
Ανησυχία προκαλεί η πρόβλεψη του μετεωρολόγου του Alpha Γιώργου Τσατραφύλλια για ακραίο καύσωνα που θα έχουμε το Σαββατοκύριακο, με τις θερμοκρασίες να φθάνουν ακόμα και τους 45 βαθμούς, σε ορισμένες περιοχές όπως η Θεσσαλία, η Βοιωτία ή η Φθιώτιδα.
Και όχι μόνο προβλέπει ακραίο καύσωνα το ΣΚ αλλά σημειώνει ότι μετά από μια μικρή ανάπαυλα από Δευτέρα, ο καύσωνας θα επανέλθει και μάλιστα θα έχει διάρκεια. Αλλά το φαινόμενο είναι ακόμα υπό παρακολούθηση. Νωρίτερα η ΕΜΥ είχε εκδώσει έκτακτο δελτίο, προβλέποντας θερμοκρασίας έως 44 βαθμούς Κελσίου.
Εγραψε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας:
"Ακραίος καύσωνας το Σαββατοκύριακο με 45άρια.Νέος ισχυρός καύσωνας και την άλλη εβδομάδα .."
Στη δίνη ανυπόφορης ζέστης θα βρεθεί η χώρα μας το επόμενο διάστημα με διαδοχικές θερμές εισβολές οι οποίες θα επηρεάσουν όλες τις χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο η οποία διαμορφώνεται σε hot spot της κλιματικής κρίσης .Αιτία αποτελεί ένας ισχυρός αντικυκλώνας ο οποίος βρίσκεται στον Ευρωπαϊκό νότο και ευνοεί την έντονη μεταφορά ζέστης από την αφρικανική ήπειρο.
Το νέο κύμα ακραίας ζέστης θα επηρεάσει τη χώρα μας από την Πέμπτη και θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμα και τους 45 βαθμούς στη Θεσσαλία, στη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, στην Αιτωλοακαρνανία και στην Αργολίδα , τους 43 με 44 στην Αττική και τους 39 με 40 βαθμούς στα νησιά.
Επιπλέον σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας νέο κύμα καύσωνα θα επηρεάσει τη χώρας .Το κύμα αυτό δείχνει να έχει και μεγάλη ένταση και μεγάλη διάρκεια. Το παρακολουθώ και θα σας ενημερώνω.
Υ.Γ :Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει "να κρυβόμαστε" πίσω από την κλιματική κρίση για ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Οι ευθύνες για τις δασικές πυρκαγιές είναι πολλές. Για τα ακαθάριστα οικόπεδα και δάση, για την έλλειψη συστημάτων δασοπυρόσβεσης και τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες θα πληρώσει επιτέλους κανείς?
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr