"Η συστηματική επέκταση των ισραηλινών οικισμών στη Δυτική Όχθη" και η "σημαντική αύξηση της βίας των εποίκων" συνιστούν "άμεση και επείγουσα απειλή" για τη λύση των δύο κρατών στο Μεσανατολικό, προειδοποίησαν σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας Άντι Μπέρναμ και του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ σε κοινή ανακοίνωσή τους.
Επαναλαμβάνοντας ότι οι τρεις χώρες θα απαγορεύσουν "την εισαγωγή προϊόντων" από τους οικισμούς αυτούς και θα εφαρμόσουν στοχευμένες κυρώσεις εναντίον τους, όπως ανακοίνωσαν νωρίτερα, οι τρεις ηγέτες έκαναν λόγο για "μια νέα καμπή" στην προσέγγισή τους "για την προστασία της λύσης των δύο κρατών".
Ο πρόεδρος της Γαλλίας και οι δύο πρωθυπουργοί ανακοίνωσαν επίσης ότι θα συμπροεδρεύσουν αυτόν τον μήνα σε μια σύνοδο, στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, για το θέμα αυτό.
Το Ισραήλ απαγορεύει την είσοδο στον Τζέρεμι Κόρμπιν και σε άλλους 11 Βρετανούς
Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Τρίτη μια σειρά από αντίμετρα κατά της Βρετανίας, μετά την απόφαση του Λονδίνου να επιβάλει κυρώσεις στις εξαγωγές από τους ισραηλινούς εποικισμούς. Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε 12 Βρετανούς πολιτικούς, ανάμεσά τους και ο πρώην ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στους 12 Βρετανούς βουλευτές και αξιωματούχους θα απαγορευτεί η είσοδος στο Ισραήλ.
Στη λίστα περιλαμβάνεται ο πρώην ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, ένθερμος υποστηρικτής των Παλαιστινίων, καθώς και οι Ζάρα Σουλτάνα, Ναζ Σαχ, Νταϊάν Άμποτ, Χάνα Σπένσερ, Κάρλα Ντένιερ, Σίαν Μπέρι, Έλι Τσάουνς, Τζον ΜακΝτόνελ, Ρίτσαρντ Μπέργκον και Έιντριαν Ράμσεϊ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
