Μακρόν: Επόμενος στόχος η νίκη στις εκλογές του Ιουνίου

Με αίσθηση της μεγάλης νίκης του στις προεδρικές εκλογές, αλλά και γνώση των μεγάλων προκλήσεων που έχει μπροστά του εμφανίστηκε στην πρώτη του ομιλία o E. Μακρόν.

emanouel-makron-tha-uperaspistw-ti-gallia-kai-tin-eurwpi
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας μετά την επικράτηση του έναντι της ακροδεξιάς αντιπάλου του Μαρίν Λεπέν, στο δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών. Ο κεντρώος πολιτικός σε ηλικία 39 ετών θα είναι ο νεώτερος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας και ο νεώτερος αρχηγός κράτους στην Ευρώπη. 

Υπό τους ήχους του ύμνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της "Ωδής στην Χαρά" του Μπετόβεν, πλήθος πολιτών υποδέχθηκε τον Μακρόν μπροστά στην γυάλινη πυραμίδα στο Λούβρο όπου ο νεοεκλεγείς πρόεδρος δήλωσε ότι η επιτυχία του νέου πολιτικού σχηματισμού του δεν έχει προηγούμενο, αφού τους τελευταίους μήνες κανένας δεν πίστευε σε μια τέτοια νίκη.

Στόχος μου είναι να μην σας απογοητεύσω, δήλωσε ο κ. Μακρόν στους συγκεντρωμένους, τόνισε ότι δεν ζήτησε λευκή επιταγή από το εκλογικό σώμα και υποσχέθηκε να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να προασπιστεί την Γαλλική Δημοκρατία

Απευθυνόμενος σε όσους ψήφισαν την ακροδεξιά πολιτικό Μαρίν Λεπέν, ο κ. Μακρόν είπε ότι εξέφρασαν θύμο και απογοήτευση. “Θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν τα επόμενα 5 χρόνια για να μην ψηφίσουν ξανά τα άκρα” πρόσθεσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος.

"Ο κόσμος αναμένει από εμάς να φέρουμε μια νέα ελπίδα, έναν νέο ανθρωπισμό, με περισσότερη δικαιοσύνη και οικολογία", είπε ο 39χρονος πολιτικός. Τόνισε ότι στόχος του είναι να καταστήσει πιο ηθική την πολιτική να βελτιώσει την οικονομία και να επανιδρύσει την Ευρώπη.  

Αναφερόμενος εμμέσως στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, ο κ. Μακρόν ζήτησε από τον γαλλικό λαό να τον βοηθήσει να δημιουργηθεί μια νέα πλειοψηφία για να μπορέσουν να εφαρμοστούν οι αλλαγές.  

Νωρίτερα, αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων exit polls ο κ. Μακρόν στις πρώτες δηλώσεις του είπε πως θα καταβάλει κάθε ενέργεια και κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των γάλλων πολιτών.

Ο Εμανουέλ Μακρόν στην πρώτη ομιλία του μετά τη νίκη
Ο Εμανουέλ Μακρόν στην πρώτη ομιλία του μετά τη νίκη

«Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες. Αντιμετωπίζουμε δυσκολίες. Καμία όμως δυσκολία δεν θα μας καταβάλει. Γνωρίζω ότι διαιρέθηκε η χώρα μας. Γνωρίζω τις αμφιβολίες πολλών από εσάς» δήλωσε ο Μακρόν αναγνωρίζοντας το άγχος και τις αμφιβολίες ορισμένων Γάλλων. Την ίδια στιγμή, πάντως, εμφανίστηκε αποφασισμένος να ενώσει και πάλι τη Γαλλία, «οργανώνοντας την αλληλεγγύη», όπως είπα, αλλά και «διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ενότητα της έθνους».

«Σήμερα απευθύνομαι σε όλους εσάς, στον λαό της Γαλλίας, είμαστε κληρονόμοι μιας μακράς ιστορίας. Αυτήν την ιστορία και το μήνυμα πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε πρώτα στα παιδιά μας» τόνισε ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας.

Υποστηρικτές του Μακρόν έξω από το μουσείο του Λούβρου
Υποστηρικτές του Μακρόν έξω από το μουσείο του Λούβρου

«Θα υπερασπιστώ τη Γαλλία, την εικόνα της και το μήνυμα της. Θα υπερασπιστώ και την Ευρώπη, το κοινό πεπρωμένο των λαών της ηπείρου μας. Αυτό που διακυβεύεται είναι οι αξίες μας. Θέλω να ξαναφτιάξω τους δεσμούς των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τους δεσμούς ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και των πολιτών της» τόνισε ο Μακρόν. Ακόμη, δήλωσε πως η Γαλλία θα είναι παρούσα για να στηρίξει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Ανοίγει μια νέα σελίδα της μακράς ιστορίας μας. Θέλω να είναι η σελίδα της ελπίδας.

Πανηγυρισμοί των οπαδών του νέου προέδρου μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων
Πανηγυρισμοί των οπαδών του νέου προέδρου μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στην ανανέωση της πολιτικής μας ζωής. Ο πλουραλισμός θα είναι η βάση της δράσης μου» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ευθύνη μου είναι να ξαναβρούμε την αισιοδοξία και την ελπίδα. Θα αγωνιστώ κατά της διαίρεσης που μας υπονομεύει. Έτσι θα ξαναδώσουμε τις ευκαιρίες στους Γάλλους. Από σήμερα το βράδυ και για τα επόμενα πέντε χρόνια θα υπηρετήσω τη Γαλλία. Ζήτω η δημοκρατία» κατέληξε στην ομιλία του ο Μακρόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook