Το ένα κορίτσι έχασε τη ζωή του και το άλλο δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, έχοντας υποστεί πολλαπλά και βαριά τραύματα.
Συγκεκριμένα, φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αιμοθώρακα και σοβαρό κάταγμα στη λεκάνη. Οι γιατροί τονίζουν ότι προτεραιότητα είναι να σταθεροποιηθεί πρώτα, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσουν οι απαραίτητες χειρουργικές επεμβάσεις.
Η κατάστασή της χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη και οι επόμενες ώρες θεωρούνται καθοριστικές.

Ηλιούπολη: Το σημείωμα αυτοκτονίας της μίας 17χρονης
Η μία από τις δύο 17χρονες διέμενε στην πολυκατοικία και πήγε στο σπίτι της φίλης της. Μαζί ανέβηκαν στην ταράτσα, αφού προηγουμένως ζήτησαν από τη διαχειρίστρια τα κλειδιά της.
Η πόρτα της ταράτσας βρέθηκε κλειδωμένη από μέσα, κάτι που ενισχύει την εκτίμηση ότι οι ίδιες οι ανήλικες την κλείδωσαν πριν πέσουν στο κενό, ώστε να μην μπορεί να ανέβει κανείς εύκολα.
Λίγες στιγμές αργότερα, φόρεσαν τα ακουστικά τους και πιασμένες χέρι-χέρι έπεσαν στο κενό.
Αυτόπτης μάρτυρας, καταστηματάρχης δίπλα στο σημείο, περιέγραψε ότι άκουσε πρώτα κραυγές και αμέσως μετά έναν δυνατό κρότο, γύρισε και είδε τα δύο κορίτσια πεσμένα στο έδαφος. Όπως είπε, κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ και την Άμεση Δράση και μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο έμεινε δίπλα στη 17χρονη που ανέπνεε ακόμη, της μιλούσε προσπαθώντας –όπως είπε– να της δώσει δύναμη να κρατήσει τις αισθήσεις της, ενώ στο σημείο κατέβηκαν και συγγενείς από την πολυκατοικία.
Η 17χρονη που δεν διέμενε στην πολυκατοικία και έχασε τη ζωή της, είχε στο σακίδιό της ένα ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο εξηγούσε στους γονείς της τους λόγους που την οδήγησαν στην αυτοκτονία.

Σε αυτό αναφέρει ότι έπασχε από κατάθλιψη, ότι δεν της άρεσε ο κόσμος και δεν ήθελε να ζει πια, ενώ έκανε αναφορά και σε πιθανή αποτυχία της στις Πανελλήνιες.
"Μαμά και μπαμπά, τρία χρόνια τώρα είμαι σε μια κατάσταση κατάθλιψης. Και μπορεί αυτός ο κόσμος να έχει τα ωραία του, αλλά ίσως ένας άλλος κόσμος να είναι καλύτερος. Φέτος είναι η χρονιά που θα δώσω πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα πάω καλά. Το ξέρω ότι δεν θα πάω καλά και έτσι θα καταλήξω με μια δουλειά, που δεν θα μου δίνει λεφτά. Πλέον δεν με ευχαριστεί τίποτα από τη ζωή. Δεν μπορώ να δω τίποτα θετικό. Μαμά και μπαμπά, δεν θέλω πια να ζω. Αυτός ο κόσμος δεν είναι πια για μένα", έγραφε η ανήλικη.
Ηλιούπολη: Τι ισχύει με τη 17χρονη που χαροπαλεύει
Σύμφωνα με πληροφορίες του The TOC, μετά το σημείωμα της μίας κοπέλας προς τους γονείς της, στο σπίτι της δεύτερης βρέθηκε ένα ημερολόγιο - όχι σημείωμα - που κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με το σημείωμα της φίλης της που έχασε τη ζωή της.
Η νεαρή έγραφε ότι είχε κατάθλιψη, φοβόταν ότι δεν θα πήγαινε καλά στις Πανελλήνιες και ότι στη συνέχεια δεν θα είχε καλή δουλειά και χρήματα.
Φαίνεται λοιπόν ότι οι δύο 17χρονες είχαν προσχεδιάσει από κοινού την αυτοκτονία τους.

Την προανάκριση για την τραγική υπόθεση έχει αναλάβει το αστυνομικό τμήμα Ηλιούπολης, που θα εξετάσει μεταξύ άλλων το περιεχόμενο του σημειώματος, το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον των δύο κοριτσιών, καθώς και ψηφιακά ίχνη (κινητά, μέσα κοινωνικής δικτύωσης), για να αποσαφηνιστούν τα κίνητρα και οι συνθήκες που οδήγησαν στο τραγικό γεγονός.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

