
Σειρήνες συναγερμού ήχησαν σήμερα σε πολλές περιοχές του Ισραήλ μετά τη ρίψη πυραύλου προερχομένου από την Υεμένη προς τη χώρα, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.
Σημείωσε επίσης ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας προσπάθησαν να αναχαιτίσουν τον πύραυλο και ανακοίνωσε ότι βλήμα ή συντρίμμια "κατέπεσαν" κοντά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ.
Surveillance camera footage shows the moment of the Houthi missile impact at Ben Gurion Airport.
— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) May 4, 2025
The missile struck a grove adjacent to an access road, within the airport's perimeter. pic.twitter.com/AUyQwKrEOy
Δημοσιογράφοι του AFP δήλωσαν ότι άκουσαν εκρήξεις σε περιοχές της Ιερουσαλήμ και από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.
"Πολλές προσπάθειες έγιναν για να αναχαιτιστεί ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη", διευκρίνισε ο ισραηλινός στρατός. "Το περιστατικό τελεί υπό διερεύνηση", συνέχισε.
Εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα σύννεφο καπνού να είναι ορατό από τερματικό σταθμό επιβατών.
Δημοσιογράφος του Reuters στο αεροδρόμιο άκουσε σειρήνες και είδε επιβάτες να αντιδρούν τρέχοντας προς αίθουσες ασφαλείας.
Άνθρωποι που βρισκόντουσαν στο αεροδρόμιο ανήρτησαν βίντεο που πήραν με κινητά τηλέφωνα, τα οποία δείχνουν ένα σύννεφο μαύρου καπνού, σαφώς ορατό κοντά, πίσω από σταθμευμένα αεροπλάνα και κτίρια του αεροδρομίου. Το Reuters δεν κατέστη μέχρι στιγμής δυνατό να επαληθεύσει τα βίντεο αυτά.
The ballistic missile fired by the Iran-backed Houthis in Yemen a short while ago apparently impacted in the area of Ben Gurion Airport.
— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) May 4, 2025
The IDF says it fired interceptors at the Houthi missile, and is investigating the impact at the airport.
There are no immediate reports of… pic.twitter.com/oCmasSxfOu
Η ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρούς τραυματισμούς. Ένας άνδρας και μία γυναίκα με ελαφρά τραύματα διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο και δύο άνθρωποι λαμβάνουν φροντίδα επιτόπου λόγω κρίσης πανικού.
Οι αρχές του αεροδρομίου ανακοίνωσαν ότι το βλήμα έπεσε δίπλα σε δρόμο που βρίσκεται κοντά σε χώρο στάθμευσης του Τερματικού Σταθμού 3. Φωτογραφία που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει στροφή σε δρόμο να είναι καλυμμένη με συντρίμμια.
Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης εξαπολύουν πυραύλους στο Ισραήλ, λέγοντας ότι ενεργούν σε αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr