Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης στις Βρυξέλλες, όπου ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά σε εργοτάξιο, με τις βελγικές αρχές να εκφράζουν φόβους για νεκρούς.
Αρκετοί άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί μέσα σε ασανσέρ του πύργου OXY στις Βρυξέλλες, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά το πρωί της Τρίτης, λίγο πριν από τις 8:00, επιβεβαίωσε νωρίς το απόγευμα η Εισαγγελία Εργασίας.
Σύμφωνα με το βελγικό δίκτυο VRT, το οποίο επικαλείται τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, τουλάχιστον έξι εργαζόμενοι αγνοούνται και εκφράζονται σοβαρές ανησυχίες ότι ενδέχεται να έχουν χάσει τη ζωή τους.
Σύμφωνα με την Εισαγγελία, ενδέχεται να βρίσκονται σε δεύτερο ασανσέρ, στο οποίο οι πυροσβέστες δεν έχουν ακόμη καταφέρει να αποκτήσουν πρόσβαση.
"Οι πυροσβέστες κατάφεραν να ανοίξουν ένα μικρό άνοιγμα σε ένα από τα ασανσέρ και εκεί εντοπίσαμε αρκετά θύματα", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας Εργασίας των Βρυξελλών, Μπρεχτ Σπέιμπρουκ.
JUST IN: Multiple people dead, 6 missing, after a fire erupted at the OXY building in Brussels, Belgium; some victims found inside an elevator. pic.twitter.com/qha9vTTtyQ
— Scope Report (@ScopeReport_) July 14, 2026
Στο εργοτάξιο βρίσκονταν περίπου 200 εργαζόμενοι όταν εκδηλώθηκε η φωτιά. Οι περισσότεροι απομακρύνθηκαν εγκαίρως, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.
Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας παραμένουν στο σημείο, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.
Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και οι αρχές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα τον αριθμό των θυμάτων.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
