Μία περισσότερο ζεστή - από ότι ορίζει το πρωτόκολλο - χειρονομία έκανε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στη βασίλισσα Καμίλα και ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τη στιγμή, κατά την κοινή επίσκεψή τους στο Βρετανικό Μουσείο. Συγκεκριμένα, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα συνόδευσαν (2/9) το προέδρικο ζεύγος της Γαλλίας, στο Βρετανικό Μουσείο και περιηγήθηκαν στην έκθεση της περίφημης Ταπισερί της Μπαγιέ, λίγες ημέρες πριν αυτή ανοίξει (10/9) για το κοινό.
Η ζεστή χειρονομία του Γάλλου προέδρου προς τη βασίλισσα Καμίλα
Κατά την άφιξη τους στο Βρετανικό Μουσείο, η κάμερα απαθανάτισε μία χειρονομία του Εμανουέλ Μακρόν προς τη βασίλισσα. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος πρόεδρος ακούμπησε "ζεστα" όπως έγραψε η Daily Mail, το χέρι του στην πλάτη της βασίλισσας Καμίλα. Η βρετανική εφημερίδα σε ένα καυστικό σχόλιο ανέφερε πώς ήταν μία στιγμή κατά την οποία ο Μακρόν άσκησε "τη γαλλική του γοητεία".
Ντυμένες στα λευκά η βασίλισσα Καμίλα και η Μπριζίτ Μακρόν
Στη συγκεκριμένη εμφάνιση, η βασίλισσα Καμίλα και η Μπριζίτ Μακρόν ήταν ντυμένες ασορτί, φορώντας και οι δύο λευκές δημιουργίες. Η σύζυγος του βασιλιά Καρόλου ήταν κομψή, επιλέγοντας ένα λευκό μίντι φόρεμα του brand Anna Valentine με διακριτικά μαύρα μοτίβα. Το φόρεμά της συνδύασε με ένα ζευγάρι ασπρόμαυρες γόβες του οίκου Chanel και μία μπεζ Lady Dior τσάντα. H πρώτη κυρία της Γαλλίας, επέλεξε ένα ολόλευκο μίντι φόρεμα που αγκάλιαζε τη σιλουέτα της που συνδύασε με ασορτί ψηλές γόβες.
Η έκθεση που επισκέφτηκαν
Η περίφημη Ταπισερί της Μπαγιέ θα εκτεθεί στο Βρετανικό Μουσείο από τις 10 Σεπτεμβρίου 2026 έως τις 11 Ιουλίου 2027 και έχει ήδη έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον.
Η Ταπισερί της Μπαγιέ, μήκους περίπου 70 μέτρων, αφηγείται την κατάκτηση της Αγγλίας από τους Νορμανδούς. Με τις 70 περίπου σκηνές της και τα χιλιάδες θέματα που αναπαριστάνονται, περιλαμβάνει πολλές πληροφορίες για την καθημερινότητα της εποχής.
Ο Μακρόν χαρακτήρισε τον δανεισμό του έργου στο Βρετανικό Μουσείο έως τον Ιούλιο του 2027 "ισχυρό σύμβολο" των στενών σχέσεων μεταξύ Γαλλίας και Βρετανίας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr