά του Ιράν.
Στις 28 Φεβρουαρίου, λίγες ώρες μετά την έναρξη της ισραηλο-αμερικανικής επιχείρησης στο Ιράν, είχε δηλώσει ότι η Γαλλία «ούτε είχε ενημερωθεί ούτε εμπλακεί» στις επιθέσεις που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, και ότι η κρίση γύρω από τον ιρανικό πυρηνικό τομέα και τα «νόμιμα δικαιώματα του ιρανικού λαού να ακουστεί» δεν μπορούν να επιλυθούν με «επιθέσεις».
Πριν 24 λεπτά
11:07
10 Μαρ. 2026
«Μαξιλάρια της Ελπίδας»
Ο Μουχτάρ Ιτάνι, συνιδρυτής των πρωτοβουλιών «Deep Sleep» και «Pillows of Hope», ετοιμάζεται να παραδώσει μια παρτίδα μαξιλαριών για διανομή σε εκτοπισμένους στον Λίβανο.
Πριν 38 λεπτά
10:53
10 Μαρ. 2026
FT: Το Ισραήλ προετοιμάζεται για παρατεταμένη εκστρατεία κατά της Χεζμπολάχ
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, το Ισραήλ προετοιμάζεται να διεξαγάγει παρατεταμένη στρατιωτική εκστρατεία κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, η οποία ενδέχεται να συνεχιστεί ακόμα και μετά τη λήξη της σύγκρουσης με το Ιράν.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ «σπάει τα κόκαλα» της ιρανικής εξουσίας από την αρχή της επίθεσης σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, αλλά «δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη το έργο του». Η ισραηλινή επίθεση κατά της Χεζμπολάχ — που ξεκίνησε έπειτα από πυραυλικές επιθέσεις της οργάνωσης στο βόρειο Ισραήλ την προηγούμενη εβδομάδα — αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον όσο η εκστρατεία κατά του Ιράν, και ενδέχεται να συνεχιστεί ακόμη και μετά από τυχόν κατάπαυση του πυρός με την Τεχεράνη.
Ο στόχος είναι να προκαλέσει επαρκή ζημιά στη Χεζμπολάχ ώστε να εξαλειφθεί η απειλή για τους κατοίκους του βόρειου Ισραήλ, με αρκετούς πολίτες να έχουν ήδη εκκενωθεί λόγω προηγούμενων συγκρούσεων.
Αραβας διπλωμάτης ανέφερε ότι το μήνυμα αυτό έχει ήδη διαβιβαστεί σε χώρες της περιοχής, προετοιμάζοντας τους διεθνείς εταίρους του Ισραήλ για την πιθανότητα μακρύτερης σύγκρουσης με τη Χεζμπολάχ σε σχέση με τον πόλεμο κατά του Ιράν.
Το ισραηλινό στρατιωτικό επιτελείο ενίσχυσε τις επιθέσεις στον Λίβανο, προκαλώντας το μεγαλύτερο κύμα εκτοπισμένων πολιτών από τον πόλεμο του 2024, ενώ έχει ενισχύσει την παρουσία του κατά μήκος των συνόρων και καταλαμβάνει πλέον πολλαπλές θέσεις εντός λιβανικού εδάφους, εκτελώντας ταυτόχρονα στοχευμένες επιδρομές σε μεγαλύτερο βάθος. Στο μεταξύ, μεγάλο μέρος των εναέριων δυνάμεών του παραμένει δεσμευμένο στον πόλεμο κατά του Ιράν.
Πριν μια ώρα
10:45
10 Μαρ. 2026
Χιλιάδες Αφγανοί εγκαταλείπουν το Ιράν προς το Αφγανιστάν, λέει ο ΟΗΕ
Χιλιάδες Αφγανοί που ζουν στο Ιράν διασχίζουν τα σύνορα με το Αφγανιστάν κάθε μέρα, καθώς προσπαθούν να ξεφύγουν από τις αμερικανο-ισραηλινές επιθέσεις στη χώρα, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Μιλώντας στο Al Jazeera από τα αφγανοϊρανικά σύνορα, ο Αραφάτ Τζαμάλ, εκπρόσωπος του οργανισμού στο Αφγανιστάν, δήλωσε ότι είχε μιλήσει με μερικούς από τους περίπου 2.000 που διασχίζουν τα σύνορα κάθε μέρα. «Αναφέρουν ότι εγκαταλείπουν τις συνθήκες πολέμου που βιώνουν όλοι οι άνθρωποι στο εσωτερικό του Ιράν», είπε, προσθέτοντας ότι όσοι φεύγουν δεν τόνιζαν συγκεκριμένες ανησυχίες για τους Αφγανούς στο Ιράν αυτή τη στιγμή.
Οι 110.000 Αφγανοί που είχαν εγκαταλείψει το Ιράν μέχρι στιγμής φέτος αποτελούνταν από ένα «ευρέος φάσματος ανθρώπων», από μακροχρόνιους κατοίκους έως μετανάστες εργάτες.
«Φαίνεται να είναι περισσότερο μια προληπτική κίνηση», είπε, προσθέτοντας ότι όσοι έφευγαν μίλησαν για τους φόβους τους για βομβαρδισμούς, αλλά και για μια δυσλειτουργική οικονομία που άφησε πολλούς ανίκανους να βρουν δουλειά.
Οι επαναπατριζόμενοι «έφευγαν από έναν πόλεμο και επέστρεφαν σε έναν άλλο», είπε, καθώς επέστρεφαν σε μια χώρα που βρισκόταν σε σύγκρουση με το γειτονικό Πακιστάν. «Για αυτούς τους ανθρώπους, δεν υπάρχουν καλές επιλογές», είπε.
Πριν μια ώρα
10:39
10 Μαρ. 2026
Ισραηλινός πρέσβης στη Γαλλία: Ο πόλεμος θα διαρκέσει «λίγες εβδομάδες»
Ο Ισραηινός πρέσβης στη Γαλλία, Τζόσουα Ζάρκα, δήλωσε σε συνέντευξή του στο BFMTV-RMC ότι ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Μοτζταμπά Χαμενεΐ, θα πρέπει να αλλάξει ριζικά την κατεύθυνση του καθεστώτος, αποδεχόμενος να «ζήσει ειρηνικά».
Σύμφωνα με τον Ζάρκα, «η ανώτατη ηγεσία αυτού του καθεστώτος έχει πέσει ή εξουδετερωθεί». Ο ίδιος χαρακτήρισε τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ ως μη επιθυμητό διάδοχο από τον ιρανικό λαό.
«Εχουν επιλέξει κάποιον του οποίου οι στόχοι και οι σχέσεις με τους Φρουρούς της Επανάστασης δεν είναι σαφείς», τόνισε, προσθέτοντας ότι «αν ακολουθήσει την ίδια γραμμή με τον πατέρα του, θα βρεθεί επίσης στη λίστα αυτών που πρέπει να εξουδετερωθούν».
Ο πρέσβης ανέφερε επίσης ότι ο πόλεμος θα διαρκέσει «λίγες εβδομάδες το πολύ», επισημαίνοντας ότι η αρχική εκτίμηση για τη διάρκεια της σύγκρουσης δεν έχει αλλάξει. «Ακριβώς πόσες, δεν μπορώ να πω, αλλά είμαστε ήδη μπροστά στους στόχους μας», πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας χθεσινές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ.
Πριν μια ώρα
10:35
10 Μαρ. 2026
Το IDF ζητά από τους κατοίκους σε Τύρο και Σιδώνα να εκκενώσουν ενόψει επιθέσεων
Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις εξέδωσαν προειδοποιήσεις εκκένωσης για την Τύρο και τη Σιδώνα του Λιβάνου ενόψει των επιθέσεων εναντίον της Χεζμπολάχ.
«Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) θα χτυπήσουν, στο εγγύς μέλλον, στρατιωτικές υποδομές που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ», λέει ο εκπρόσωπος, Συνταγματάρχης Αβιχάι Αντράι.
Πριν μια ώρα
10:34
10 Μαρ. 2026
Bloomberg: Χώρες της Μέσης Ανατολής μειώνουν την παραγωγή πετρελαίου
Οι Φρουροί της Επανάστασης (IRGC) του Ιράν ανακοίνωσαν ότι πυραυλική επίθεση ή επίθεση με ντρόουν είχε ως στόχο το διυλιστήριο πετρελαίου στη Χάιφα του Ισραήλ σε αντίποινα για πλήγματα στις ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν.
Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, η επίθεση πραγματοποιήθηκε με βαλλιστικούς πυραύλους Kheibar Shekan εναντίον του διυλιστηρίου Bazan Group στην περιοχή του κόλπου της Χάιφα, σε απάντηση για πρόσφατη επίθεση του Ισραήλ στα ιρανικά διυλιστήρια.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές αναφορές, σειρήνες ήχησαν στην περιοχή της Χάιφα, αλλά δεν υπήρξαν επίσημες αναφορές στο Ισραήλ ότι επλήγη κάποια εγκατάσταση.
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι εντοπίστηκε νέος βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύτηκε από το Ιράν με κατεύθυνση προς το κεντρικό Ισραήλ, προειδοποιώντας για σήματα συναγερμού σε συγκεκριμένες περιοχές.
Το νέο κύμα επιθέσεων με βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν έχει ήδη πλήξει το νότιο και κεντρικό Ισραήλ, προκαλώντας εκρήξεις και συναγερμούς σε πολλές πόλεις και θέτοντας σε λειτουργία τα συστήματα αεράμυνας της χώρας.
Πριν μια ώρα
10:29
10 Μαρ. 2026
Η σορός αμερικανικού στρατιώτη επέστρεψε στις ΗΠΑ
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, συνόδευσε την οικογένεια ενός άνδρα από το Κεντάκι, ο οποίος ήταν ο έβδομος Αμερικανός στρατιωτικός που έχασε τη ζωή του σε μάχη κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ιράν, καθώς η σορός του μεταφέρθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η μεταφορά πραγματοποιήθηκε στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας του Ντόβερ στο Ντελαγουέρ το βράδυ της Δευτέρας.
Πριν μια ώρα
10:20
10 Μαρ. 2026
Σύνοδος της G7 για την Ενέργεια στο Παρίσι
Σύνοδος της G7 για την Ενέργεια θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Παρίσι, παράλληλα με τη διεθνή σύνοδο για την πυρηνική ενέργεια, επιβεβαίωσε νωρίτερα η γαλλική κυβέρνηση.
Στόχος της συνόδου είναι να προχωρήσουν οι συζητήσεις για τις τιμές του πετρελαίου, με βασικό στόχο τη μείωση τους, όπως είχε ήδη προαναγγείλει ο Εμανουέλ Μακρόν χθες, Δευτέρα.
Στη σύνοδο, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Ενέργειας των χωρών της G7.
Πριν μια ώρα
10:20
10 Μαρ. 2026
Γερμανός ΥΠΕΞ: «Σε αυτές τις εποχές είναι καλό να έχεις την Κύπρο φίλο»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόχαν Βάντεφουλ συναντά σήμερα τον Κύπριο ομόλογό του, Κωνσταντίνο Κόμπο, στη Λευκωσία.
«Αυτές τις δύσκολες εποχές είναι καλό να έχεις την Κύπρο καλό φίλο και εταίρο με ίδιες αξίες», τόνισε ο Βάντεφουλ.
Πριν μια ώρα
10:18
10 Μαρ. 2026
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν ανακοινώνει «σχέδια λιτότητας για τον πόλεμο»
Το Πακιστάν έχει εισαγάγει «σχέδια λιτότητας πολέμου» μετά την παγκόσμια πετρελαϊκή κρίση που προκλήθηκε από τον πόλεμο ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν.
