Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο περιθώριο διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, όπως μεταδίδει το CNNi, καθώς η οργή του κόσμου ξεχειλίζει για τις συνεχιζόμενες διακρίσεις, αλλά και την οικονομική εξαθλίωση λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.
Το περιστατικό σημειώθηκε στο κέντρο της Ινδιανάπολης το βράδυ του Σαββάτου, καθώς όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από πυρά.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό.
Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για το περιστατικό και έχει ζητήσει από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.
Ο αρχηγός της αστυνομίας, Ράνταλ Τέιλορ, αποκάλυψε επίσης πως τραυματίστηκε ελαφρά και ένας αστυνομικός.
Για τέταρτη συνεχόμενη βραδιά, οι μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ "φλέγονται" από τις διαδηλώσεις, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε σε πολλές από αυτές. Η Αστυνομία και η Εθνοφρουρά απαντούν πλέον με τη βία στην προσπάθεια καταστολής των διαμαρτυριών, με αποτέλεσμα να ξεσπούν άγρια επεισόδια και μάχες σώμα με σώμα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Σάββατο, έγινε γνωστό πως ένας 21χρονος έπεσε νεκρός από πυρά στο Ντιτρόιτ ενώ σκοτώθηκε και ένας ομοσπονδιακός αστυνομικός στο Όκλαντ της Καλιφόρνια.
Πλαστικές σφαίρες εναντίον τηλεοπτικού συνεργείου
Εξάλλου δύο μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του Reuters τραυματίστηκαν από σφαίρες καλυμμένες από καουτσούκ στη Μινεάπολις χθες Σάββατο βράδυ, την ώρα που κάλυπταν τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει στην αμερικανική πόλη μετά τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό.
Το περιστατικό σημειώθηκε χθες λίγο μετά τις 20:00 (τοπική ώρα) όταν τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Μινεάπολις. Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει ένα πλήθος περίπου 500 ανθρώπων στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης.
Σύμφωνα με το βίντεο που τράβηξε ο εικονολήπτης Χούλιο- Σέζαρ Τσάβες, ένας αστυνομικός σημαδεύει απευθείας εναντίον του, την ώρα που η αστυνομία κάνει εκτεταμένη χρήση πλαστικών σφαιρών και δακρυγόνων για να διαλύσει τους διαδηλωτές.
"Ένας αστυνομικός τον οποίο τραβώ με την κάμερα στρέφεται προς το μέρος μου και με σημαδεύει με το όπλο του που ρίχνει πλαστικές σφαίρες”, δήλωσε ο Τσάβες.
Λίγα λεπτά αργότερα τόσο ο Τσάβες όσο και ο Ρόντνεϊ Σιούαρντ, σύμβουλος ασφαλείας του Reuters, τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες όταν βρίσκονταν σε ένα κοντινό βενζινάδικο όπου αναζήτησαν καταφύγιο .
Στο βίντεο που τράβηξε ο Τσάβες την ώρα που έτρεχαν για να βρουν ένα ασφαλές σημείο ακούγονται πυροβολισμοί και ο Σιούαρντ φωνάζει "με χτύπησαν στο πρόσωπο με πλαστική σφαίρα”.
Αργότερα φαίνεται ο Σιούαρντ να λαμβάνει τις πρώτες βοήθειες για ένα βαθύ τραύμα κάτω από το αριστερό του μάτι. Και οι δύο άνδρες φέρουν τραύματα στα χέρια τους, ενώ ο Τσάβες έχει χτυπηθεί και στον σβέρκο.
My security advisor and I were shot with rubber bullets tonight. He had PRESS labeled clearly and visibly on his bulletproof vest
— Julio-César Chávez (@JulioCesrChavez) May 31, 2020
Before being shot, at a separate incident, I was directly aimed at. I took cover https://t.co/HYYwN4Pkka pic.twitter.com/6HwxXiyWQ1
Tonight I was shot in the arm and the back of my neck with rubber bullets in the middle of covering the Minneapolis protests. My security advisor was shot in the face; his gas mask protected him.
— Julio-César Chávez (@JulioCesrChavez) May 31, 2020
Here’s what happened: https://t.co/fwwVLAxFIY
Here’s what it looks like: pic.twitter.com/UwSBqpHv5N
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr