Follow us

Ετσι θα εκδοθούν τα "κουπόνια" για την πληρωμή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών

Με τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης στο ΦΕΚ, μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία για την έκδοση των κουπονιών.

Άρης Παπαθανασίου
ΓΡΑΦΕΙ: ΑΡΗς ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Εργαζόμενοι Επιχείρηση

Χρονικό περιθώριο έως τις 4 Αυγούστου έχουν 30.922 επιχειρήσεις που δικαιούνται επιδότηση παγίων δαπανών προκειμένου να λάβουν "κουπόνια" μέσης αξίας 14.000 ανά επιχείρηση τα οποία και θα ανταλλάξουν με την πληρωμή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών που βεβαιώθηκαν ή θα βεβαιωθούν στο χρονικό διάστημα από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου του 2021.

Με τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης στο ΦΕΚ, μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία για την έκδοση των κουπονιών καθώς η υπουργική απόφαση καθορίζει και τον μαθηματικό τύπο βάσει του οποίου υπολογίζεται η επιδότηση -όχι σε μετρητά αλλά σε κουπόνια- αλλά και τη διαδικασία υποβολής των τελικών δηλώσεων. Το υπουργείο Οικονομικών εξασφάλισε την έγκριση της Κομισιόν για το συγκεκριμένο μέτρο ο προϋπολογισμός του οποίου φτάνει στα 500 εκατ. ευρώ όπως προκύπτει και από το τελικό κείμενο της απόφασης.

Ο μαθηματικός τύπος βάσει του οποίου υπολογίζεται το τελικό ύψος της ενίσχυσης, λαμβάνει υπόψη του το ύψος των παγίων δαπανών που έχουν δηλώσει οι επιχειρήσεις και το ύψος των ενισχύσεων που δόθηκαν μέσα από τις επιστρεπτέες προκαταβολές 1,2,3 και 4 αλλά και τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού που καταβλήθηκαν για το διάστημα Μαίου-Αυγούστου 2020. Η ενίσχυση στην πράξη ισοδυναμεί με το 20% των παγίων δαπανών που έγιναν στο 9μηνο του 2020 (σ.σ το σύνολο των δαπανών του έτους πολλαπλασιάζεται επί 9/12) ενώ από αυτό το ποσό αφαιρείται το 50% των ενισχύσεων που δόθηκαν μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών του 2020. Μπαίνει όμως και ένα ανώτατο πλαφόν. Η ενίσχυση δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη του 70% της ζημιάς προ φόρων της επιχείρησης ενώ σε περίπτωση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, το ποσοστό μπορεί να φτάσει στο 90% της ζημιάς προ φόρων.

Διαβάστε Επίσης

Για την έκδοση των κουπονιών, θα ακολουθηθεί η ακόλουθη διαδικασία

1. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν αίτηση για την ενίσχυση με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα "myBusinessSupport" η οποία αποτελεί εφαρμογή του Ο.Π.Σ. TAXISnet της ΑΑΔΕ (https://www.aade.gr/mybusinesssupport).

2. Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως την 4η Αυγούστου 2021.

3. Κατά την αίτηση, η επιχείρηση δηλώνει το αν αιτείται να λάβει την ενίσχυση βάσει του τμήματος 3.1 ή 3.12 του Προσωρινού Πλαισίου, τα απαιτούμενα στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με την πλήρωση των προϋποθέσεων της παρούσας, κατά περίπτωση, καθώς και το ύψος της ενίσχυσης που αιτείται να λάβει στο πλαίσιο της παρούσας, εντός των ορίων του άρθρου 4 της παρούσας. Υπόδειγμα της αίτησης περιλαμβάνεται στο Παράρτημα ΙΙ.Α, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.

4. Κατά την αίτηση, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν επιπλέον στην πλατφόρμα "myBusinessSupport" τα κατωτέρω στοιχεία:

α) το ποσό της ενίσχυσης που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν για δικαίωμα έκπτωσης από τρέχουσες φορολογικές οφειλές έτους 2021 που καθίστανται πληρωτέες από 1η Ιουλίου 2021 μέχρι 31η Δεκεμβρίου 2021,

β) το ποσό της ενίσχυσης που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν για αποπληρωμή τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών έτους 2021 που καθίστανται πληρωτέες από 1η Ιουλίου 2021 μέχρι 31η Δεκεμβρίου 2021.

5. Τα ως άνω υποβαλλόμενα στοιχεία δεν δύνανται να τροποποιούνται από την επιχείρηση μετά το πέρας της ημέρας υποβολής της αίτησης.

6. Η είσοδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα "myBusinessSupport" διενεργείται με τη χρήση των σχετικών διαπιστευτηρίων του Ο.Π.Σ. TAXISnet της ΑΑΔΕ.

7. Με την είσοδο στην εφαρμογή και την υποβολή της αίτησης, η επιχείρηση πιστοποιεί την ακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων και συναινεί στην επεξεργασία των διαθέσιμων στοιχείων της ΑΑΔΕ, καθώς και των υποβαλλόμενων στοιχείων, προς το σκοπό προσδιορισμού του τελικού ύψους ενίσχυσης. Επιπροσθέτως, ελέγχεται αυτοματοποιημένα και ως προϋπόθεση η δήλωση λογαριασμού - ΙΒΑΝ από την επιχείρηση στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του TAXISnet, η συντακτική εγκυρότητά του, καθώς και η επαλήθευσή του από το αντίστοιχο ίδρυμα πληρωμών.

8. Για τη συμπλήρωση της εικόνας της επιχείρησης και τον έλεγχο πλήρωσης των προϋποθέσεων χορήγησης της ενίσχυσης, η ΑΑΔΕ δύναται να αποτυπώνει στην πλατφόρμα λοιπές πληροφορίες, που τηρούνται στα ηλεκτρονικά αρχεία της ή αποστέλλονται σε αυτή από άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Διαβάστε Επίσης

Η εξαργύρωση των κουπονιών

Η ενίσχυση χορηγείται με τη μορφή δικαιώματος έκπτωσης από τρέχουσες οφειλές έτους 2021 στη φορολογική αρχή που καθίστανται πληρωτέες από 1η Ιουλίου 2021 μέχρι 31η Δεκεμβρίου 2021 ή/και με τη μορφή πιστωτικού για την αποπληρωμή τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών έτους 2021 που καθίστανται πληρωτέες από 1η Ιουλίου 2021 μέχρι 31η Δεκεμβρίου 2021.

Η ενίσχυση μπορεί να χρησιμοποιηθεί το αργότερο ως 31.12.2021. Τυχόν υπόλοιπο της ενίσχυσης που παραμένει μετά την 31.12.2021 δεν δύναται να χρησιμοποιηθεί, ακυρώνεται αυτόματα μετά την πάροδο της ως άνω προθεσμίας και το χορηγηθέν ύψος ενίσχυσης προσαρμόζεται αναλόγως. Στην περίπτωση αυτή για τους σκοπούς σώρευσης λαμβάνεται υπόψη το προσαρμοσμένο κατά τα ανωτέρω ποσό ενίσχυσης. Η ενίσχυση χορηγείται κατόπιν έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

2. Η αιτούσα επιχείρηση ενημερώνεται ψηφιακά από την ΑΑΔΕ αναφορικά με την έγκριση ή απόρριψη της αίτησής της. Η αιτούσα επιχείρηση δύναται να υποβάλει στην πλατφόρμα "myBusinessSupport" αίτημα επανεξέτασης, εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ως άνω ενημέρωση. Η ΓΔΟΥ του Υπουργείου Οικονομικών απαντά στο αίτημα επανεξέτασης, βάσει των στοιχείων και πληροφοριών που λαμβάνει από την ΑΑΔΕ, σύμφωνα με το παρόν άρθρο.

3. Το ύψος της ενίσχυσης, που υπολογίζεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 4 και 5 της παρούσας, παρέχεται στον δικαιούχο, σύμφωνα με τη δήλωσή του της παρ. 1, για την έκπτωση από φορολογικές οφειλές ή και αποπληρωμή ασφαλιστικών οφειλών, σύμφωνα με τις επόμενες παραγράφους.

4. Η ενίσχυση κατά το μέρος που αφορά δικαίωμα έκπτωσης από φορολογικές οφειλές, εφαρμόζεται ως έκπτωση από φορολογικές υποχρεώσεις του έτους 2021, που καθίσταται πληρωτέες από 1η Ιουλίου 2021 έως την 31 Δεκεμβρίου 2021, με την ακόλουθη σειρά:

α) από φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων ή από φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων/νομικών οντοτήτων,

β) από ΕΝ.Φ.Ι.Α.,

γ) από Φ.Π.Α.,

δ) από κάθε άλλο φόρο, τέλος, εισφορά ή χρηματική κύρωση που εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

5. Η Διεύθυνση Ανάπτυξης Φορολογικών Εφαρμογών (Δ.Α.Φ.Ε.) της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Γ.Δ.ΗΛΕ.Δ.), μετά την επεξεργασία των υποβληθέντων στοιχείων, καθώς και των στοιχείων που τηρούνται στα πληροφοριακά συστήματα της Α.Α.Δ.Ε. πραγματοποιεί κεντρικά έλεγχο για την πλήρωση των προϋποθέσεων της παρούσας και εφόσον πληρούνται, εκδίδει και αποστέλλει στη Δ.Ο.Υ. στην οποία έχουν βεβαιωθεί οφειλές του δικαιούχου της ενίσχυσης για τις οποίες χορηγείται η έκπτωση, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, εκκαθαρισμένα Ατομικά Φύλλα Έκπτωσης (Α.Φ.ΕΚ.) συνδεδεμένα με την κατά περίπτωση εκπιπτόμενη βεβαιωμένη αρρύθμιστη οφειλή.

6. Απαιτήσεις του δικαιούχου της ενίσχυσης σε βάρος του Δημοσίου από οποιαδήποτε αιτία συμψηφίζονται με τις φορολογικές οφειλές για τις οποίες παρέχεται η ενίσχυση μόνο μετά την πλήρη χρήση του αντίστοιχου ποσού ενίσχυσης, σύμφωνα με την παρ. 5 του παρόντος άρθρου ή την ακύρωσή του σύμφωνα με την παρ. 1 του παρόντος άρθρου.

7. Η ενίσχυση κατά το μέρος που αφορά πιστωτικό για ασφαλιστικές υποχρεώσεις, εφαρμόζεται ως εξής:

α) Η ΑΑΔΕ μετά το τέλος της επεξεργασίας στοιχείων χορηγεί στον e-ΕΦΚΑ αρχεία δικαιούχων επιχειρήσεων ανά ΑΦΜ, με τα ποσά ενίσχυσης κάθε επιχείρησης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάλυψη τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών. Τα ποσά εντάσσονται ως πιστωτικά υπόλοιπα στις μερίδες των δικαιούχων επιχειρήσεων και συμψηφίζονται με τις τρέχουσες ασφαλιστικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις των μισθολογικών περιόδων Ιουνίου 2021 έως και Νοεμβρίου 2021.

β) Τα ποσά που συμψηφίζονται με τις τρέχουσες ασφαλιστικές υποχρεώσεις των δικαιούχων επιχειρήσεων, καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι σχετικές πιστώσεις εγγράφονται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ως επιχορήγηση προς τον e-ΕΦΚΑ για λοιπούς σκοπούς.

γ) Ο e-ΕΦΚΑ συγκεντρώνει και αποστέλλει στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τα μηνιαία στοιχεία των απαιτητών ασφαλιστικών εισφορών που συμψηφίζονται και που βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι επιχορηγήσεις που μεταβιβάζονται στον e-ΕΦΚΑ και αφορούν την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών υπέρ e-ΕΦΚΑ, καταχωρούνται ως έσοδο στους οικείους λογαριασμούς ασφαλιστικών εισφορών του φορέα. Τα υπολειπόμενα ποσά που αφορούν την κάλυψη συνεισπραττόμενων ασφαλιστικών εισφορών υπέρ τρίτων φορέων, καταχωρούνται στους οικείους λογαριασμούς υποχρεώσεων του φορέα.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ένα στέκι με τη γεύση της παλιάς Αθήνας: Εκεί τρώμε στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ 14 Νοε 2025 | 08:02

Δασμούς και στα μικροπακέτα από TEMU και Shein - Φρένο της ΕΕ στις αφορολόγητες πωλήσεις από την Κίνα

Δεν θα επιτρέπεται στις μεγάλες κινεζικές εταιρείες να κάνουν πωλήσεις χωρίς να πληρώνουν ούτε… δολάριο σε δασμούς.

ΑΠΛΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΧΡΗΣΗΣ 14 Νοε 2025 | 08:00

Επενδύοντας σε αβέβαιους καιρούς - Η στρατηγική της Freedom24

Οι αναλυτές της Freedom24 υπογραμμίζουν ότι σε περιόδους αβεβαιότητας, κερδισμένοι επενδυτές είναι τελικά όσοι έχουν προετοιμαστεί για κάθε εξέλιξη

13 Νοε 2025 | 12:03

Και τη φετινή Black Friday… η αναζήτηση τελειώνει στο Skroutz!

Όλος ο Νοέμβριος γεμάτος προσφορές, rewards και μοναδικά προνόμια.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 11 Νοε 2025 | 13:50

Η επίσημη δήλωση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για τη δικαστική υπόθεση με τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Η HEINEKEN N.V. και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παραμένουν πεπεισμένες ότι οι ισχυρισμοί της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης είναι αβάσιμοι.

10 Νοε 2025 | 09:30

Η Miele Hellas Αναγνωρίζεται ως Πρωτοπόρος στην Ελληνική Φιλοξενία

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Athenaeum InterContinental Athens, ανέδειξε τη Miele ως ηγέτη στο χώρο.

ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ 09 Νοε 2025 | 10:35

Μειώσεις φόρων 1,5 δισ. ευρώ για 4 εκατομμύρια πολίτες το 2026 - Τι αλλάζει άμεσα και για ποιους

Οι μειώσεις φόρων μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία και αναμένεται να αυξήσουν τα εισοδήματα εκατομμυρίων νοικοκυριών

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ 09 Νοε 2025 | 09:56

Black Friday 2025: Τι προτιμούν να αγοράσουν οι 4 στους 10 καταναλωτές

Για τις επιχειρήσεις, η περίοδος της Black Friday αποτελεί σημαντική ανάσα ρευστότητας.

ΓΕΓΟΝΟΣ-ΟΡΟΣΗΜΟ 08 Νοε 2025 | 11:25

Αυθεντικός Μαραθώνιος: Από τα ξενοδοχεία ως τα μικρά καφέ και η τοπική οικονομία

Ο Μαραθώνιος δεν είναι απλά μια διαδρομή, είναι ένα τριήμερο που φέρνει στην πόλη χιλιάδες δρομείς, συνοδούς και θεατές

06 Νοε 2025 | 15:15

Packmen Project: Η Interamerican "δοκίμασε" δύο creators και Survivors για 24 ώρες σε φυσικές καταστροφές σε ένα ειδικά διαμορφωμένο σπίτι

Η ενέργεια προβλήθηκε σε πραγματικό χρόνο μέσα από τα social media της Interamerican και των creators.

FCEM WORLD CONGRESS 2025 06 Νοε 2025 | 11:06

Η Αθήνα στο επίκεντρο της παγκόσμιας γυναικείας επιχειρηματικότητας

Εντυπωσιακή έναρξη του FCEM World Congress 2025 – Η Ελλάδα σε ρόλο διεθνούς κόμβου ηγεσίας και καινοτομίας

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 06 Νοε 2025 | 08:22

Σε ποιους κλάδους επεκτείνεται το ψηφιακό πελατολόγιο - Καταργείται η υποχρέωση υποβολής συμφωνητικών

Στόχος είναι η πλήρης καταγραφή των πελατών και η άμεση διασταύρωση των αποδείξεων και των τιμολογίων που εκδίδονται.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ 05 Νοε 2025 | 16:26

My market Local: 4 χρυσά βραβεία στα Supermarket Awards 2025!

Οι βραβεύσεις αυτές επιβεβαιώνουν τη δυναμική και σταθερά αναπτυσσόμενη πορεία του δικτύου των My market Local σε Αττική και Θεσσαλονίκη

05 Νοε 2025 | 09:42

Χριστούγεννα 2025: Ιδέες για το σπίτι & δώρα Χριστουγέννων που θα σε ενθουσιάσουν!

Τώρα είναι η εποχή που το σπίτι μας θα γεμίσει φως και ζεστασιά.

04 Νοε 2025 | 15:47
04 Νοε 2025 | 15:35

Η Carrier επενδύει δισεκατομμύρια σε έρευνα και ανάπτυξη (R&D) και μέσω της AHI Carrier SEE φέρνει την καινοτομία στη ΝΑ Ευρώπη

Στην περίοδο 2020-2025, η Carrier έχει επενδύσει περισσότερα από 1,6 δισ. δολάρια σε βιώσιμη Έρευνα και Ανάπτυξη, με στόχο να ξεπεράσει τα 4 δισ. έως το 2030

04 Νοε 2025 | 14:42

Technogym & New York College: Συνεχίζουμε μαζί για τη νέα γενιά επαγγελματιών wellness

Η συνεργασία της Technogym, brand του Ομίλου Φάις και παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο του wellness, με το New York College, συνεχίζεται δυναμικά και φέτος.

04 Νοε 2025 | 11:28

Το efood local συμπλήρωσε ένα χρόνο λειτουργίας και το γιόρτασε με ένα μεγάλο πάρτι

Το efood local έχει καθιερωθεί ως ένα σημαντικό σημείο συνάντησης της γειτονιάς

03 Νοε 2025 | 16:54

Η Ολυμπία Οδός επιτυγχάνει πλήρη εκσυγχρονισμό του φωτισμού

Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου, η Ολυμπία Οδός είναι πλέον ένας 100% "LED αυτοκινητόδρομος", με εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 55%

03 Νοε 2025 | 16:26

ZEBRA: Ο νέος πρωταγωνιστής της ΕΤΕΜ στον κόσμο της φιλοξενίας και του αρχιτεκτονικού design

Το Premium Cladding System ZEBRA αποτελεί μια προηγμένη λύση επένδυσης όψεων για εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους

WORLD LUXURY HOTEL AWARDS 2025 03 Νοε 2025 | 13:13

Διεθνής Διάκριση για τα Ella Resorts: Το Elissa Lifestyle Beach Resort βραβεύτηκε ως Adults Only - Global Winner

Ο όμιλος απέσπασε 9 πολύ σημαντικές βραβεύσεις στα WLHA και πολλαπλές βραβεύσεις σε άλλους κορυφαίους θεσμούς στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

03 Νοε 2025 | 10:40

Energean: Σχέδιο για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Κύπρο με αγωγό από το Ισραήλ

Έργο που ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της Κύπρου και τη συνεργασία στην περιοχή.

ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ 31 Οκτ 2025 | 14:26

Πόσο παραπάνω θα πληρώσουν τελικά για τις ασφαλιστικές τους εισφορές 1,4 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες

Περισσότερους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές θα πληρώσουν το 2026 οι ελεύθεροι επαγγελματίες

31 Οκτ 2025 | 12:11

Ο υπερσύγχρονος κόμβος τεχνολογικής έρευνας και καινοτομίας "TEST BEFORE INVEST FACILITY" του ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ άνοιξε στο Κορωπί

Πυλώνες τεχνολογικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας της χώρας το ΕΠΙΣΕΥ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΩΣ ΤΙΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025 30 Οκτ 2025 | 15:48

Η AEGEAN επενδύει στη νέα γενιά πιλότων και ανακοινώνει την έναρξη ενός ακόμη κύκλου του Προγράμματος Υποτροφιών

Κάλυψη διδάκτρων και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση για ακόμη 40 υποψήφιους πιλότους.

30 Οκτ 2025 | 12:43

X. Μπακολουκάς (Γενικός διευθυντής AXIA CERT): Οι μεγάλες προκλήσεις, οι ευκαιρίες και το μέλλον της πιστοποίησης

Ο Γενικός Διευθυντής της AXIA CERT, Χάρης Μπακολουκάς, μιλά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του οργανισμού και τα φιλόδοξα σχέδια για τη διεθνή του επέκταση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Οκτ 2025 | 10:47

Στην Alter Ego Media το 40% της Stages Network - Η εταιρεία με τα 10 θέατρα του Διονύση Παναγιωτάκη

Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται δέκα ιστορικά θέατρα - Ήβη, Δημήτρης Χορν, Μικρό Χορν, Εμπορικόν, Αποθήκη, Πειραιώς 131, Embassy, Λαμπέτη, Ψυρρή και Θερινό Λαμπέτη-, καθώς και ο σύγχρονος πολυχώρος Stage Seven.

30 Οκτ 2025 | 09:32

ΟΠΑΠ: Η Εταιρική Υπευθυνότητα συνεχίζει να γίνεται πράξη μέσα από το πρόγραμμα "Μαζί για Καλό Σκοπό"

Ενίσχυση δομών και φορέων τοπικών κοινωνιών σε όλη την Ελλάδα για 3η συνεχή χρονιά με τη βοήθεια των συνεργατών του δικτύου ΟΠΑΠ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 30 Οκτ 2025 | 08:04

Ποιοι φόροι πληρώνονται στην ώρα τους από νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Τα φυσικά πρόσωπα φαίνεται πως αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες να καλύψουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ 29 Οκτ 2025 | 16:41

ΑΑΔΕ: Έκρηξη ληξιπρόθεσμων χρεών στην εφορία - Οι απλήρωτοι φόροι αυξήθηκαν κατά 1,37 δισ. ευρώ τον Αύγουστο

Βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2025, παρατηρείται δημιουργία μεγάλων νέων οφειλών προς το Δημόσιο, αλλά και αισθητή βελτίωση στην είσπραξη παλαιών χρεών

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ 26 Οκτ 2025 | 08:26

"Ξεκλειδώνουν" χιλιάδες ακίνητα: Όλα τα κίνητρα και τα οφέλη για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Οι ιδιοκτήτες που θα εκμισθώσουν κατοικία η οποία παρέμενε κενή τουλάχιστον τα προηγούμενα τρία χρόνια, απαλλάσσονται για 36 συνεχόμενους μήνες από το φόρο εισοδήματος επί των ενοικίων.

24 Οκτ 2025 | 14:26

H Eurolife FFH Μεγάλος Χορηγός του "Oh My Dog Thessaloniki Pet Festival"

Αξία έχει να απολαμβάνεις κάθε στιγμή με τον τετράποδο φίλο σου

24 Οκτ 2025 | 12:33

To EFA GROUP επενδύει στη Realiscape για τεχνολογική υπεροχή στην προσομοίωση και εκπαίδευση στους τομείς άμυνας και ασφάλειας

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του Ομίλου για ενίσχυση των δυνατοτήτων του με καινοτόμες λύσεις και τεχνολογίες

23 Οκτ 2025 | 17:52

H ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas υποστηρίζει τις δράσεις της ΑΜΚΕ Together for Autism και του οργανισμού Nevronas για ένα σχολείο ανοιχτό σε όλους

H πρώτη δράση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του NEVRONAS FESTival School Edition 2025, στην Τεχνόπολη

23 Οκτ 2025 | 13:52

Ο Όμιλος ΔΕΗ επεκτείνει το αιολικό πάρκο Deleni στη Ρουμανία με επιπλέον ισχύ 85 MW

Η ισχύς του πάρκου θα αυξηθεί κατά επιπλέον 85 MW, με την κατασκευή 14 νέων ανεμογεννητριών ισχύος 6,1 MW η καθεμία

23 Οκτ 2025 | 13:11

Με τη στήριξη της Invel Real Estate και της PRODEA Investments, ένα νέο γήπεδο ποδοσφαίρου στην Τρυπητή Μήλου

Πρόκειται για ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5 στην Τρυπητή, το οποίο εγκαινιάστηκε συγκεντρώνοντας μικρούς και μεγάλους σε μια ζωντανή γιορτή

22 Οκτ 2025 | 09:00

Η νέα συνεργασία των Public με την Snappi υπόσχεται "έξυπνες αγορές"

Μιλάμε για ένα ακόμη έξυπνο hack αγορών, όπως ακριβώς μάς έχουν συνηθίσει τα Public μέσα στα 20 χρόνια λειτουργίας τους.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 11 Οκτ 2025 | 15:53

Γιατί θα αυξηθούν το 2026 οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές για 1,4 εκατ. αυτοαπασχολούμενους [πίνακες]

Από τα 1,42 εκατ. ασφαλισμένους αυτοαπασχολούμενους, οι 1,026 εκατ. είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι 394.000 αγρότες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 06 Οκτ 2025 | 06:51

Τα σενάρια για αλλαγή στις εισφορές των επαγγελματιών

Προβληματισμός για την επερχόμενη αύξηση από 1/1/2026 στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών επικρατεί στο υπουργείο Εργασίας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 21 Σεπ 2025 | 11:17

Ενημέρωση πόρτα – πόρτα για τη νέα φορολογική κλίμακα - "Ενας επιπλέον μισθός" περιμένει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες

Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που τους περιμένει "ένας επιπλέον μισθός" μέσα στο 2026 και δεν το έχουν συνειδητοποιήσει.

ΑΑΔΕ 20 Σεπ 2025 | 08:58

Πρόσω ολοταχώς η επιχείρηση κατά της φοροδιαφυγής - Στόχος εσόδων 4 δισ. ευρώ τη διετία

Έσοδα που θα αγγίξουν τα 4 δισ. ευρώ τη διετία 2024-2025 προσδοκά η κυβέρνηση από την "επιχείρηση" κατά της φοροδιαφυγής.

ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ 13 Σεπ 2025 | 08:26

Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων – Αντίστροφη μέτρηση για τις αποφάσεις της κυβέρνησης

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΛΙΣΤΑ 12 Σεπ 2025 | 12:32

ΥΠΟΙΚ: Αυτοί είναι οι 83 φόροι που μείωσε η κυβέρνηση από το 2019 ως σήμερα [πίνακας]

Από τις 83 μειώσεις φόρων και εισφορών, οι 25 αφορούν σε έμμεση φορολογία.

ΠΑΚΕΤΟ ΔΕΘ 12 Σεπ 2025 | 11:01

Μαρινάκης: Εμείς μηδενίζουμε τον φόρο για τους νέους, η Αριστερά έχει συνηθίσει να κάνουν καταλήψεις

Για το πακέτο της ΔΕΘ μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανακοινώνοντας "την έμμεση αύξηση μισθών από την 1η Ιανουαρίου του 2026".

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 08 Σεπ 2025 | 06:36

Τι αλλάζει στην εφορία όσων έχουν οικογένεια – Ποιοι κερδίζουν έως 5.000 ευρώ και ποιοι… τίποτα

Οσο περισσότερα τα παιδιά τόσο μεγαλύτερο το όφελος και όσο υψηλότερο το εισόδημα επίσης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 07 Σεπ 2025 | 12:16

Ο λογαριασμός της ΔΕΘ: Μείωση φόρου από... 0 έως και 5.300 ευρώ τον χρόνο - Ποιοι κερδίζουν και πόσα

Ακόμη και σε… χιλιάδες ευρώ μετριέται το όφελος που προκύπτει για τους φορολογούμενους από την νέα κλίμακα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 05 Σεπ 2025 | 10:02

Αλλάζουν όλα στη φορολόγηση των οικογενειών: Οι αδικίες που διορθώνει η εισαγωγή του "οικογενειακού εισοδήματος"

Σήμερα η απόκτηση του πρώτου παιδιού επιβραβεύεται φορολογικά με... 10 ευρώ τον μήνα και του δεύτερου με επιπλέον 18,3 ευρώ.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 03 Σεπ 2025 | 13:24

Χατζηδάκης: Η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει να αποσαφηνίσει τη στάση της για το καλώδιο

Ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για ένα έργο το οποίο είναι ενταγμένο στον ευρωπαϊκό ενεργειακό σχεδιασμό, από το οποίο κυρίως ωφελημένη θα είναι η Κύπρος.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 02 Σεπ 2025 | 20:00

Χατζηδάκης για τo my1521: "Άμεση επαφή, καλύτερη εξυπηρέτηση για τους φορολογούμενους"

"Έχουμε υποχρέωση να μειώνουμε τους φόρους όσο μπορούμε, αλλά και να εξυπηρετούμε τους φορολογουμένους με τον καλύτερο τρόπο", είπε ο Κ. Χατζηδάκης

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 26 Αυγ 2025 | 07:46

Ποιοι φορολογούμενοι μπορεί να κερδίσουν κούρεμα προστίμων έως και 75%

Όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν την αίτηση και δεχθούν την πρόταση της Επιτροπής, θα κερδίσουν μείωση προσαυξήσεων και προστίμων έως και κατά 75% και ρύθμιση των οφειλών σε έως 24 δόσεις.

25 Αυγ 2025 | 10:03

Ελεύθεροι Επαγγελματίες: Στοχευμένες παρεμβάσεις και διορθώσεις στο τεκμαρτό εισόδημα

Η κυβέρνηση στοχεύει στην κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν αποδώσει πλήρως τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.

22 Αυγ 2025 | 18:19

Δανία: Καταργεί τους φόρους στον καφέ και τη σοκολάτα για να ανακουφίσει τα νοικοκυριά

Σύμφωνα με το υπουργείο Φορολογίας, ο καφές πακέτο στη Δανία θα κοστίζει πέντε κορώνες λιγότερο (66 λεπτά του ευρώ).

ΑΠΟΦΑΣΗ 12 Αυγ 2025 | 14:09

Αμετάβλητο στο 8,76% το επιτόκιο με το οποίο επιβαρύνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία

H απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 24 Ιουλ 2025 | 13:24

"Καύσωνας" οικονομικών υποχρεώσεων: Τι πρέπει να πληρώσουμε μέχρι τις 31 Ιουλίου - Τα 4 "μπιλιετάκια"

Η τελευταία ημέρα του Ιουλίου αναδεικνύεται σε μια από τις πιο δύσκολες -οικονομικά- της χρονιάς - Οι προθεσμίες που εκπνέουν

ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ 24 Ιουλ 2025 | 12:24

Απάτη με εικονικές επιστροφές φόρου: Κύκλωμα εταιρειών ζημίωσε το Δημόσιο με 13,4 εκατ. ευρώ

Τα εμπλεκόμενα πρόσωπα δρούσαν οργανωμένα, μέσω εταιρειών που συνέστησαν με σκοπό να πάρουν πίσω χρήματα από την ΑΑΔΕ ως επιστροφή φόρου από εικονικές συναλλαγές.

ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 19 Ιουλ 2025 | 09:48

Στο 1,5 δισ. ευρώ το πακέτο της ΔΕΘ - Φοροελαφρύνσεις, στεγαστικό και ρύθμιση για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο

Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επεξεργάζονται ήδη τις προτάσεις για τις μειώσεις φόρων στη μεσαία τάξη και τις ενισχύσεις στις ευάλωτες ομάδες

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ 18 Ιουλ 2025 | 09:00

Τα τέσσερα bonus σε συνεπείς φορολογούμενους: Μεγαλύτερη έκπτωση φόρου, περισσότερες δόσεις, μείωση επιτοκίων

Ρυθμίσεις α λα καρτ για οφειλέτες και επιπλέον κίνητρα για συνεπείς φορολογούμενους, στο πλαίσιο επιβράβευσής τους αλλά και ενίσχυσης της κουλτούρας πληρωμών.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ 16 Ιουλ 2025 | 13:31

Ο πατέρας του Κασσελάκη έχασε τη μάχη στο ΣτΕ για την off shore βίλα στην Εκάλη - Θα πληρώσει φόρους 4 εκατ. ευρώ

Από το 2004 έως σήμερα ο κ. Κασσελάκης έχει φορολογική και δικαστική εκκρεμότητα, η οποία αφορά τον φόρο εισοδήματος και μεγάλης ακίνητης περιουσίας για τη βίλα στην Εκάλη, την οποία είχε "χρεώσει" σε υπεράκτια εταιρεία.

ΣΤΙΣ BIG TECH 11 Ιουλ 2025 | 23:22

Νίκη Τραμπ: Η ΕΕ έκανε πίσω για τον φόρο στους αμερικανικούς τεχνολογικούς κολοσσούς

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέσυρε τα σχέδιά της για την επιβολή φόρου στις ψηφιακές εταιρείες, ενώ η ΕΕ και οι ΗΠΑ βρίσκονται στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων για μια εμπορική συμφωνία

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ 05 Ιουλ 2025 | 10:43

Πακέτο ΔΕΘ: Οι αλλαγές σε τεκμήρια, ενοίκια και κλιμάκια - Οι ελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη

Το στοίχημα είναι μεγάλο, καθώς η κυβέρνηση έχει καλλιεργήσει προσδοκίες για λιγότερους φόρους στη μεσαία τάξη, που έχει σηκώσει τα μεγαλύτερα βάρη από την εποχή των μνημονίων μέχρι σήμερα.

ΣΤΕΝΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ 30 Μαϊ 2025 | 13:47

Τηλέφωνα από την Εφορία σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη - Έρχονται 60.000 κλήσεις

Φωτιά παίρνουν τα τηλέφωνα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, που έχει αρχίσει τηλεφωνικό πρέσινγκ προς φορολογούμενους οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, απλήρωτες δόσεις ρυθμίσεων ή δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις ΦΠΑ.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 26 Μαϊ 2025 | 11:04

Κωδικός "Ανοίξτε τα κλειστά ακίνητα": Νέα κίνητρα και παράταση στην έκπτωση φόρου ως 16.000€ για επισκευές

Κεντρικός στόχος να ανοίξουν όσο το δυνατόν περισσότερα κλειστά ακίνητα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 23 Απρ 2025 | 18:40

Μητσοτάκης: Είμαι αποφασισμένος να ηγηθώ της ΝΔ και να διεκδικήσω τρίτη θητεία - Έρχεται μείωση φόρων στη μεσαία τάξη

Ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας - Προανήγγειλε περαιτέρω μείωση των φόρων στη μεσαία τάξη στη ΔΕΘ.

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ 16 Απρ 2025 | 21:30

Η Καλιφόρνια πάει στα δικαστήρια τον Τραμπ για τους δασμούς: "Η μεγαλύτερη αύξηση φόρων στην ιστορία των ΗΠΑ"

Η Καλιφόρνια από μόνη της είναι η πέμπτη οικονομία στον κόσμο. Βρίσκεται επομένως στην πρώτη γραμμή του εμπορικού πολέμου που ξεκίνησε ο Τραμπ.

27 Μαρ 2025 | 20:46

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση μέτρησε τις δυνατότητες της οικονομίας για τον κατώτατο μισθό - Νέες μειώσεις φόρων τον Σεπτέμβριο

Προανήγγειλε νέα σημαντική μείωση φόρων, από τον πρωθυπουργό και από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ 17 Μαρ 2025 | 14:24

Ερχονται μεγάλες μειώσεις φόρων: Ο Πιερρακάκης παρέλαβε από Χατζηδάκη "πλεόνασμα μαμούθ"

Το πρωτογενές πλεόνασμα έφτασε το 3,5% του ΑΕΠ, δηλαδή 1% του ΑΕΠ υψηλότερα από την επίσημη πρόβλεψη

ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ 17 Μαρ 2025 | 12:53

Νέες μειώσεις φόρων προαναγγέλλει ο Μητσοτάκης - "Τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή θα επιστρέψουν στην οικονομία"

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Moody's κάνοντας λόγο για "πολύ σημαντική εθνική επιτυχία".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΘ 09 Μαρ 2025 | 10:39

Χατζηδάκης: Μελετούμε σχέδιο για μείωση φόρων - Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι σημαντική

Ο κ. Χατζηδάκης συνέδεσε τα περιθώρια για μείωση φόρων με τις αποφάσεις που θα ληφθούν στην Ευρώπη για τη ρήτρα διαφυγής και την Άμυνα.

"ΚΛΕΙΔΩΣΕ" Η ΑΠΟΦΑΣΗ 20 Φεβ 2025 | 10:19
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 20 Φεβ 2025 | 09:15

Σημαντική μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές υπερωριών, νυχτερινών και αργιών - Παραδείγματα

Η ρύθμιση δεν θίγει την προσαύξηση στην αμοιβή των εργαζομένων για υπερεργασία, υπερωρίες, νυχτερινή απασχόληση και απασχόληση σε αργίες και Κυριακές.

ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11 Φεβ 2025 | 17:58

Νίκη Κεραμέως: Έρχεται νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορών - Θα αφορά υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες

Η Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν ήδη μειωθεί κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 15 Ιαν 2025 | 08:02

Ισπανία: Ο Σάντσεθ επιβάλλει φόρο 100% για σπίτια που αγοράζουν κάτοικοι εκτός ΕΕ - Αντίδοτο στη στεγαστική κρίση

O Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε ότι το "πρωτοφανές" μέτρο είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης.

ΤΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ 07 Ιαν 2025 | 08:39

Αυτόματο σύστημα είσπραξης φόρων από την εφορία - Με χρήση και τεχνητής νοημοσύνης

Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει στη μείωση της φοροδιαφυγής κάτι που ουσιαστικά θα οδηγήσει στην αύξηση του ΦΠΑ κατά 1,4 δις. ευρώ.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 04 Ιαν 2025 | 08:58

Επτά μειώσεις φόρων και πέντε αυξήσεις μισθών και συντάξεων - Οι φορολογικές παρεμβάσεις του 2025

Φορολογικές μεταρρυθμίσεις 2025: Στρατηγική ενίσχυσης εισοδήματος και καταπολέμησης φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 03 Ιαν 2025 | 07:25

Πόσο θα αυξηθούν το 2025 οι ασφαλιστικές εισφορές για ένα εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες - Τα ποσά ανά κατηγορία

Οι αλλαγές στα κλιμάκια και η επίπτωση στις συντάξιμες αποδοχές των αυτοαπασχολούμενων - Τι αλλάζει.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΙΚ 02 Ιαν 2025 | 16:21

Τα νέα μέτρα που φέρνει το 2025: Οι αυξήσεις σε συντάξεις, μισθούς κι επιδόματα - Ποιοι φόροι μειώνονται

18 μειώσεις φόρων και βαρών και επτά μέτρα στήριξης των εισοδημάτων - Η πρόβλεψη του ΥΠΟΙΚ για το 2025.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 31 Δεκ 2024 | 08:56

Αυτοί είναι οι φόροι που πρέπει να πληρωθούν σήμερα, την τελευταία ημέρα της χρονιάς

Πρόκειται για πληρωμές φόρων, τελών, καταβολή δόσεων ρυθμίσεων και υποβολή δηλώσεων των οποίων η προθεσμία τακτοποίησης λήγει σήμερα.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ 24 Δεκ 2024 | 09:04

Επιστροφές φόρων για λανθασμένες αποφάσεις της Εφορίας

Η δυνατότητα επεκτείνεται σε βάθος 10ετίας και αφορά και πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί από λάθος των ελεγκτικών αρχών.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 23 Δεκ 2024 | 08:14

Για ποιους η Εφορία θα προσδιορίζει αυτόματα τον φόρο εισοδήματος αλλά και τα πρόστιμα

Πρόστιμα και φόροι θα αναρτώνται στους λογαριασμούς των φορολογούμενων και των επιχειρήσεων στο Taxis.

ΥΠΟΙΚ 13 Δεκ 2024 | 13:23

"Παράθυρο" Χατζηδάκη για μειώσεις φορολογικών συντελεστών το 2025 - Νομοθετική πρωτοβουλία για στεγαστικό και προμήθειες

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε επίσης την καθολική εφαρμογή του IRIS εντός του 2025.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ 09 Δεκ 2024 | 08:47

Το σχέδιο για τη νέα φορολογική κλίμακα: Τι αλλάζει για τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη στήριξη της μεσαίας τάξης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 08 Δεκ 2024 | 10:20

Οι 12 υποχρεώσεις των φορολογουμένων πριν φύγει το 2024 - Τι να προσέξουν

Η καταληκτική ημερομηνία για μία σειρά ενεργειών που θα πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι είναι η 31η Δεκεμβρίου.

06 Δεκ 2024 | 18:12

Το μεγάλο ερώτημα: Να φορολογηθούν ή όχι τα κέρδη των τραπεζών;

Είναι γεγονός ότι και το "ναι" και το "όχι" του συγκεκριμένου ερωτήματος, συγκεντρώνουν αρκετά επιχειρήματα.

ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ 02 Δεκ 2024 | 19:57

Μητσοτάκης στο συνέδριο της Morgan Stanley: Αδιαπραγμάτευτη η δημοσιονομική σταθερότητα - Προτεραιότητα η μείωση φόρων

Ο Κυρ. Μητσοτάκης περιέγραψε το όραμά του για τη χώρα, παραπέμποντας στο μετρό της Θεσσαλονίκης, το οποίο είπε ότι είναι "μια εικόνα της Ελλάδας του μέλλοντος".

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 01 Δεκ 2024 | 12:57

Ακίνητα: Οι 9 παρεμβάσεις στην αγορά από την 1η Ιανουαρίου και πώς θα επηρεάσουν

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο φέρνει σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία της κτηματαγοράς, αναμορφώνοντας το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΝΔ 29 Νοε 2024 | 11:54

Ο Νίκος Ρωμανός καρφώνει τον Νικητιάδη: "Ο Πράσινος Κατρούγκαλος αποκάλυψε τις πραγματικές προθέσεις του ΠΑΣΟΚ"

"Οι πολίτες γνωρίζουν πια ότι πίσω από κάθε εύηχη αλλά ακοστολόγητη πρόταση κρύβεται μια νέα φοροαφαίμαξη", σχολιάζει ο Νίκος Ρωμανός.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ 24 Νοε 2024 | 09:58

Επενδυτικό πρόγραμμα μαμούθ και μείωση φόρων από τα υπερέσοδα της φοροδιαφυγής - Οι μεγάλες προτεραιότητες της επόμενης τριετίας

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου μιλούν για μία μεγάλη ευκαιρία που έχει μπροστά της η χώρα προκειμένου να εδραιώσει τους ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια και να αποκαταστήσει αδικίες στη φορολογική πολιτική

ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ 23 Νοε 2024 | 10:09

Φοροδιαφυγή: Τα "εργαλεία" που θα φέρουν μόνιμες μειώσεις φόρων το 2026 - Οι αλλαγές που προωθούνται

Μεταξύ των σεναρίων που υπάρχουν στο τραπέζι, περιλαμβάνεται η αλλαγή στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος

ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ 20 Νοε 2025 | 12:59

Προϋπολογισμός 2026: Ανάπτυξη 2,4% και ανεργία 8,6% - Μόνιμα μέτρα στήριξης 1,75 δισ. ευρώ

Ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2026 εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 2,4%, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση και στο ποσοστό της ανεργίας και στον πληθωρισμό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 20 Νοε 2025 | 07:51

Αυτές είναι οι νέες εισφορές για 1,4 εκατ. αυταπασχολούμενους – Αναλυτικά τα ποσά [πίνακας]

Ο πληθωρισμός του 2025 θα κλείσει στο 2,6% οπότε αυτό θα είναι και το ποσοστό αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Νοε 2025 | 14:19

Αναζητούνται ιδιοκτήτες κλειστών ακινήτων με "ζεστό χρήμα" - Οι δικαιούχοι του νέου προγράμματος και ο κόφτης

Ουσιαστικά, αναζητούνται χιλιάδες ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν αφήσει αναξιοποίητη την περιουσία τους για οικονομικούς λόγους.

18 Νοε 2025 | 08:00

Rebranding και στο "Σπίτι μου 2": Διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια - Περισσότεροι οι δικαιούχοι

Ποιοι αποκτούν για πρώτη φορά το δικαίωμα να διεκδικήσουν επιδοτούμενο δάνειο – Πάνω από 700 εκατ. ευρώ θα πρέπει να απορροφηθούν μέσα στους επόμενους 10 μήνες

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 17 Νοε 2025 | 13:04

Πρόγραμμα ανακαίνισης ακινήτων: Τα 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε - Πώς θα δοθούν οι επιδοτήσεις

Άλλο ένα "χαρτί" για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος ρίχνει στην αγορά η κυβέρνηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 16 Νοε 2025 | 08:12

Το χρονοδιάγραμμα των "ενέσεων χρήματος" στην αγορά - Τι θα δοθεί και πότε

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα, με στόχο να περιορίσει το αίσθημα δυσαρέσκειας για την ακρίβεια

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ 14 Νοε 2025 | 08:02

Δασμούς και στα μικροπακέτα από TEMU και Shein - Φρένο της ΕΕ στις αφορολόγητες πωλήσεις από την Κίνα

Δεν θα επιτρέπεται στις μεγάλες κινεζικές εταιρείες να κάνουν πωλήσεις χωρίς να πληρώνουν ούτε… δολάριο σε δασμούς.

ΤΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ 13 Νοε 2025 | 11:13

"Σπίτι μου 2": Επανεξετάζονται τα εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια - Προσπάθεια διεύρυνσης των δικαιούχων

Μπορεί να αυξηθεί το εισοδηματικό και το ηλικιακό κριτήριο όχι όμως και η παράμετρος της παλαιότητας του ακινήτου.

«ΤΡΕΧΟΥΝ» ΟΙ ΤΙΜΕΣ 12 Νοε 2025 | 14:24

Εκτοξεύτηκε το κόστος επισκευής και ανακαίνισης ακινήτων: Δυσεύρετοι και πανάκριβοι υδραυλικοί και μπογιατζήδες

Ακριβότερα υδραυλικά, ηλεκτρολογικά και ελαιοχρωματισμοί – Τριπλάσιος ρυθμός αυξήσεων σε σχέση με τον πληθωρισμό.