Ο πρωθυπουργός Σαρίφ ανακοίνωσε τη Δευτέρα το βράδυ ότι όλες οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα λειτουργούν τετραήμερα την εβδομάδα, τα σχολεία και τα κολέγια θα παραμείνουν κλειστά για τις επόμενες δύο εβδομάδες και τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα συνεχίσουν την διαδικτυακή μάθηση, ανέφερε η Dawn.
Η έκθεση ανέφερε ότι ζήτησε από «όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες να διασφαλίσουν ότι το 50% του προσωπικού τους θα εργάζεται από το σπίτι... Όλα τα κυβερνητικά και επίσημα οχήματα θα λαμβάνουν 50% λιγότερα καύσιμα για τους επόμενους δύο μήνες».
Επίσης, ανακοίνωσε μείωση των μισθών όλων των βουλευτών κατά 25%.
Πριν μια ώρα
10:11
10 Μαρ. 2026
Τα αποτελέσματα ισραηλινών επιδρομών σε παράρτημα της Al-Qard al-Hasan στη Βηρυτό
Μέλη της Λιβανέζικης Πολιτικής Άμυνας εργάζονται για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κτίριο μετά από ισραηλινή επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού.
Πριν μια ώρα
10:07
10 Μαρ. 2026
Οι αγορές της Ασίας ανακάμπτουν, το πετρέλαιο καταρρέει
Πεζοί στέκονται μπροστά από έναν πίνακα τιμών μετοχών που δείχνει τον μέσο όρο της μετοχής Nikkei έξω από ένα χρηματιστηριακό γραφείο στο Τόκιο της Ιαπωνίας
Πριν μια ώρα
10:03
10 Μαρ. 2026
Ιράν: Aπορρίπτει τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι το πυραυλικό του πρόγραμμα έχει καταστραφεί
Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν απορρίπτει τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι το πυραυλικό του πρόγραμμα έχει καταστραφεί, λέγοντας ότι αναπτύσσει βλήματα σε μεγαλύτερους αριθμούς και με κεφαλές που ζυγίζουν περισσότερο από 1 τόνο.
Πριν 1 ώρες
09:48
10 Μαρ. 2026
Η Τουρκία αναπτύσσει σύστημα Patriot στη Μαλάτια
Το υπουργείο Αμυνας της Tουρκίας ανακοίνωσε ότι κινητό σύστημα αεράμυνας Patriot των ΗΠΑ αναπτύχθηκε στην νοτιοανατολική επαρχία Μαλάτια, στο πλαίσιο μέτρων του NATO για την ενίσχυση της αεράμυνας της χώρας απέναντι στις πυραυλικές απειλές από τον πόλεμο με το Ιράν, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η βάση ραντάρ Κιορετσίκ του ΝΑΤΟ, που παρέχει κρίσιμα δεδομένα για τη συμμαχία και βοήθησε στον εντοπισμό δύο ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων που κατευθύνονταν προς την Τουρκία, βρίσκεται στην ίδια επαρχία.
Πριν 1 ώρες
09:46
10 Μαρ. 2026
Αραγτσί: Καμία συνομιλία με τις ΗΠΑ μετά από την προηγούμενη «πικρή εμπειρία»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αραγτσί, δήλωσε στο PBS News ότι η συζήτηση ή η διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ δεν βρίσκεται πλέον στην ημερήσια διάταξη, μετά από «μια πολύ πικρή εμπειρία» κατά τη διάρκεια προηγούμενων γύρων πυρηνικών συνομιλιών.
«Μας υποσχέθηκαν ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να μας επιτεθούν και ήθελαν να επιλύσουν το πυρηνικό ζήτημα του Ιράν ειρηνικά και να βρουν μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων», είπε ο Αραγτσί. «Παρ' όλα αυτά, αποφάσισαν να μας επιτεθούν.
«Δεν νομίζω ότι το ζήτημα των συνομιλιών με τους Αμερικανούς... για άλλη μια φορά θα τεθεί στο τραπέζι».
Πριν 1 ώρες
09:44
10 Μαρ. 2026
Αραγτσί: Τα σχέδια ΗΠΑ - Ισραήλ απέτυχαν
Ο υπουργός Εξωτερικών Αραγτσί χαρακτήρισε τον πόλεμο ΗΠΑ-Ισραήλ εναντίον του Ιράν ως αποτυχία.
«Το Σχέδιο Α ήταν μια αποτυχία και τώρα δοκιμάζουν άλλα σχέδια, αλλά όλα έχουν επίσης αποτύχει», είπε ο Αραγτσί.
Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν είχαν κανένα τελικό στόχο και ως εκ τούτου εξαπέλυαν αδιάκριτες επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές.
Επιτιθέμενοι στις ενεργειακές υποδομές του Ιράν, προκάλεσαν την εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου, είπε.
«Δεν βλέπω κανέναν λογικό στόχο που να ακολουθούν. Δεν κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους τους στην αρχή και τώρα, μετά από 10 ημέρες, νομίζω ότι είναι άσκοποι.»
Πριν 2 ώρες
09:31
10 Μαρ. 2026
Το ισραηλινό Channel 12 μεταδίδει ότι η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε πυρηνικά εργαστήρια στην Τεχεράνη
אחד מיעדי התקיפה של חיל האוויר בלילה היו מעבדות גרעין במרחב טהראן. חלקן הותקפו במבצע "עם כלביא" - וכעת הותקפו בשנית @ndvori
Οι Φρουροί της Επανάστασης αναφέρουν ότι έπληξαν αμερικανική αεροπορική βάση στο ιρακινό Κουρδιστάν
Το γραφείο δημοσίων σχέσεων του IRGC εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι έπληξε το αρχηγείο του αμερικανικού στρατού στην αεροπορική βάση Χαρίρ στο Ερμπίλ, στο ιρακινό Κουρδιστάν.
Πέντε πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον της στρατιωτικής βάσης, πρόσθεσε η ανακοίνωση.
Πριν 2 ώρες
09:22
10 Μαρ. 2026
Reuters: «Θυμωμένα» τα κράτη του Κόλπου με τον τρόπο που ο Τραμπ χειρίζεται τον πόλεμο
Τα κράτη του Κόλπου είναι απογοητευμένα και θυμωμένα με τον τρόπο που ο Ντόναλντ Τραμπ χειρίζεται τον πόλεμο με το Ιράν, αναφέρει το Reuters
Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι από δύο χώρες, «τα κράτη του Κόλπου έχουν διαμαρτυρηθεί ότι δεν τους δόθηκε προειδοποίηση για την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα να βρεθούν απροετοίμαστα απέναντι στην πληθώρα ιρανικών drones και πυραύλων που βομβάρδισαν τις χώρες τους ως αντίποινα».
Οι ΗΠΑ αγνόησαν τις προειδοποιήσεις τους ότι ο πόλεμος θα είχε καταστροφικές συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή, πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι με έναν εξ αυτών να μεταφέρει ότι η χώρα του ήταν θυμωμένη με το αμερικανικό στρατό που δεν τους υπερασπίστηκε αρκετά.
Οι χώρες του Κόλπου πιστεύουν ότι η επιχείρηση των ΗΠΑ επικεντρώθηκε στην υπεράσπιση του Ισραήλ και των αμερικανικών στρατευμάτων με έναν από τους αξιωματούχους να λέει ότι τα αποθέματα αναχαιτιστικών πυραύλων της χώρας του «εξαντλούνται γρήγορα».
Πριν 2 ώρες
09:15
10 Μαρ. 2026
Ισραήλ: Ανακοίνωσε κύμα επιθέσεων «κατά της τράπεζας της Χεζμπολάχ»
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι ολοκλήρωσαν κύμα αεροπορικών επιθέσεων εναντίον υποκαταστημάτων της συνδεδεμένης με τη Χεζμπολάχ, Αλ Καρντ αλ Χασάν (AQAH), η οποία χρησιμοποιείται από την οργάνωση ως «κατ’ ουσίαν τράπεζα».
Οι επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στόχευσαν διάφορα περιουσιακά στοιχεία και θησαυροφυλάκια της AQAH, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις.
Την προηγούμενη εβδομάδα, συνολικά περίπου 30 περιουσιακά στοιχεία του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος πλήγηκαν σε όλο το Λίβανο.
Πριν από τις επιθέσεις, το Ισραήλ εξέδωσε προειδοποιήσεις εκκένωσης προς τους Λιβανέζους πολίτες.
Σύμφωνα με το Ισραήλ, η AQAH χρησιμοποιείται από τη Χεζμπολάχ για:
- αποθήκευση χρημάτων
- διαχείριση μισθών για τους μαχητές της
- μεταφορά κεφαλαίων από το Ιράν
-αγορά όπλων
Πριν 2 ώρες
09:14
10 Μαρ. 2026
Ισραήλ: 191 τραυματίες το τελευταίο 24ωρο
Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι 191 άτομα νοσηλεύτηκαν τις τελευταίες 24 ώρες λόγω του πολέμου των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ με το Ιράν, σύμφωνα με τους Times of Israel.
Μεταξύ των νοσηλευόμενων ήταν τόσο στρατιώτες όσο και άμαχοι, με τουλάχιστον ένα άτομο σε κρίσιμη κατάσταση και τρία ακόμη σε σοβαρή κατάσταση.
Ιρανική πυραυλική επίθεση τη Δευτέρα, είχε ως αποτέλεσμα έναν νεκρό, σύμφωνα με αναφορές.
Πριν 2 ώρες
09:13
10 Μαρ. 2026
Επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές στον Κόλπο
- Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα συστήματα αεράμυνας αντιμετώπισαν πολλαπλούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη προερχόμενα από το Ιράν.
- Στο Κουβέιτ, έξι ντρόουν αναχαιτίστηκαν.
- Στο Μπαχρέιν μία γυναίκα σκοτώθηκε όταν βλήμα χτύπησε κατοικία. Οι εγκαταστάσεις της Bapco δέχθηκαν επίθεση με ντρόουν, με αποτέλεσμα η εταιρεία να ανακοινώσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις.
- Στη Σαουδική Αραβία, οι εγκαταστάσεις της Shaybah επίσης δέχθηκαν επίθεση.
Η κατάσταση εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια της ενέργειας που προέρχεται από τον Κόλπο.
Πριν 2 ώρες
08:58
10 Μαρ. 2026
«Εποικοδομητικό τηλεφώνημα» Πούτιν - Τραμπ
Η χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ντόναλντ Τραμπ ήταν εποικοδομητική, καθώς οι δύο ηγέτες συζήτησαν πιθανές λύσεις για την επίλυση των συγκρούσεων στο Ιράν και την Ουκρανία, σύμφωνα με τον Κιρίλ Ντμίτριεφ, ειδικό απεσταλμένο της Ρωσίας για επενδύσεις και οικονομική συνεργασία με ξένες χώρες και γενικό διευθυντή του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).
«Η εποικοδομητική επικοινωνία διήρκεσε μία ώρα. Συζητήθηκαν πιθανές λύσεις για τη σύγκρουση Ουκρανίας και Ιράν», έγραψε ο Ντμίτριεφ στον λογαριασμό του στο X.
The constructive call lasted an hour. Possible solutions to Ukraine and Iran conflict were discussed.
Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου μετά τις δηλώσεις Τραμπ για τερματισμό του πολέμου «σύντομα»
Πριν 2 ώρες
08:50
10 Μαρ. 2026
Ιράκ: Νεκροί 4 μαχητές φιλοϊρανικής οργάνωσης - Η Γερμανία αποσύρει το διπλωματικό προσωπικό από το Ιράκ
Τέσσερις μαχητές φιλοϊρανικής ένοπλης ομάδας στο Ιράκ σκοτώθηκαν μετά από νυχτερινό πλήγμα σύμφωνα με τις Ταξιαρχίες του Ιμάμη Άλι οι οποίες κατηγόρησαν την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ για τον βομβαρδισμό. Την ίδια στιγμή η Γερμανία ανακοίνωσε ότι αποσύρει το διπλωματικό της προσωπικό από το Ιράκ.
«Η αμερικανική επίθεση» σημειώθηκε στην περιοχή Ντιμπς της επαρχίας Κιρκούκ, νότια της Αρμπίλ και της ημιαυτόνομης περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν.
Τις τελευταίες ημέρες ένοπλες φιλοϊρανικές ομάδες του Ιράκ έχουν γίνει στόχος πληγμάτων, ενώ κάποιες από αυτές έχουν αναλάβει την ευθύνη για την εκτόξευση drones εναντίον θέσεων των αμερικανικών στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή.
Στο μεταξύ η Γερμανία ανακοίνωσε ότι απέσυρε προσωρινά το προσωπικό της πρεσβείας της στο Ιράκ λόγω της σύρραξης στη Μέση Ανατολή, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών αργά χθες, Δευτέρα.
«Το προσωπικό της πρεσβείας της Γερμανίας στη Βαγδάτη απομακρύνθηκε προσωρινά από το Ιράκ λόγω της κατάστασης απειλής», σημείωσε ο εκπρόσωπος αυτός, ενώ πρόσθεσε ότι η ασφάλεια του προσωπικού επαναξιολογείται συνεχώς.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόχαν Βάντεφουλ δήλωσε χθες ότι συνομίλησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάρκο Ρούμπιο για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
Και οι δύο υπουργοί καταδίκασαν τις επιθέσεις που εξαπολύει «αδιακρίτως» το Ιράν εναντίον χωρών της περιοχής, όπως σχολίασε ο Βάντεφουλ, και ζήτησαν από την Τεχεράνη να τις σταματήσει.
Πριν 2 ώρες
08:45
10 Μαρ. 2026
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ θέλει να άρει κυρώσεις που έχει επιβάλει στο πετρέλαιο
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι θα άρει ορισμένες κυρώσεις που έχει επιβάλει στο πετρέλαιο «για να μειωθούν οι τιμές», οι οποίες σημείωσαν «άλμα» εξαιτίας του πολέμου που διεξάγουν οι ΗΠΑ μαζί με το Ισραήλ εναντίον του Ιράν.
Οι τιμές του πετρελαίου ξεπέρασαν τα 100 δολάρια για πρώτη φορά από το 2022, όταν άρχισε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αρχικά διαβεβαιώσει ότι η άνοδος των τιμών είναι «μικρό τίμημα για την ειρήνη και την ασφάλεια» στον κόσμο. Χθες το βράδυ επιχείρησε μια απροσδόκητη μεταστροφή.
«Θα άρουμε επίσης ορισμένες κυρώσεις που συνδέονται με το πετρέλαιο για να μειώσουμε τις τιμές (...) μέχρι αυτό να τακτοποιηθεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους, αφού είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν διευκρίνισε σε ποιες κυρώσεις αναφέρεται ούτε ποιες χώρες αφορούν.
«Μετά, ποιος ξέρει; Ίσως να μην χρειαστεί να τις επαναφέρουμε (σ.σ.: τις κυρώσεις). Θα υπάρχει τόση ειρήνη», πρόσθεσε. Σήμερα, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε περίπου 10% στις αγορές.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την Τετάρτη, η Ουάσινγκτον εξαίρεσε από τις κυρώσεις την Ινδία, επιτρέποντάς της να εισάγει για ένα μήνα ρωσικό πετρέλαιο - μεταξύ άλλων και από πλοία στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις.
Πριν 3 ώρες
08:29
10 Μαρ. 2026
Αεροδρόμιο «Ελ Βενιζέλος»: Συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων για χώρες της Μέσης Ανατολής
Πριν 3 ώρες
08:23
10 Μαρ. 2026
Σύσκεψη στο Μαξίμου για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πολέμου στο Ιράν στην οικονομία
Πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πολέμου στο Ιράν στην οικονομία, αναμένεται να ανακοινώσει εντός της εβδομάδας, η κυβέρνηση σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Η Αυστραλία στέλνει πυραύλους και αεροσκάφη AEW&C στη Μέση Ανατολή
Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα στείλει ένα στρατιωτικό αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AEW&C) στην περιοχή του Περσικού Κόλπου προκειμένου να ενισχύσει τις προσπάθειες με στόχο την προστασία αμάχων εν μέσω του πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Ένα αεροσκάφος Boeing E-7A Wedgetail, εξοπλισμένο με συστήματα ραντάρ, και εξειδικευμένο προσωπικό θα σταλούν στην περιοχή για διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων.
Κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η Αυστραλία θα τα προμηθεύσει με προηγμένους πυραύλους αέρος-αέρος, μεσαίου βεληνεκούς, συμπλήρωσε ο Αλμπανέζι.
Ξεκαθάρισε πως η κυβέρνησή του έχει καταστήσει σαφές πως «δεν θα αναλάβουμε στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν» και ότι «δεν θα αναπτύξουμε χερσαίες δυνάμεις» στην περιοχή.
Πριν 3 ώρες
07:34
10 Μαρ. 2026
ΥΠΕΞ Ιραν: Τα αντίποινα θα συνεχιστούν «για όσο απαιτείται»
Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί τόνισε στο PBS ότι η Ισλαμική Δημοκρατία είναι έτοιμη να συνεχίσει να μάχεται «για όσο απαιτείται», την 11η ημέρα του πολέμου που εξαπέλυσαν εναντίον της χώρας οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, αντικρούοντας τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, που διαβεβαίωσε χθες ότι ο πόλεμος «θα τελειώσει σύντομα».
«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τα πλήγματά μας με πυραύλους εναντίον τους για όσο απαιτείται και για όσο χρειαστεί», τόνισε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, υπογραμμίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον «δεν βρίσκονται πλέον στην ημερήσια διάταξη» για την Τεχεράνη.
Πριν 4 ώρες
07:28
10 Μαρ. 2026
Για το Ιράν, οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ «δεν βρίσκονται πλέον στην ημερήσια διάταξη»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ «δεν βρίσκονται πλέον στην ημερήσια διάταξη» της Τεχεράνης, προσθέτοντας πως οι επιθέσεις αντιποίνων της Ισλαμικής Δημοκρατίας εναντίον κρατών στον Κόλπο θα συνεχιστούν «για όσο καιρό απαιτείται».
Πριν 4 ώρες
07:27
10 Μαρ. 2026
Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στον νότιο και στον ανατολικό Λίβανο
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη νέους αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κοινότητες στον νότιο και στον ανατολικό Λίβανο, προπύργια του σιιτικού κινήματος Χεζμπολά, το οποίο πρόσκειται στο Ιράν, μετέδωσε το λιβανικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ANI.
Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε πολλά χωριά στις περιοχές της Τύρου και της Τζαζίν (νότια) και δυτικά από την Μπεκάα (ανατολικά), σύμφωνα με το επίσημο λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Πριν 4 ώρες
06:57
10 Μαρ. 2026
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λένε πως υφίστανται νέα επίθεση drones και πυραύλων του Ιράν
Τα ΗΑΕ αντιμετωπίζουν νέα επίθεση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και πυραύλων του Ιράν, έκανε γνωστό το υπουργείο Άμυνας, την 11η ημέρα του πολέμου στη Μέση Ανατολή.
«Η αντιαεροπορική άμυνα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή απειλές πυραύλων και drones προερχόμενων από το Ιράν», ανέφερε το υπουργείο μέσω X.
Πριν 4 ώρες
06:56
10 Μαρ. 2026
Ο στρατός της Συρίας καταγγέλλει ότι η Χεζμπολά του Λιβάνου άνοιξε πυρ εναντίον της συριακής επικράτειας
Οι de facto αρχές της Συρίας κατήγγειλαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη ότι η Χεζμπολά του Λιβάνου άνοιξε πυρ με πυροβολικό εναντίον της συριακής επικράτειας, εν μέσω του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και το λιβανικό σιιτικό κίνημα το οποίο πρόσκειται στο Ιράν.
«Οβίδες του πυροβολικού βληθείσες από το λιβανικό έδαφος κατέπεσαν στη συριακή επικράτεια κοντά στην πόλη Σεργάγια, δυτικά της Δαμασκού. Οι παραστρατιωτικοί της Χεζμπολά έριξαν αυτές της οβίδες εναντίον θέσεων του συριακού αραβικού στρατού κοντά στη Σεργάγια», ανέφερε το γενικό επιτελείο του συριακού στρατού, κατά το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.
«Διαπιστώσαμε την άφιξη ενισχύσεων της Χεζμπολά στα σύνορα της Συρίας με τον Λίβανο και παρακολουθούμε και αποτιμούμε την κατάσταση», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
«Βρισκόμαστε σε επαφή με τον λιβανικό στρατό και μελετάμε τις προσήκουσες επιλογές για να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα. Ο συριακός αραβικός στρατός δεν θα ανεχθεί καμιά επίθεση εναντίον της Συρίας», πρόσθεσε.
Σφοδρές μάχες εκτυλίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες στον ανατολικό Λίβανο, σε τομείς ελεγχόμενους από τη Χεζμπολά κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ανάμεσα στο κίνημα και ισραηλινούς καταδρομείς που μεταφέρθηκαν εκεί με ελικόπτερα.
Η Χεζμπολά υποστήριζε στρατιωτικά τον πρώην πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος ανατράπηκε τον Δεκέμβριο του 2024 από συμμαχία ισλαμιστών εχθρικών έναντι του λιβανικού σιιτικού κινήματος.
Έκτοτε οδοί ανεφοδιασμού της Χεζμπολά μέσω Συρίας αποκόπηκαν. Οι λιβανικές και οι συριακές αρχές λένε πως καταπολεμούν το λαθρεμπόριο στα πορώδη σύνορα των δυο χωρών.
Πριν 4 ώρες
06:56
10 Μαρ. 2026
Ο Βανς υποδέχεται το πτώμα του έβδομου αμερικανού στρατιώτη που σκοτώθηκε στη Μέση Ανατολή
Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς συμμετείχε χθες Δευτέρα σε σύντομη τελετή για την επιστροφή του πτώματος έβδομου αμερικανού στρατιωτικού πεσόντος στον πόλεμο εναντίον του Ιράν, στον διάδρομο αποπροσγειώσεων της βάσης Ντόβερ της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, στις ανατολικές ΗΠΑ.
Τον συνόδευσαν ο αμερικανός υπουργός Πολέμου Πιτ Χέγκσεθ και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας πτέραρχος Νταν Κέιν καθώς το πτώμα μεταφέρθηκε από μεταγωγικό αεροσκάφος σε νεκροφόρα.
Ο λοχίας Μπέντζαμιν Πένιγκτον, 26 ετών, σκοτώθηκε σε πλήγμα του Ιράν εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, ανέφεραν οι αμερικανικές αρχές.
Τα άλλα έξι θύματα, πέντε άνδρες και γυναίκα, ήταν έφεδροι ανεπτυγμένοι στο Κουβέιτ, που σκοτώθηκαν σε πλήγμα ιρανικού drone εναντίον αμερικανικής στρατιωτικής θέσης στο λιμάνι Σουάιμπα.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρέστη το Σάββατο σε σύντομη τελετή επιστροφής των λειψάνων τους στις ΗΠΑ, επίσης στη βάση της USAF στο Ντόβερ.
Ο Τζέι Ντι Βανς ήταν παρών, όπως και οι Πιτ Χέγκσεθ και Νταν Κέιν.
Πριν 4 ώρες
06:55
10 Μαρ. 2026
Ο Τραμπ διαβεβαιώνει ότι ο πόλεμος εναντίον του Ιράν «θα τελειώσει σύντομα»
Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε χθες Δευτέρα ότι ο πόλεμος εναντίον του Ιράν «θα τελειώσει σύντομα», χωρίς να δώσει κανένα χρονοδιάγραμμα, ενώ η Τεχεράνη συνεχίζει τις επιθέσεις με πυραύλους και drones στον Κόλπο.
Οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου μείωσαν τις τιμές του πετρελαίου, που είχαν αυξηθεί αλματωδώς, και φάνηκαν να αλλάζουν κάπως το κλίμα στις χρηματαγορές.
«Ο πόλεμος θα τελειώσει σύντομα», είπε ο ρεπουμπλικάνος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μαϊάμι, την πρώτη τις δέκα ημέρες του πολέμου που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Είπε επίσης ότι ο στρατός του και αυτός του Ισραήλ είναι «πολύ μπροστά» στο χρονοδιάγραμμα των τεσσάρων εβδομάδων στο οποίο είχε αναφερθεί προηγουμένως, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος.
Ταυτόχρονα, ο αμερικανός πρόεδρος απείλησε πως θα διατάξει θα χτυπηθεί «πολύ πιο δυνατά» το Ιράν εάν η Τεχεράνη «πάρει όμηρο τον κόσμο» εμποδίζοντας παραδόσεις πετρελαίου μέσω του στενού του Χορμούζ, από το οποίο περνάει το ένα πέμπτο της παγκόσμιας παραγωγής αργού και υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) υπό κανονικές συνθήκες.
Η στρατηγικής σημασίας θαλάσσια οδός θα παραμείνει αδιάβατη όσο διαρκεί ο πόλεμος, διεμήνυσε νωρίτερα χθες ο επικεφαλής του ανώτατου συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Ιράν Αλί Λαριτζανί.
Ενώ οι Φρουροί της Επανάστασης, απαντώντας σε όσα είπε ο αμερικανός πρόεδρος, τόνισαν πως αυτοί είναι που «θα αποφασίσουν» πότε θα τελειώσει η ένοπλη σύρραξη.
Οι ΗΠΑ έπληξαν σε δέκα ημέρες πάνω από 5.000 στόχους, ανάμεσά τους πάνω από 50 ιρανικά πλοία, ανακοίνωσε χθες ο αμερικανικός στρατός.
Ο αμερικανός πρόεδρος διατήρησε τις αμφιβολίες για τους σκοπούς του πολέμου που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ μαζί με το Ισραήλ.
Αν και έχει εκφραστεί ανοικτά υπέρ της πτώσης του ιρανικού συστήματος, ή a minima υπέρ της ανάδειξης ηγετών ευθυγραμμισμένων προς τα αμερικανικά συμφέροντα, ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος και η κυβέρνησή του λένε πως στόχος είναι να καταστραφούν οι στρατιωτικές δυνατότητες της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ιδίως οι βαλλιστικοί πύραυλοι, και να εμποδιστεί το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα -- κάτι που η Τεχεράνη αρνείται ότι επιδίωξε ποτέ.
Ο στρατός του Ισραήλ από την πλευρά του χθες βράδυ ανακοίνωσε πως εξαπέλυσε νέο κύμα πληγμάτων «ευρείας κλίμακας» στην Τεχεράνη.
Πριν 4 ώρες
06:55
10 Μαρ. 2026
Το Ισραήλ λέει ότι έπληξε εκτοξευτήρα πυραύλων στο Ιράν, αντιδρώντας σε ομοβροντία
Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι έπληξε ιρανικό εκτοξευτήρα πυραύλων, παραθέτοντας βίντεο από το πλήγμα, λίγη ώρα έπειτα από ομοβροντία εναντίον του εδάφους του από το Ιράν, που είχε αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν οι σειρήνες της αεράμυνας σε τομείς της χώρας.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε νωρίτερα ότι επιδίωκε να «αναχαιτίσει την απειλή», που ανάγκασε χιλιάδες ισραηλινούς πολίτες να σπεύσουν στα καταφύγια. Το Magen David Adom («Κόκκινο άστρο του Δαυίδ», το ισραηλινό αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου), δεν έκανε λόγο για θύματα.
Περί τη 01:30, ο ισραηλινός στρατός διαβεβαίωσε ότι «έπληξε τον εκτοξευτήρα πυραύλων ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον του κράτους του Ισραήλ» μέσα σε «δέκα λεπτά» και για «τέταρτη φορά» μέσα σε μια ημέρα.
Χθες βράδυ στις 23:00, πριν από την ιρανική ομοβροντία, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε νέο «κύμα πληγμάτων ευρείας κλίμακας» στην Τεχεράνη.
Πριν 4 ώρες
06:54
10 Μαρ. 2026
Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης τονίζουν πως αυτοί «θα αποφασίσουν το τέλος του πολέμου»
Οι Φρουροί της Επανάστασης τόνισαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη ότι αυτοί «θα αποφασίσουν το τέλος του πολέμου», απαντώντας στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που δήλωσε ότι η ένοπλη σύρραξη θα «τελειώσει σύντομα».
«Εμείς είμαστε αυτοί που θα αποφασίσουμε για το τέλος του πολέμου», είπε εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, σύμφωνα με ανακοινωθέν που αναμεταδόθηκε από ιρανικά ΜΜΕ. «Η εξίσωση και το μελλοντικό καθεστώς της περιοχής βρίσκεται πλέον στα χέρια των ενόπλων μας δυνάμεων. Δεν είναι οι αμερικανικές (ένοπλες) δυνάμεις αυτές που θα βάλουν τέλος στον πόλεμο», πρόσθεσε.
Εντός του 2026 αναμένεται, μεταξύ άλλων, η παραλαβή επιπλέον ηλεκτροκίνητων λεωφορείων και ανακαινισμένων συρμών και η δημιουργία one-app με αναβάθμιση ΑΙ.
Η ελπίδα είναι ότι το τέλος δεν θα αργήσει, γιατί όσο παρατείνεται ο πόλεμος τόσο αυξάνεται το ενδεχόμενο να επικρατήσει χάος στο Ιράν, χάος που θα εξαχθεί σε όλη την ευρύτερη περιοχή.
Το υπερόπλο στον εν εξελίξει πόλεμο στη Μέση Ανατολή δεν είναι οι βόμβες, τα αεροπλάνα και τα drones. Ούτε βεβαίως οι δυνάμεις που μπορεί να παρατάξει η κάθε χώρα σε τυχόν χερσαία σύγκρουση.
"Η ΕΕ παρακολουθεί στενά τις αντιδράσεις των αγορών στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, που κυριαρχούν στις διεθνείς ειδήσεις", τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης
ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ
09 Μαρ 2026 | 22:28
"Μαζί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας εργαζόμαστε για την ασφάλεια γύρω από την Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο"
ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
09 Μαρ 2026 | 17:57
Τον Εμανουέλ Μακρόν υποδέχτηκε στην 115 Πτέρυγα Μάχης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας - Στο γαλλικό αεροπλανοφόρο "Σαρλ ντε Γκολ" ο Γάλλος πρόεδρος
Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΓΙΟΣ
09 Μαρ 2026 | 16:52
Οι χώρες πρέπει να τακτοποιήσουν τις εγχώριες πολιτικές τους για να εξασφαλίσουν ότι διαθέτουν περιθώρια για την αντιμετώπιση των κλυδωνισμών, ανέφερε η Γκεοργκίεβα
Οι πρώτοι ψύλλοι στ’ αφτιά μας μπήκαν τον Σεπτέμβριο του 2025, μόλις ο Τραμπ υπέγραψε προεδρικό διάταγμα για τη μετονομασία του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας σε υπουργείο Πολέμου.
ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
08 Μαρ 2026 | 23:58
Ο πάπας Λέων προσευχήθηκε υπέρ όσων υποφέρουν εξαιτίας του πολέμου και "για να μπορέσουν οι καρδιές να ακολουθήσουν και πάλι μονοπάτια συμφιλίωσης και ελπίδας"
Ο ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΟΣΕΙΝΙ ΧΑΜΕΝΕΙ
08 Μαρ 2026 | 23:35
Ο γιος του, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, είναι 56χρονος κληρικός που δεν έχει ασκήσει ποτέ κυβερνητικό αξίωμα και επέζησε από τα στρατιωτικά πλήγματα κατά του Ιράν
Ο θάνατος του πιο ισχυρού προσώπου του Ιράν, του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την πίστη ότι μια βαθιά μεταμόρφωση βρίσκεται σε εξέλιξη
Τα χρονοδιαγράμματα ήδη παρατείνονται, ενώ ενισχύεται η εντύπωση ότι ο Τραμπ διακινδυνεύει το μέλλον μιας χώρας για την οποία γνωρίζει ελάχιστα πράγματα
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ ΤΩΝ ΗΑΕ
08 Μαρ 2026 | 22:18
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι δεν τον απασχολεί αν ο επόμενος ηγέτης του Ιράν θα είναι κληρικός αρκεί να τα πηγαίνει καλά με τις ΗΠΑ
"Όταν κινδυνεύει ευρωπαϊκό έδαφος από εξωτερικούς κινδύνους, τότε η κοινή μας απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι άμεση και ισχυρή", τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
08 Μαρ 2026 | 10:34
Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις γύρω από την κρίση στη Μέση Ανατολή, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι η ανάπτυξη αμυντικών δυνάμεων είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν τίθεται ούτε προς συζήτηση ούτε προς ενημέρωση.
ΔΕΝ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ
08 Μαρ 2026 | 09:29
"Θα μπορούσε να συμβεί; Πιθανόν, αλλά μόνο για έναν πολύ σοβαρό λόγο", είπε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ανάπτυξης αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράν.
ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
08 Μαρ 2026 | 08:42
Σύννεφο μαύρου καπνού πάνω από την Τεχεράνη μετά τις επιθέσεις των IDF σε εγκαταστάσεις πετρελαίου - Aναμένεται η ανακοίνωση του διαδόχου του Αλί Χαμενεΐ.
ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ
08 Μαρ 2026 | 08:25
Ο Aμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε σε ομιλία του "έναν εντελώς καινούριο συνασπισμό για την εξάλειψη των εγκληματικών καρτέλ που λυμαίνονται την περιοχή μας"
ΛΟΓΩ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
07 Μαρ 2026 | 23:43
Ο Ιρανός πρέσβης απέρριψε επίσης κατηγορηματικά ότι το Ιράν προκάλεσε τη σύγκρουση, υποστηρίζοντας ότι η χώρα του απαντά σε επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ
07 Μαρ 2026 | 22:48
Ο Χαμίντ Ρασάι, ένας σκληροπυρηνικός ιερωμένος και βουλευτής, έγραψε στο X: "Κύριε Πεζεσκιάν, η στάση σας ήταν αντιεπαγγελματική, δειλή και απαράδεκτη"
Το Γραφείο Τύπου του Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι ένας οδηγός σκοτώθηκε από θραλυσματα αναχάιτισης που έπεσαν στο όχημα του στην περιοχή Αλ Μπάρσα του Ντουμπάι
ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΟΡΙΝΤΑ
07 Μαρ 2026 | 19:39
Αντιδράσεις προκάλεσε δημοσίευμα στο οποίο η σύζυγος Μαμντάνι, φέρεται να είχε κάνει "like" σε ανάρτηση που πανηγύριζε την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞ ΤΗΣ
07 Μαρ 2026 | 14:34
"Κάποιες φορές σκέφτομαι το σπίτι μου και αναρωτιέμαι αν θα το ξαναδώ ποτέ. Δεν πρόλαβα καν να ολοκληρώσω τις επισκευές από τον προηγούμενο πόλεμο", ανέφερε η Φατίμα στο BBC.
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ
07 Μαρ 2026 | 11:48
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενεργοποιήσει αυξημένα μέτρα, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και προσαρμόζοντας ανάλογα τον επιχειρησιακό σχεδιασμό