
Άνοιξε το πρωί της Μ. Πέμπτης η πλατφόρμα emvolio.gov.gr προκειμένου να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους για εμβολιασμό με το AstraZeneca οι πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών και είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, όπως άλλωστε προανήγγειλε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Μάλιστα, ήδη έφτασαν τα πρώτα μηνύματα καλώντας τους να μπουν στην πλατφόρμα για να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους. Ωστόσο, για τους πολίτες που δεν έχουν κάνει εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση, η πλατφόρμα θα ανοίξει αύριο στις 8 το πρωί.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, λόγω της κατακόρυφα αυξημένης ζήτησης σε ραντεβού από την ηλικιακή ομάδα 30-39 και 40-44 ετών, αυξήθηκαν ήδη οι εμβολιαστικές γραμμές, ενώ θα προστεθούν και νέα εμβολιαστικά κέντρα ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα.
Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε ότι "με δεδομένη τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών των ηλικιακών ομάδων 30-39 και 40-44, ανοίγουμε νέες εμβολιαστικές γραμμές διευκολύνοντας τους συμπολίτες μας να βρουν ραντεβού άμεσα".
Προγραμματισμός ραντεβού για εμβόλιο
Ο προγραμματισμός των ραντεβού εμβολιασμού μπορεί να γίνει απευθείας από τους πολίτες με την είσοδο τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.
Εφόσον οι πολίτες έχουν ελέγξει τη δυνατότητα εμβολιασμού την τρέχουσα περίοδο, ακολουθούν το σύνδεσμο (emvolio.gov.gr/app) στον οποίο τους παραπέμπει η πλατφόρμα, για να προγραμματίσουν το ραντεβού. Έτσι, συνδέονται στην πλατφόρμα κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISNET. Αφού συνδεθούν επιτυχώς, οι πολίτες επιβεβαιώνουν ότι τα στοιχεία τους είναι ορθά. Μάλιστα, μπορούν να προχωρήσουν σε προσθήκες/διορθώσεις
Κατόπιν επιτυχούς σύνδεσης, οι ενδιαφερόμενοι ακολουθούν τα παρακάτω βήματα για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους:
• Αρχικά, προγραμματίζουν το ραντεβού για την λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου.
• Στη συνέχεια, προγραμματίζουν το επαναληπτικό ραντεβού (δεύτερη δόση του εμβολίου)
• Οι πολίτες ελέγχουν τα στοιχεία του ραντεβού, το οποίο πρέπει να επιβεβαιώσουν εντός δύο (2) λεπτών
• Τέλος, αποθηκεύουν/ εκτυπώνουν τα στοιχεία του ραντεβού και του QR code
Εναλλακτικά, μπορούν να προσέλθουν οι ίδιοι ή τρίτα πρόσωπα για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ ή φαρμακείο. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση. Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου καθώς και τον ΑΔΤ ή να φέρει φωτοτυπία τους.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr