Follow us

Εκλογές στην Ιταλία: Ο Μπερλουσκόνι σε ρόλο σκηνοθέτη - Ουρές στα εκλογικά κέντρα για τις κρίσιμες κάλπες

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι διεκδικεί ρόλο για την επόμενη μέρα των εκλογών - Ενορχηστρώνει την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τη Τζόρτζια Μελόνι.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ρόλο σκηνοθέτη επιθυμεί για τον εαυτό του στο μετεκλογικό πολιτικό τοπίο της Ιταλίας, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας και νυν αρχηγός του κόμματος "Φόρτσα Ιτάλια", Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Μιλώντας με συνεργάτες του σε καφέ του Μιλάνου, ο 85χρονος μεγαλοεπιχειρηματίας και πολιτικός τόνισε ότι "βρίσκεται στην πολιτική αρένα για να προσφέρει, μαζί με το κόμμα του, μια καθοριστική συμβολή και να είναι ο σκηνοθέτης της επόμενης κυβέρνησης".

Εκλογές στην Ιταλία: Ο Μπερλουσκόνι σε ρόλο σκηνοθέτη - Ουρές στα εκλογικά κέντρα για τις κρίσιμες κάλπες
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο Μιλάνο όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Συνοδεύεται από την κατά 54 χρόνια νεότερη σύντροφό του, Μάρτα Φασίνα, βουλευτή της "Φόρτσα Ιτάλια".
ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

"Εκτιμώ ότι η Φόρτσα Ιτάλια θα ξεπεράσει το 10% των ψήφων. Στη φάση αυτή, βέβαια, σε όλο τον κόσμο έχουμε έλλειψη ηγετών, αλλά η άποψή μου είναι ότι οι ηγέτες πρέπει να αναδεικνύονται, αυτόνομα, με τις δυνάμεις τους" πρόσθεσε ο αποκαλούμενος "Καβαλιέρε".

Ουρές στα εκλογικά τμήματα

Με βάση τα νεότερα στοιχεία από το ιταλικό υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία καλύπτουν το 95% των δήμων της χώρας, η προσέλευση στις κάλπες, στις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα, διαμορφώθηκε στο 19,09%.

ΙΤΑΛΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Την ίδια ώρα, στις εκλογές του 2018, είχε ψηφίσει το 19,49% των εχόντων δικαίωμα ψήφου.

ΙΤΑΛΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Στην Ρώμη, παράλληλα, έχουν σχηματισθεί μεγάλες ουρές ψηφοφόρων έξω από πολλά εκλογικά τμήματα, οι οποίες οφείλονται, κυρίως, στους αριθμούς προτεραιότητας που δίδονται στους πολίτες, με στόχο να αποφευχθεί το φαινόμενο της διπλοψηφίας και, γενικότερα, ο κίνδυνος νοθείας.

Σχεδόν 51 εκατομμύρια Ιταλοί έχουν δικαίωμα ψήφου και έχουν δικαίωμα να το ασκήσουν μέχρι τις 23:00 (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας).

Ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα ψήφισε νωρίς στην πρωτεύουσα της Σικελίας Παλέρμο, ενώ ο κύριος αντίπαλος της Μελόνι - ο ηγέτης της κεντροαριστεράς Ενρίκο Λέτα - ψήφισε στη Ρώμη και ο ακροδεξιός σύμμαχός της Ματέο Σαλβίνι ψήφισε στο Μιλάνο.

ΣΑΛΒΙΝΙ
Ο Ματέο Σαλβίνι, γραμματέας της ακροδεξιάς "Λέγκας".

Υπάρχουν 2,6 εκατομμύρια νέοι ψηφοφόροι που ψηφίζουν για πρώτη φορά και 4,7 εκατομμύρια που ψηφίζουν από το εξωτερικό.

Διαβάστε Επίσης

Φαβορί η ακροδεξιά Μελόνι

Η Τζόρτζια Μελόι που ηγείται του ακροδεξιού κόμματος "Αδέλφια της Ιταλίας" αισθάνεται ότι βρίσκεται κοντά στο στόχο να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας, χάρη τόσο στην πρωτιά που αναμένεται να λάβει το κόμμα της όσο και στην προεκλογική συμμαχία με τα κόμματα των Ματέο Σαλβίνι ("Λέγκα") και Σίλβιο Μπερλουσκόνι ("Φόρτσα Ιτάλια").

Η Μελόνι παρουσιάζει μια πιο μετριοπαθή εικόνα, λειαίνοντας τις γωνίες της ακραίας αντιεμεταναστευτικής και ευρωσκεπτικιστικής ρητορικής της ενώ αποτάσσεται τις φασισιστές ρίζες της. Το φαβορί των εκλογών υποστηρίζει τις δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία και έχει μετριάσει τη ρητορική της για την Ευρώπη.

ΜΕΛΟΝΙ

Αλλά εξακολουθεί να ασπάζεται το παλιό σύνθημα που υιοθέτησαν οι φασίστες - "Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια" - έχει μιλήσει ενάντια στο "λόμπι των ΛΟΑΤΚΙ" και έχει ζητήσει ναυτικό αποκλεισμό της Λιβύης για να σταματήσει η μετανάστευση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 14 Μαϊ 2024 | 22:09

Μπελάδες για τους Lamborghini: 35χρονη Ιταλίδα αισθητικός υποστηρίζει ότι είναι νόθο παιδί του Tonino και ζητάει αναγνώριση

Μία νεαρή γυναίκα, ονόματι Flavia Borzone, ισχυρίζεται ότι είναι νόθα κόρη του επικεφαλής της Lamborghini, Tonino, από μία σχέση που είχε το 1989 - Πώς κατάφερε να πάρει δείγμα DNA από την κόρη του, Elettra

ΠΟΛΙΤΙΚΗ "ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ" 14 Μαϊ 2024 | 20:37

Σουηδία: Αποκάλυψη για "εργοστάσιο" τρολ της ακροδεξιάς -Δυσφημούσαν πολιτικούς αντιπάλους μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Αποκάλυψη σουηδικού καναλιού για ανώνυμους λογαριασμούς που χρησιμοποιούσε το ακροδεξιό κόμμα για να δυσφημεί τους πολιτικούς του αντιπάλους.

ΜΙΛΑΝΟ 13 Μαϊ 2024 | 22:33

Ισόβια στην Ιταλίδα που άφησε το 18 μηνών μωρό της να πεθάνει- Το εγκατέλειψε μία εβδομάδα με ένα μπιμπερό και λίγο νερό

Πήγαινε να συναντήσει τον σύντροφό της- "Υπολόγιζα να έχω κοινό μέλλον μαζί του, γι' αυτό θεώρησα σημαντικό να μείνω εκείνες τις ημέρες μαζί του".

ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ Ο ΠΟΥΤΖΔΕΜΟΝ 12 Μαϊ 2024 | 23:40

Ήττα του κινήματος της ανεξαρτησίας στις κρίσιμες εκλογές της Καταλονίας: Πρώτο κόμμα οι Σοσιαλιστές χωρίς αυτοδυναμία

Κρίσιμες για την πολιτική σταθερότητα στην Ισπανία είναι οι περιφερειακές εκλογές της Καταλονίας - Νίκη των Σοσιαλιστών χωρίς αυτοδυναμία δείχνουν τα exit poll.

ΧΑΜΟΣ 10 Μαϊ 2024 | 23:15

Άνω-κάτω η Eurovision 2024: Εκτός και από την πρόβα τζενεράλε η Ολλανδία- Απαιτεί σεβασμό η Ισπανία

Αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή της Ολλανδίας στον αυριανό τελικό της Eurovision στο Μάλμε- Ανακοίνωση από την Ισπανία.

ΦΑΒΟΡΙ ΤΟ VMRO 07 Μαϊ 2024 | 18:17

Βόρεια Μακεδονία: Διπλές εκλογές την Τετάρτη - Όλα δείχνουν μεγάλη νίκη του δεξιού VMRO-DPMNE

Βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία - Δύσκολη η αυτοδυναμία για το VMRO- DPMNE - Καταρρέει το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.

ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ 07 Μαϊ 2024 | 13:06

Έρευνα στο γραφείο Γερμανού ακροδεξιού βουλευτή (AfD) - Συνεργάτης του συνελήφθη για κατασκοπία υπέρ της Κίνας

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία ερευνά το γραφείο του ευρωβουλευτή Μ.Κρα στις Βρυξέλλες, αναζητώντας στοιχεία για συνεργάτη του, ο οποίος έχει συλληφθεί για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 29 Απρ 2024 | 07:35

Επιστολική ψήφος: Λήγει σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων

Λήγει σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για την επιστολική ψήφο.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ - ΕΚΠΛΗΞΗ 28 Απρ 2024 | 23:34

Υποψήφια στις Ευρωεκλογές η Ιταλίδα Πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφασή της στο προγραμματικό συνέδριο του κόμματός της.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 28 Απρ 2024 | 16:14

Η κόρη της Φώφης Γεννηματά αποκάλυψε ποιος είναι ο "εκλεκτός" της ενόψει Ευρωεκλογών [εικόνες]

Η γνωριμία της Αιμιλίας Ντέκα με τον Γιώργο Τσούμα μετράει αρκετά χρόνια.

ΔΗΚΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ 28 Απρ 2024 | 14:39

"Σόου" Μπάιντεν στο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών: Έχω για αντίπαλο ένα 6χρονο [βίντεο]

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τήρησε την παράδοση των ... αιχμηρών σχολίων.

ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ 26 Απρ 2024 | 20:52

Σήκωσε το γάντι ο Μπάιντεν - Είπε "ναι" σε ντιμπέιτ με τον Τραμπ

Ο Τραμπ είχε προκαλέσει τον Μπάιντεν να δεσμευτεί σε ντιμπέιτ, προτείνοντας στον Δημοκρατικό να αντιπαρατεθούν "οποτεδήποτε και οπουδήποτε".

ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 25 Απρ 2024 | 17:05

Βενετία: Η πρώτη πόλη στον κόσμο που βάζει εισιτήριο για να αντιμετωπίσει τον υπερτουρισμό - Γιατί αντιδρούν οι κάτοικοι

Διαμαρτυρίες κατοίκων στη Βενετία - Έγινε η πρώτη πόλη στον κόσμο που βάζει εισιτήριο για την είσοδο των τουριστών για να αντιμετωπίσει τον υπερτουρισμό - Γιατί αντιδρούν