Follow us

Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς: Από... αντροχωρίστρα, βασιλική σύζυγος στο πλάι του Καρόλου - Η αξέχαστη κόντρα με την Νταϊάνα

Η "πιο μισητή γυναίκα στη Βρετανία" πλέον είναι βασιλική σύζυγος - Η ερωμένη του Καρόλου, ο μεγάλος έρωτας και ο σκληρός διάλογος με την πριγκίπισσα Νταϊάνα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Το μυστικό της Καμίλα: Έτσι κρατάει τον Κάρολο δικό της

Πρόκειται ίσως για την πιο αντιπαθή γυναίκα στη Βρετανία εδώ και δεκαετίες, όμως τώρα θα στεφθεί βασιλική σύζυγος και θα είναι στο εξής στο πλάι του Βασιλιά Καρόλου Γ'.

Η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, η οποία συγκέντρωσε όλα τα πυρά όταν χώρισε ο Κάρολος με τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, με το τόσο μεγάλο έρεισμα στον βρετανικό λαό, και όχι μόνο.

Δεκαέξι μήνες μεγαλύτερη από τον Κάρολο, η Καμίλα γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου του 1947. Κόρη αξιωματούχου του Βρετανικού Στρατού, φοίτησε στο σχολείο Queens Gate και σπούδασε στην Ελβετία.

Ήταν εκθαμβωτική και αστεία. Αυτό ήταν το ατού της Καμίλα. Οι άνθρωποι απολάμβαναν τη συντροφιά της. Έκανε τους πάντες να γελάνε. Κι έπινε, και κάπνιζε, και ήταν μέσα σε όλα. Αγαπούσε τα πάρτι.

Γνώρισε τον Κάρολο το 1970. Ένας έρωτας με την πρώτη ματιά - όπως λένε αυτοί που ξέρουν- ο οποίος όμως διήρκησε μόνο λίγους μήνες.

Διαβάστε Επίσης

Ήταν ο πρώτος έρωτας για τον Κάρολο. Ήταν 23 ετών κι αυτή ήταν η πρώτη πραγματική σχέση του. Όμως, και οι δύο ήξεραν ότι αυτό το φλερτ που εξελίχθηκε σε έρωτα, δεν θα μπορούσε να καταλήξει ποτέ σε γάμο...

Κάρολος - Καμίλα: Το love story που πήρε 40 χρόνια να ευοδωθεί

Η σύντομη σχέση τους θα διακοπεί, με τον Κάρολο να υπηρετεί στο Βασιλικό Ναυτικό και την Καμίλα να αρραβωνιάζεται άρον- άρον έναν αξιωματικό του ιππικού, με τον οποίο απέκτησε 2 παιδιά.

Η σκληρή κόντρα με την Νταϊάνα

Εκείνη παντρεύεται το 1973. Εκείνος γνωρίζει την Νταϊάνα 4 χρόνια μετά και την παντρεύεται το 1981. Οι εκ διαμέτρου αντίθετες απαντήσεις που είχαν δώσει Κάρολος και Νταϊάνα στην πρώτη τηλεοπτική τους εμφάνιση ως ζευγάρι είχαν αφήσει εποχή.

Τα σύννεφα και στους δύο γάμους τους δεν άργησαν να φανούν. Η Καμίλα χώρισε το 1995 κι εκείνος το 1996.

Ο Κάρολος χώρισε πολύ επεισοδιακά, καθώς βοούσε ο τύπος για την εξωσυζυγική σχέση με την Καμίλα. Τα ταμπλόιντ ήθελαν να βρουν έναν κακό στην ιστορία.

O Kάρολος διαψεύδει την Νταϊάνα: Ολέθρια ψέμματα όσα είπε για την Καμίλα

"Πιστεύετε ότι η κυρία Πάρκετ Μπόουλς κατέστρεψε τον γάμο σας;", ρωτήθηκε η Νταϊάνα στο παρελθόν. "Ήμασταν τρεις σε αυτόν το γάμο. Οπότε υπήρχε συνωστισμός", απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια η πριγκίπισσα.

Διαβάστε Επίσης

Ωστόσο, η Νταϊάνα δεν ήταν διατιθεμένη να κρατήσει το στόμα της κλειστό, για τον θρόνο. Χαρακτηριστικός είναι ο έντονος διάλογος με την Καμίλα, όπως τον είχαν μεταδώσει τα ΜΜΕ της εποχής.

Νταϊάνα: "Ξέρω τι τρέχει ανάμεσα σε εσένα και τον Κάρολο, απλά θέλω να μου το επιβεβαιώσεις.

Καμίλα: "Έχεις όλα όσα ήθελες. Όλοι οι άνδρες της υφηλίου είναι ερωτευμένοι μαζί σου και έχεις δυο πανέμορφα παιδιά, τι παραπάνω θέλεις;".

Νταϊάνα: "Θέλω τον άντρα μου. Πρέπει να είναι και κόλαση για εσάς όλο αυτό. Αλλά ξέρω τι συμβαίνει. Μη με περνάτε για ηλίθια".

O θάνατος της πριγκίπισσας στο Παρίσι συγκλονίζει ολόκληρο τον κόσμο. Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου περνάει μια από τις δυσκολότερες περιόδους της ζωής του.

Η περίοδος είναι εξαιρετικά δύσκολη και για την Καμίλα, που ήδη έχει χωρίσει.

"Κάποιοι που έτυχε να με συναντήσουν στο σούπερ μάρκετ μου πέταγαν ψωμί. Ήταν τρομερό. Ήταν μια βαθιά δυσάρεστη στιγμή και δεν εύχομαι να συμβεί κάτι αντίστοιχο ούτε στον χειρότερο εχθρό μου", σχολίασε η Καμίλα.

Χρειάστηκαν δύο χρόνια για τον διάδοχο του θρόνου και τη σύντροφό του να κάνουν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση και τρία χρόνια μέχρι η Βασίλισσα Ελισάβετ να δεχτεί να παραβρεθεί στον ίδιο χώρο με την ερωμένη του γιου της.

Έκτοτε το παλάτι έβαλε μπρος το επικοινωνιακό λίφτινγκ με το οποίο θα μετέτρεπε την Καμίλα από πριγκιπική ερωμένη σε βασιλική σύζυγο. Η αντισυμβατική ιστορία αγάπης ολοκληρώθηκε το 2005 με τον γάμο τους.

Η μεταμόρφωση της Καμίλα

ΚΑΜΙΛΑ

Δεν άφηνε τους επαγγελματίες να κάνουν τη δουλειά τους. Είχε πάντα αυτό το χτένισμα του ’70 σαν τη Φάρα Φόσετ.

Η αιώνια αυτή έφηβη με τα φουντωτά ξανθιά μαλλιά δεν δίστασε να κάνει ριζικές αλλαγές για να μπει στα βασιλικά παπούτσια.

Διαβάστε Επίσης

Περιποιημένα χτενίσματα, φορέματα από οίκους και πανάκριβα κοσμήματα έγιναν αναπόσπαστα κομμάτια της γκαρνταρόμπας της.

Πενήντα δύο χρόνια από τη γνωριμία τους, ο Κάρολος εξακολουθεί να χορεύει σαν έφηβος μαζί με την "αιώνια αγαπημένη του", τη μέχρι πρότινος "πιο μισητή γυναίκα στη Βρετανία", και το "εσαεί τρίτο πρόσωπο" στον πρώτο γάμο του με την Νταϊάνα.

Όπως και να έχει, ο Κάρολος έγινε αυτόματα βασιλιάς και η Καμίλα Πάρκετ Μπόουλς βασιλική σύζυγος και μάλιστα με τις "ευλογίες" της ίδιας βασίλισσας Ελισάβετ. Άλλωστε, είναι ο ίδιος τίτλος που απονεμήθηκε στη μητέρα της Ελισάβετ όταν βασίλευε ο Γεώργιος ΣΤ'.

Η ίδια ασχολείται με τη φιλανθρωπία και στέκεται στο πλευρό των θυμάτων ενδοοικογενειακής και σεξουαλικής βίας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ 13 Μαϊ 2024 | 19:00

Ο βασιλιάς Κάρολος έχρισε τον Γουίλιαμ αρχισυνταγματάρχη της Aεροπορίας Στρατού- Ο τίτλος προοριζόταν για τον Χάρι

Την συγκεκριμένη θέση κατείχε ο 75χρονος μονάρχης για 32 χρόνια και πλέον έδωσε τη σκυτάλη στον πρωτότοκο γιο του και διάδοχο του θρόνου.

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ 13 Μαϊ 2024 | 16:50

Συγκλονίζει ο Βασιλιάς Κάρολος που μιλά ανοιχτά για τον καρκίνο: Έχασα την αίσθηση της γεύσης

Ο βασιλιάς τη Βρετανίας Κάρολος μοιράστηκε τις εμπειρίες του από τη διάρκεια της θεραπείας για τον καρκίνο

TΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΗΣ ΝΤΑΙΑΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΧΑΡΙ 10 Μαϊ 2024 | 06:50

Ο αποξενωμένος πρίγκιπας Χάρι δίνει σκληρή απάντηση στο παλάτι: Η εμφάνιση - πρόκληση με τα αδέλφια της Νταιάνα

Η σκληρή απάντηση του πρίγκιπα Χάρι στο παλάτι: Η επανένωση με τα αδέλφια της Νταϊάνα την ώρα που οι συγγενείς του στο παλάτι του έχουν γυρίσει την πλάτη.

ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΓΓΛΙΑ 09 Μαϊ 2024 | 20:10
"ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΓΟΥΙΛΙΑΜ" 09 Μαϊ 2024 | 06:50

"Όλα εξαρτώνται από την ευημερία της Κέιτ Μίντλετον": Ο Γουίλιαμ κουβαλάει στους ώμους του τον πόνο της οικογένειας

Αποκλειστικό δημοσίευμα του People αποκαλύπτει τι συμβαίνει με την Κέιτ και τον Γουίλιαμ που κουβαλάει στους ώμους του τον πόνο της οικογένειας.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΙ 08 Μαϊ 2024 | 06:50

"Ο Άσωτος Υιός δεν είναι ευπρόσδεκτος": Η απαξίωση του πρίγκιπα Χάρι από την οικογένεια και το τεράστιο πλήγμα

Η ζημιά στην οικογένεια, ο σκληρός βασιλιάς Κάρολος και ο πρίγκιπας Χάρι για τον οποίο οι ένδοξες μέρες στο Λονδίνο έχουν τελειώσει διά παντός.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 07 Μαϊ 2024 | 16:44

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν θα δει τελικά τον πρίγκιπα Χάρι που βρίσκεται στη Βρετανία - "Είναι φορτωμένο το πρόγραμμά του"

Μόνος του στη Βρετανία ο πρίγκιπας Χάρι, χωρίς τη Μέγκαν Μαρκλ και τα παιδιά τους.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 06 Μαϊ 2024 | 18:09

Βασιλιάς Κάρολος: Ένας χρόνος από τη στέψη - Οι λιτοί εορτασμοί της επετείου και η "σκιά" στη βασσιλική οικογένεια

Δώδεκα μήνες μετά από τη χαρούμενη μέρα της στέψης του βασιλιά Καρόλου, "έχουν αλλάξει τα πράγματα για τη βασιλική οικογένεια" σχολιάζει ο βρετανικός τύπος

"ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕ ΔΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ" 04 Μαϊ 2024 | 08:24

Η Κέιτ Μίντλετον είναι η καλύτερη μαθήτρια: Η μελλοντική βασίλισσα έδειξε ότι έχει "το σθένος" της Ελισάβετ

"Πρέπει να με δουν για να με πιστέψουν": Ο τρόπος που η Κέιτ Μίντλετον ακολούθησε το παράδειγμα της Ελισάβετ και έδειξε το θάρρος και το σθένος της

«ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» 30 Απρ 2024 | 15:39

Η επιστροφή του βασιλιά Καρόλου: Σε ασθενείς με καρκίνο η πρώτη δημόσια επίσκεψη, ενώ ο ίδιος συνεχίζει τις θεραπείες

Έβαλε τέλος στα σενάρια ότι δεν είναι καλά ο βασιλιάς Κάρολος: Η επιστροφή στα δημόσια καθήκοντα και η παρηγοριά σε ασθενείς με καρκίνο.

ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙ Η ΚΕΙΤ 29 Απρ 2024 | 06:51

Η Τατιάνα Μπλάτνικ στο Μπάκιγχαμ με το φόρεμα που λατρεύει η Κέιτ: Ο Παύλος, η Θεοδώρα και η συνάντηση με τον Κάρολο

Το απίθανο κομψό φόρεμα που λατρεύει η Κέιτ Μίντλετον που φόρεσε η Τατιάνα Μπλάτνικ και η επίσκεψη στο παλάτι του Μπάκιγχαμ με τον Παύλο και τη Θεοδώρα.

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ 27 Απρ 2024 | 12:28

Ο Χάρι σνομπάρει τη βασιλική οικογένεια: "Εξαφάνισε" το μετάλλιο της στέψης του πατέρα του

"Οι Σάσεξ δεν κάνουν τίποτα τυχαία", σχολιάζουν οι βασιλικοί αναλυτές.

OPERATION MENAI BRIDGE 26 Απρ 2024 | 11:44

"O βασιλιάς Κάρολος δεν είναι καλά": Το σχέδιο Menai Bridge για την κηδεία του που προβλέπει τι θα συμβεί

Δημοσιεύματα από την Αμερική τονίζουν ότι η κατάσταση της υγείας του βασιλιά Καρόλου επιδεινώνεται διαρκώς και το επιχειρησιακό σχέδιο για την κηδεία του είναι έτοιμο.