
Η συζήτηση για τα περίφημα τρολ του διαδικτύου που χρησιμοποιούνται από πολιτικούς προκειμένου να διαδίδουν θεωρίες συνομωσίας και βέβαια ψευδείς ειδήσεις, κυρίως κατά των πολιτικών τους αντιπάλων, δεν περιορίζεται μόνο εντός των (ελληνικών) τειχών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο Ντόναλτν Τραμπ εφαρμόζει απολύτως τέτοιες μεθόδους και μάλιστα για πρώτη φορά υπήρξε απόλυση έμμισθου τρολ από την ομάδα που έχει συστήσει για τη μεταβίβαση της εξουσίας του Λευκού Οίκου.
Πρόκειται για τον 33χρονο Μάικ Φλιν Τζούνιορ, γιο του απόστρατου στρατηγού Μάικλ Φλιν, ο οποίος αναλαμβάνει σύμβουλος εθνικής ασφάλειας στο πλευρό του εκλεγμένου προέδρου. Ο νεαρός μέσω των λογαριασμών του στα social media είχε δημιουργήσει το «σκάνδαλο» #pizzagate, σύμφωνα με το οποίο, μια πιτσαρία στην Ουάσινγκτον ήταν η βιτρίνα για trafficking και κακοποίηση παιδιών, στα οποία υποτίθεται εμπλέκονταν η Χίλαρι Κλίντον και ο πρώην επικεφαλής της καμπάνιας της, Τζον Ποντέστα.
Τα πράγματα πήραν όμως άσχημη τροπή, όταν ένας ένοπλος εισέβαλε στην πιτσαρία και άρχισε να πυροβολεί. Ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος και επικεφαλής της ομάδας για τη μετάβαση της εξουσίας του Λευκού Οίκου, Μάικ Πενς, αρχικά αρνήθηκε ότι ο Φλιν ήταν μέλος της ομάδας, παρόλο που διέθετε κυβερνητικό λογαριασμό email και το ανέφερε και στο βιογραφικό του στο Twitter.
Τελικά το email του ακυρώθηκε, η αναφορά του στο Twitter διαγράφηκε και οι λογαριασμοί του στα social media έκλεισαν.
Σημειώνεται ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του, στρατηγός Φλιν, είναι γνωστοί στα κοινωνικά δίκτυα για τις θεωρίες συνομωσίας που διακινούν, όπως π.χ. για τη Χίλαρι Κλίντον.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr