Απίστευτο: Βρέθηκε επιζών μέσα στο ναυάγιο του φέρι στην Τανζανία

Ο μηχανικός ονόματι Αλφονς Τσαραχάνι επέζησε σ’ έναν θύλακο αέρος μέσα στο φέρι μποτ MV Nyerere, το οποίο ναυάγησε την Πέμπτη

apisteuto-brethike-epizwn-mesa-sto-nauagio-tou-feri-stin-tanzania
SHARE THIS
0
SHARES

Οι δύτες διέσωσαν σήμερα έναν άνδρα τον οποίον εντόπισαν ενώ αναζητούσαν τυχόν επιζώντες μετά το ναυάγιο ενός υπεράριθμου φεριμπότ στη λίμνη Βικτόρια στην Τανζανία την περασμένη Πέμπτη στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 183 άνθρωποι.

Ο μηχανικός ονόματι Αλφονς Τσαραχάνι επέζησε σ’ έναν θύλακο αέρος μέσα στο φέρι μποτ MV Nyerere, το οποίο ναυάγησε την Πέμπτη μόλις λίγα μέτρα από την αποβάθρα στο Ουκερέουε, το μεγαλύτερο νησί της λίμνης που ανήκει στην Τανζανία.

Ο μηχανικός είχε κλειδωθεί σ’ ένα μικρό δωμάτιο μέσα στο πλοίο κι οι δύτες τον ανέσυραν, αλλά σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ η κατάστασή του είναι σοβαρή.

Τα πτώματα επιβατών εξακολουθούν να επιπλέουν στην επιφάνεια της λίμνης γύρω από το ναυάγιο και οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερους από 300 επιβάτες, ενώ ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 183.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνιών Άιζακ Καμουέλουε δήλωσε ότι η κυβέρνηση στέλνει προηγμένο εξοπλισμό στην περιοχή για να βοηθήσει στην επιχείρηση διάσωσης.

Οι συγγενείς των θυμάτων έχουν ξεκινήσει το βαρύ έργο της αναγνώρισης των αγαπημένων τους προσώπων, είπε ο ίδιος.

Tο φεριμπότ ναυάγησε την Πέμπτη μόλις λίγα μέτρα από την αποβάθρα στο Ουκερέουε, το μεγαλύτερο νησί της λίμνης που ανήκει στην Τανζανία. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, το πλοίο μετέφερε περισσότερους από 300 ανθρώπους.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Τανζανίας Τζον Μαγκουφούλι διέταξε χθες Παρασκευή τη σύλληψη «όλων των υπευθύνων που εμπλέκονται στη διαχείριση του φέριμποτ».

φωτο REUTERS

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook