Follow us

Τζόρτζια Μελόνι: Ποια είναι η οπαδός του Μουσολίνι που δηλώνει έτοιμη να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας

Υποβαθμίζοντας τις ακραίες θέσεις της και προτάσσοντας την ακρίβεια και τα καθημερινά προβλήματα των Ιταλών, η ηγέτις της ακροδεξιάς Τζόρτζια Μελόνι έχει βάλει στόχο την εξουσία.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Σε λίγα 24ωρα, η Ευρώπη ενδέχεται να δει για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα την ακροδεξιά να κατακτά την εξουσία σε μία ευρωπαϊκή χώρα. Μετά τη Σουηδία, η Ιταλία δεν φαίνεται να απέχει πολύ από το να εκλέξει την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό, την επικεφαλής της ιταλικής ακροδεξιάς, Τζόρτζια Μελόνι.

Ποια είναι η Τζόρτζια Μελόνι

Παιδί χωρισμένων γονιών, από την εφηβεία της ενταγμένη σε πολιτικές νεολαίες της ακροδεξιάς, μέτριας μόρφωσης δημοσιογράφος, λάτρης του Τόλκιν και του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών", κόρη μιας βασανισμένης, παχύσαρκης και καταθλιπτικής, άνεργης Σικελής μάνας, της Άννας, που μεγάλωσε μόνη της κόρες της, πάλεψε κι η ίδια με την παχυσαρκία και νίκησε, όπως λέει, χάρη στην ενασχόλησή της με τον αθλητισμό.

Πριν λίγα χρόνια, το 2016, η μικρόσωμη, ξανθιά, γαλανομάτα Ιταλίδα που εκλέγεται από το 2006 στο ιταλικό κοινοβούλιο και έχει διατελέσει υπουργός, έγινε μητέρα. Πατέρας της κόρης της, ο σύντροφός της, ένας ευειδής τηλεοπτικός παρουσιαστής στα κανάλια του Μπερλουσκόνι, ο Αντρέα Τζιαμπρούνο, γεννημένος στο Μιλάνο το 1981, με τον οποίο δεν έχουν παντρευτεί.

Αυτή είναι η Τζόρτζια Μελόνι, η ηγέτιδα της ιταλικής ακροδεξιάς, που ο επιχειρηματικός κόσμος στηρίζει, ενώ Μπερλουσκόνι και Σαλβίνι έχουν κάνει μαζί της προεκλογική συμμαχία.

Οι ψηφοφόροι; Οι γυναίκες βλέπουν σε αυτήν ένα κομμάτι του εαυτού τους και οι δημοσκοπήσεις φέρνουν το κόμμα της, τα "Αδέλφια της Ιταλίας", στην πρώτη θέση με 24%, μπροστά από το Δημοκρατικό Κόμμα (21%).

Τζόρτζια Μελόνι: Ποια είναι η οπαδός του Μουσολίνι που δηλώνει έτοιμη να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας

Τι λέει η ίδια για τον εαυτό της; Κατά σειρά ότι είναι "γυναίκα, μητέρα, Ιταλίδα, χριστιανή" και κυρίως, δηλώνει "έτοιμη".

Η Τζόρτζια Μελόνι, γεννημένη σε ένα άνετο σπίτι στα βόρεια της Ρώμης το 1977, υπερασπίζεται τις λεγόμενες παραδοσιακές αξίες οικογενειακές αξίες και αποκαλεί τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα ένα "λόμπι" χλευάζοντας ταυτόχρονα τη θεωρία της ταυτότητας φύλου ενώ τάσσεται κατά της απόκτησης παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

MELONI

Η θαυμάστρια του Μουσολίνι, Μελόνι, απορρίπτει επίσης, την πρακτική της ποσόστωσης για την ενίσχυση της παρουσίας των γυναικών στην πολιτική και τις επιχειρήσεις υποστηρίζοντας ότι οι γυναίκες πρέπει να φτάνουν στην κορυφή μόνο με την αξία τους, όπως η ίδια.

Πώς η κόρη ενός αριστερού λογιστή από τη Σαρδηνία και μιας συντηρητικής νοικοκυράς από τη Σικελία, έγινε εκφράστρια νεο-φασιστικών ιδεών, ίσως να εξηγείται στο οικογενειακό της παρελθόν. Ο πατέρας, Φραντσέσκο, όταν η Τζόρτζια είναι 12 ετών θα αφήσει την οικογένεια στη Ρώμη για να κυνηγήσει την τύχη του στα Κανάρια νησιά. Η Μελόνι δεν του το συγχωρήσει ποτέ και θα επιλέξει να μην τον ξαναδεί στη ζωή της.

Εν τω μεταξύ, πριν την αναχώρησή του, έχουν αναγκαστεί να μετακομίσουν στις πιο φτωχικές εργατικές συνοικίες, στα νότια της ιταλικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, στα τρία της, παίζοντας με την αδελφή της με σπίρτα και κεριά, έβαλαν φωτιά στην οικογενειακή τους εστία.

Στα 15 της στη Νεολαία του μουσολινικού κόμματος

Οι πολιτικές της ανησυχίες, οδηγούν τη Τζόρτζια στα 15 της στη Νεολαία του "Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος" που στεγάζει πολιτικά τους κληρονόμους του φασιστικού κόμματος του Μπενίτο Μουσολίνι, που διαλύθηκε στα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το 2006, η Μελόνι στα 29 της, θα γίνει η νεότερη αντιπρόεδρος του ιταλικού κοινοβουλίου και το 2008 η νεότερη υπουργός, αναλαμβάνοντας το υπουργείο Νέας Γενιάς.

Εντωμεταξύ, ολοκληρώνει τις σπουδές της στα τουριστικά επαγγέλματα σε μια επαγγελματική σχολή της Ρωμής, το "Ινστιτούτο Αμέρικο Βεσπούτσι" - αν και η ίδια υποστηρίζει κάπως αόριστα και μάλλον ψευδώς ότι κατέχει πτυχίo γλωσσών - και εργάζεται ως δημοσιογράφος. Με τον επίσης δημοσιογράφο σύντροφό της, ο οποίος εργάζεται σε κανάλι του Μπερλουσκόνι, έχει αποκτήσει μια κόρη, την 6χρονη σήμερα Ζινέβρα.

Μουσολίνι: "Ένας καλός πολιτικός"

Στη Γαλλία, παρατηρώντας το φαινόμενο και έχοντας πρόσφατη την εκλογική αναμέτρηση που ανέδειξε τη γαλλική ακροδεξιά ως ένα παγιωμένο και ισχυρό πόλο στη χώρα, θυμούνται ότι η Μελόνι στα 19 της αποκαλούσε τον φασίστα Μπενίτο Μουσουλίνι "έναν καλό πολιτικό".

"Πιστεύω ότι ο Μουσολίνι ήταν καλός πολιτικός. Όλα όσα έκανε, τα έκανε για την Ιταλία", δήλωνε το 1996 στη γαλλική τηλεόραση συμπληρώνοντας ότι τις αρετές του "δεν τις βρίσκεις στους πολιτικούς" από το θάνατό του και μετά.

Η Τζόρτζια, ο Φρόντο και τα Χόμπιτ

Οι New York Times, σε άρθρο τους για τη Μελόνι κάνουν μια σύνδεση που μια πολιτικό η οποία δηλώνει "έτοιμη" να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Ιταλίας, είναι έως και ανησυχητική.

Ως ενεργό μέλος της νεολαίας στο μεταφασιστικό Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα, αυτή και οι συναγωνιστές της χρησιμοποιούσαν παρατσούκλια όπως Φρόντο και Χόμπιτ, δείχνοντας την αγάπη τους για τον "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" και άλλα έργα του Βρετανού συγγραφέα Τόλκιν. Η νεανική τους αγάπη για το εμβληματικό έργο επικής φαντασίας αποτυπωνόταν στις θεματικές επισκέψεις που έκαναν σε σχολεία, ντυμένοι Χόμπιτ αλλά και η συμμετοχή σε εκδηλώσεις τους του εξτρεμιστικού φολκ συγκροτηματος Compagnia dell'Anello, ή Fellowship of the Ring.

Στην Ιταλία, σημειώνουν οι NYT, ο "Άρχοντας των Δαχτυλιδιών" ήταν για μισό αιώνα ο κεντρικός πυλώνας πάνω στον οποίο οι απόγονοι του μεταφασισμού ανασυγκρότησαν μια σκληρή δεξιά ταυτότητα, αναζητώντας μια παραδοσιακή μυθική εποχή για σύμβολα, ήρωες και μύθους δημιουργίας χωρίς τα φασιστικά ταμπού.

"Πιστεύω ότι ο Τόλκιν θα μπορούσε να μιλήσει καλύτερα από εμάς για αυτά τα οποία πιστεύουν οι συντηρητικοί", δήλωνε η 45χρονη, σήμερα, Μελόνι, συμπληρώνοντας "δεν θεωρώ φαντασία τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών".

Μπερλουσκόνι, Σαλβίνι, Μελόνι: Η παρέα της Βίλας Γκράντε

Με έναν άλλο κύκλο φίλων, πολύ ισχυρών και πολύ πιο ικανών να φέρουν ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό, τον παλαίμαχο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον εκφραστή της πιο ακραίας αντιμεταναστευτικής πολιτικής στη χώρα, Ματέο Σαλβίνι, η Μελόνι έπαιξε κι αυτή καίριο ρόλο στα γεγονότα που οδήγησαν στην απόπειρα ανατροπής του τεχνοκράτη πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι και τελικά, την κήρυξη εκλογών.

Διαβάστε Επίσης

Όπως είχε αποκαλύψει το Politico, τα γεύματα στη Βίλα Γκράντε ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο, όπως είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι με αναρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

ΙΤΑΛΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΣΑΛΒΙΝΙ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

Όπως έγραφε, τα ραντεβού ήταν εβδομαδιαία και γίνονταν με το βλέμμα στις προεδρικές εκλογές που έγιναν τον Φεβρουάριο του 2022 και τελικά παρέμεινε ο Ματαρέλα, και σε αυτά "η κεντροδεξιά σκοπεύει να κινηθεί συμπαγώς και έγκαιρα για να προετοιμάσει τους επόμενους εκλογικούς και πολιτικούς διορισμούς, με ιδιαίτερη προσοχή στην εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας".

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, θα κριθεί αν τα γεύματα στη Βίλα Γκράντε κατάφεραν τελικά να φέρουν τη Τζόρτζια Μελόνι στη θέση της πρώτης πρωθυπουργού της Ιταλίας.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΝΕΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 27 Σεπ 2022 | 13:05

Ιταλία: Τηλεφωνική επικοινωνία Μελόνι με Ντράγκι - Δεν έδωσε ούτε καν συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της

Η Τζόρτζια Μελόνι δεν συνάντησε τους δημοσιογράφους για την καθιερωμένη, μετεκλογική συνέντευξη Τύπου και άφησε να μιλήσουν κάποια άλλα στελέχη του κόμματος.

ΟΛΑ ΣΤΟ 2Ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ 27 Σεπ 2022 | 08:38

Αγγλία-Γερμανία 3-3: "Χ"ορταστική ισοπαλία

Απίθανο ματς στο Λονδίνο με την Αγγλία να γυρίζει το εις βάρος της 2-0 σε 3-2, αλλά τη Γερμανία να ισοφαρίζει στο 87'.

ΠΗΡΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ 27 Σεπ 2022 | 08:32

Ουγγαρία – Ιταλία 0-2 : "Ατζούρα" κορυφή με μυαλό και μεθοδολογία

Με γκολ των Ρασπαντόρι (28') και Ντι Μάρκο (52') η Ιταλία νίκησε στην Βουδαπέστη παίζοντας έξυπνα και μεθοδικά, τόσο όσο για να πάρει άξια την κορυφή στον 3ο όμιλο της 1ης λίγκας.

ΑΥΞΗΣΗ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ 27 Σεπ 2022 | 07:22

Η επιστροφή της ακροδεξιάς τρομάζει την Ευρώπη - Τι συμβαίνει στην Ελλάδα δεξιότερα της ΝΔ

Τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογές θορύβησαν τις Βρυξέλλες ενώ ανάλογη εικόνα διαμορφώνεται και στην Γερμανία. Χαμηλά τα ποσοστά της ακροδεξιάς στην Ελλάδα.

ΙΤΑΛΙΑ 26 Σεπ 2022 | 20:50

Το χειρόγραφο μήνυμα της κόρης της Μελόνι για τη νίκη της - "Μανούλα, είμαι ευτυχισμένη που κέρδισες"

"Μανούλα αγαπημένη! Είμαι τόσο ευτυχισμένη που κέρδισες. Σε αγαπώ πολύ", έγραψε η κόρη της

«Ο ΣΑΜ ΚΑΙ Ο ΦΡΟΝΤΟ» 26 Σεπ 2022 | 19:20

Μελόνι: Πώς της ευχήθηκε η αγαπημένη της αδελφή - "Αυτή τη φορά είμαστε πολλοί" - Η αναφορά στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Η μεγαλύτερη αδελδή της Τζόρτζια Μελόνι της ευχήθηκε στο facebook - Το μήνυμά της αποκαλύπτει πολλά για το ποια είναι η πρώτη τόσο ακροδεξιά, νεοφασίστρια, γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας

ΑΝΑΛΥΣΗ 26 Σεπ 2022 | 17:12

Το φαινόμενο του bandwagon: Πώς πήρε την εξουσία η χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση και περγαμηνές ακροδεξιά Μελόνι στην Ιταλία

Γιατί μια κυβέρνηση υπό τη Τζόρτζια Μελόνι φοβίζει τις Βρυξέλλες - Πώς κατάφερε να επικρατήσει και να εκτιναχθεί από το 4% στην πρώτη θέση.

ΟΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ 26 Σεπ 2022 | 13:34

Η εξαιρετική ανάλυση του Μάνου Ματσαγγάνη για τη νίκη της Μελόνι και της ακροδεξιάς στις ιταλικές εκλογές

Τι έγραψε ο Μάνος Ματσαγγάνης στην Καθημερινή της Κυριακής για τη νίκη της ακροδεξιάς στις εκλογές στην Ιταλία

"ΓΥΝΑΙΚΑ, ΜΗΤΕΡΑ, ΙΤΑΛΙΔΑ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ" 26 Σεπ 2022 | 12:25

Ποια είναι η επόμενη πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι: Η 45χρονη οπαδός του Μουσολίνι που μεγάλωσε χωρίς πατέρα

Ποια είναι η Τζόρτζια Μελόνι - Μεγαλωμένη σε φτωχική συνοικία της Ρώμης, χωρίς πατέρα, στα 15 της έγινε μέλος της νεολαίας των νεοφασιστών και θεωρούσε τον Μουσολίνι "καλό πολιτικό".

ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΔ 26 Σεπ 2022 | 12:12

Ηλιόπουλος: Ο Μητσοτάκης κανονικοποιεί την ακροδεξιά με Βορίδη, Πλεύρη και Γεωργιάδη

Ο κ. Ηλιόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "συντονίζει τη λεηλασία κατά του εισοδήματος των πολιτών", αναφέροντας ότι το 28% των πολιτών της χώρας είναι σε κίνδυνο φτώχειας.

«ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ, ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΑΣΟΚ» 26 Σεπ 2022 | 11:47

Ανδρουλάκης: Μακριά από εμάς όποιος ψάχνει Καμμένο ή Βελόπουλο - Θα πάω στην Εξεταστική για τις υποκλοπές

Ερωτηθείς για τις μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι "ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ, βγαίνει ΠΑΣΟΚ. Οι κύριοι Τσίπρας και Μητσοτάκης έχουν την ίδια στρατηγική, θέλουν να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ".

ΠΡΩΗΝ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΟΥ "ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΩΝ" 26 Σεπ 2022 | 10:35

Ιταλία: Δεν επανεξελέγη ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο

Ο Ντι Μάιο, πρώην ηγέτης του λαϊκιστικού "Κινήματος Πέντε Αστέρων" συγκέντρωσε το 24,3% των ψήφων.

ΑΝΟΔΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 26 Σεπ 2022 | 08:17

Ιταλία: Τζόρτζια Μελόνι, μια νεοφασίστρια η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός - Νίκη της ακροδεξιάς στις εκλογές

"Θα κυβερνήσουμε για όλους" τους Ιταλούς, υποσχέθηκε η Τζόρτζια Μελόνι, ο ακροδεξιός συνασπισμός της οποίας κέρδισε τις εκλογές στην Ιταλία.