Δήμαρχος απαγορεύει στα παιδιά φοροφυγάδων να πηγαίνουν στα δημόσια πάρκα

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση δημάρχου να απαγορεύσει την είσοδο των παιδιών όσων δεν πληρώνουν φόρους στις παιδικές χαρές και τα πάρκα.

dimarxos-apagoreuei-sta-paidia-forofugadwn-na-pigainoun-sta-dimosia-parka
SHARE THIS
0
SHARES

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην Ιταλία, η απόφαση μιας δημάρχου να τιμωρήσει όσους από τους δημότες δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους, απαγορεύοντας την είσοδο των παιδιών τους σε όλες τις παιδικές χαρές της περιοχής.

Ο λόγος για τη δήμαρχο του San Germano Vercellese Michela Rosetta που ανήκει στη ακροδεξιά Λίγκα του Βορρά. «Υπάρχουν πάρα πολλοί που φοροδιαφεύγουν. Οι φόροι χρησιμεύουν για την παροχή υπηρεσιών, όσοι δεν πληρώνουν φόρους δεν θα έχουν δικαίωμα σε αυτές τις υπηρεσίες», ανέφερε η δήμαρχος για να δικαιολογήσει το αμφιλεγόμενο μέτρο.

Σύμφωνα με τους επικριτές, η συγκεκριμένη απόφαση πλήττει κυρίως τους μετανάστες που έχουν χαμηλότερα εισοδήματα από τους Ιταλούς.

«Πρόκειται για μια απόφαση ντροπή για την πόλη μας» ανέφερε o Massimo Paiola, δημοτικός σύμβουλος της Αριστεράς, μιλώντας στη La Repubblica.

«Τι σχέση έχουν τα παιδιά με αυτό; Γιατί τα παιδιά δεν θα πρέπει να πηγαίνουν στο πάρκο εάν οι γονείς τους δεν μπορούν να πληρώσουν φόρους», τόνισε στην Telegraph η Αmina, μια μαροκινή γυναίκα.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook