
Οι Βρετανοί τουρίστες που επί πάρα πολλά χρόνια επιλέγουν την Κόστα ντελ Σολ στη νότια Ισπανία για τις διακοπές τους, είναι συνηθισμένοι στο τελετουργικό της ξαπλώστρας. Φέτος όμως έχει παραγίνει. Εικόνες ντροπής από το ισπανικό θέρετρο αποκαλύπτουν δεκάδες ανθρώπους να στέκονται στην ουρά πριν καν χαράξει το πρώτο φως της μέρας.
Σε ένα all inclusive ξενοδοχείο μάλιστα, ρίχνονται στη μάχη της ξαπλώστρας μόλις ακούσουν το σφύριγμα του υπεύθυνου παραλίας. Τότε εφορμούν για να αρπάξουν μια ξαπλώστρα.
Πολλοί από τους τουρίστες, γνωρίζοντας ότι θα χρειαστεί να περιμένουν πολλή ώρα στην ουρά, φέρνουν μαζί τους καρέκλες για να κάθονται αλλά και το βιβλίο τους καθώς η αναμονή είναι πάντα μεγάλη.
Κάποιοι σχολιάζουν ότι το θέαμα είναι ιλαροτραγικό. Έχουν πληρώσει διόλου ευκαταφρόνητα ποσά για τα πακέτα των διακοπών τους κι όμως υποχρεώνονται σε τέτοιες υποτιμητικές διαδικασίες που μόνο με τη χαλάρωση και τη διασκέδαση δεν συμβαδίζουν.
Ο Βρετανός τουρίστες Γκρεγκ που τράβηξε τα παραπάνω βίντεο τα οποία δημοσίευσε η βρετανική Daily Mail, μίλησε στην εφημερίδα για την εμπειρία των διακοπών του στη Μάλαγα.
Μιλά για μια "πολεμική κατάσταση" με ανθρώπους των ξενοδοχείων να "κάνουν κουμάντο" στην παραλία και τις πισίνες και να αφαιρούν τις πετσέτες όσων κατάφεραν να πάνε νωρίς για να πιάσουν μια θέση αλλά και για Ισπανούς τουρίστες που επίσης προσπαθούν να εξασφαλίσουν την καλύτερη θέση όχι πάντα με τον πιο ευγενικό τρόπο. Κάποιοι μάλιστα καρφώνουν ισπανικές σημαίες στο σημείο της παραλίας που βρίσκουν ξαπλώστρα ως ένδειξη κατάκτησης ενός μικρού κομματιού άμμου.

Αν και όπως περιγράφει η βρετανική εφημερίδα οι σκηνές αυτές δεν ξαφνιάζουν τους τουρίστες από τη Βρετανία και σε πολλούς προκαλούν γέλιο, φέτος το πράγμα έχει λάβει πιο πολεμικό χαρακτήρα. "Επικρατεί τρέλα. Ο κόσμος τρέχει πάνω κάτω. Γονείς παρατάνε τα παιδιά τους και κάνουν σπριντ" λένε τουρίστες.
It's supposed to be a holiday - how is this fun?
— Laura B 🫖🦖 (@LauraLFB) July 31, 2023
E
Costa Del queue! Holidaymakers lie down on the floor in two-hour early morning wait for sunbeds https://t.co/2QTtX6fYiL
Όσοι μεταφέρουν αυτές τις μαρτυρίες παραδέχονται ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα κι ότι αν κανείς θέλει ξαπλώστρα πρέπει να πάρει μέρος στη μάχη.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr