
Το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες σε καραντίνα, κοντά στο Τόκιο, με 3.700 περίπου επιβάτες και προσωπικό, ενώ προς το παρόν έχουν εξεταστεί μόλις το ένα τρίτο από αυτούς. Ήδη οι 355 έχουν βρεθεί θετικοί στον κοροναϊό.
Το πλοίο παραμένει ανοιχτά της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία, με τον διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών των ΗΠΑ, Αντονο Φότσι, να ανακοινώνει πως τουλάχιστον 40 Αμερικανοί που βρίσκονται πάνω στο πλοίο, έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.
«Θα λάβουν ιατρική φροντίδα σε νοσοκομεία στην Ιαπωνία» διευκρίνισε, σε δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τις ενέργειες για να απομακρύνουν από το πλοίο τους υπηκόους τους, που βρίσκονται αποκλεισμένοι στο πλοίο από τις 5 Φεβρουαρίου και δεν έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.
Υπενθυμίζεται πως στο πλοίο υπάρχουν και δύο Ελληνες, για τους οποίους ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως γίνονται ενέργειες για τον επαναπατρισμό τους. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το Σάββατο ο υπουργός τόνισε πως «ήδη συντονίζουμε και οργανώνουμε μία επιχείρηση επαναπατρισμού τους, ενδεχομένως για την επόμενη εβδομάδα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς».
Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τη νύχτα την επιχείρηση επαναπατρισμού υπηκόων τους, καθώς πούλμαν παρέλαβαν αρκετούς, με σκοπό να τους μεταφέρουν στο αεροδρόμιο ώστε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Φωτογραφία: Reuters
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr