Ακόμα ένα αδιανόητο περιστατικό με ελικόπτερο να προσγειώνεται σε δημοφιλή παραλία, σημειώθηκε το Σάββατο 22/8, αυτή τη φορά στις Σπέτσες.
Συγκεκριμένα, το ελικόπτερο κατέβηκε στην αμμουδιά της Ζωγεριάς, σηκώνοντας ένα σύννεφο σκόνης μπροστά στους παραθεριστές.
Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 3 το μεσημέρι. Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται το ελικόπτερο το οποίο προσγειώνεται και αποβιβάζει τους επιβάτες.
Υπάρχουν πάρα πολλοί λουόμενοι στο σημείο, οι οποίοι παρακολουθούν χωρίς να γνωρίζουν τι συμβαίνει ακριβώς. Οι ισχυροί έλικες του αεροσκάφους σήκωσαν πυκνά σύννεφα σκόνης και άμμου, προκαλώντας αναστάτωση αλλά και φόβο στον κόσμο.
Οι επιβάτες του ελικοπτέρου αναχώρησαν με θαλάσσιο ταξί από το σημείο για να επιβιβαστούν σε θαλαμηγό.
Συνελήφθη Έλληνας εφοπλιστής που επέβαινε στο ελικόπτερο
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, συνελήφθησαν οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου, το οποίο παρέμεινε στην παραλία υπό φρούρηση. Αφού έδωσαν εξηγήσεις, αφέθηκαν ελεύθεροι.
Παράλληλα, στη σύλληψη ενός εκ των επιβατών προχώρησαν οι Αρχές. Πρόκειται για Έλληνα εφοπλιστή, στην τσάντα του οποίου βρέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης και χασίς.
Παρέμβαση εισαγγελέα
Το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα Πειραιά ο οποίος ενημερώθηκε για το συμβάν και ζήτησε να συλλεχθεί προανακριτικό υλικό καθώς και να ληφθούν καταθέσεις από πού ξεκίνησε το ελικόπτερο και πού θα προσγειωνόταν.
Την προανάκριση έχει αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία.
Το δεύτερο περιστατικό μετά τη Μήλο
Το συμβάν στις Σπέτσες έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την προσγείωση ελικοπτέρου στο Σαρακήνικο της Μήλου, υπόθεση για την οποία επίσης είχαν κινητοποιηθεί οι αρμόδιες Αρχές.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
