
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην Ιταλία, η απόφαση μιας δημάρχου να τιμωρήσει όσους από τους δημότες δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους, απαγορεύοντας την είσοδο των παιδιών τους σε όλες τις παιδικές χαρές της περιοχής.
Ο λόγος για τη δήμαρχο του San Germano Vercellese Michela Rosetta που ανήκει στη ακροδεξιά Λίγκα του Βορρά. «Υπάρχουν πάρα πολλοί που φοροδιαφεύγουν. Οι φόροι χρησιμεύουν για την παροχή υπηρεσιών, όσοι δεν πληρώνουν φόρους δεν θα έχουν δικαίωμα σε αυτές τις υπηρεσίες», ανέφερε η δήμαρχος για να δικαιολογήσει το αμφιλεγόμενο μέτρο.
Σύμφωνα με τους επικριτές, η συγκεκριμένη απόφαση πλήττει κυρίως τους μετανάστες που έχουν χαμηλότερα εισοδήματα από τους Ιταλούς.
«Πρόκειται για μια απόφαση ντροπή για την πόλη μας» ανέφερε o Massimo Paiola, δημοτικός σύμβουλος της Αριστεράς, μιλώντας στη La Repubblica.
«Τι σχέση έχουν τα παιδιά με αυτό; Γιατί τα παιδιά δεν θα πρέπει να πηγαίνουν στο πάρκο εάν οι γονείς τους δεν μπορούν να πληρώσουν φόρους», τόνισε στην Telegraph η Αmina, μια μαροκινή γυναίκα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr