Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη φονική έκρηξη και την κατάρρευση του κτιρίου στην Πλάκα, με τα θύματα να είναι τέσσερις Αμερικανοί πολίτες, ένας Βρετανός και μία Ελληνίδα.
Ανάμεσά τους βρίσκονταν δύο αδέλφια που είχαν ταξιδέψει στην Αθήνα μαζί με τις συζύγους τους, ενώ στο ίδιο κτίριο στην Πλάκα, διέμενε και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.
Οι τέσσερις Αμερικανοί, Φλωρίντα Χότζα, Ίαν Αλεξάντερ Κίρκπατρικ, Φλορίν Χότζα και Έρις Τσάνι, είχαν νοικιάσει διαμέρισμα στον πρώτο όροφο.

Η Φλωρίντα Χότζα και ο Ίαν Αλεξάντερ Κίρκπατρικ ήταν νεόνυμφοι και βρίσκονταν στην Ελλάδα για το ταξίδι του μέλιτος, ενώ μαζί τους είχαν ταξιδέψει ο αδελφός της Φλωρίντα, Φλορίν Χότζα, και η σύζυγός του, Έρις Τσάνι.


Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, οι τέσσερις επρόκειτο να αναχωρήσουν από την Ελλάδα την ημέρα της έκρηξης.
Έκρηξη στην Πλάκα: Τα δύο ζευγάρια και το ηλικιωμένο ζευγάρι
Η Έρις Τσάνι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος στο πρώτο της παιδί.
Όπως έγινε γνωστό έπειτα, την ώρα που οι επιχειρήσεις έρευνας βρίσκονταν σε εξέλιξη, στενή φίλη των δύο ζευγαριών προσπαθούσε να ενημερωθεί για την τύχη τους, επικοινωνώντας μεταξύ άλλων μέσω των κοινωνικών δικτύων με τον φωτορεπόρτερ Γιάννη Κονταρίνη.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τηλεφωνούσε επανειλημμένα στα κινητά τους, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους διασώστες να εντοπίσουν πιθανά σημεία όπου βρίσκονταν τα θύματα.
Στον δεύτερο όροφο του κτιρίου βρίσκονταν ο Βρετανός Έντμοντ Χιξ και η Ελληνίδα σύζυγός του, Αθηνά Παπαρέσκου.

Η σορός της Αθηνάς Παπαρέσκου εντοπίστηκε κοντά στον νιπτήρα, ενώ οι υπόλοιποι πέντε άνθρωποι βρέθηκαν στα κρεβάτια τους.
Το συγκεκριμένο στοιχείο έχει οδηγήσει στην εκτίμηση ότι η 56χρονη ήταν πιθανότατα η μόνη από τους έξι που είχε προλάβει να σηκωθεί πριν από την έκρηξη.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr


