Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Πάπα Φραγκίσκου πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό ανήμερα το Πάσχα, δηλαδή μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες πριν τον θάνατό του.
Ο Πάπας Φραγκίσκος εμφανίστηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο και χαιρέτησε από το μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου το πλήθος που ζητωκραύγαζε, λέγοντας: "Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, Καλό Πάσχα".
Το παραδοσιακό του πασχαλινό μήνυμα και η ευλογία διαβάστηκαν από έναν βοηθό του, ενώ εκείνος καθόταν και παρακολουθούσε.
Μετά την ευλογία, οδηγήθηκε με αυτοκίνητο γύρω από την πλατεία. Καθώς περνούσε μέσα από το πλήθος, η πομπή του σταμάτησε αρκετές φορές για να του φέρουν μωρά να ευλογήσει.
Pope Francis, riding in an open-air popemobile for the first time since recovering from double pneumonia, greeted tens of thousands of Catholics after the Vatican's Easter Mass celebration.#Pope #PopeFrancis ##cnbctv18digital #Easter #EasterCelebrations #cnbctv18digital pic.twitter.com/gKGIE2ODNa
— CNBC-TV18 (@CNBCTV18News) April 21, 2025

Η συνάντηση με τον Τζέι Ντι Βανς
Το πρωί της ίδιας ημέρας, ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς στο Casa Santa Marta, όπου διέμενε μετά από τις 38 ημέρες νοσηλείας του λόγω πνευμονίας.
Αυτή η συνάντηση μάλιστα ήταν μία προσέγγιση των επαφών των ΗΠΑ με το Βατικανό, αφού ο Πάπας Φραγκίσκος έχει επικρίνει επανειλημμένα τα σκληρά αντιμεταναστευτικά μέτρα του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr