Από τα κινητά των αστυνομικών γίνεται εσχάτως ο συντονισμός των αστυνομικών δυνάμεων που επιχειρουν στην Αττική, αποκαλύπτει η Καθημερινή. Κι αυτό γιατί το σύστημα κρυπτογραφημένης συνομιλίας που βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων έχει τεθεί εκτός λειτουργίας…
Ετσι συμβαίνει το εξής σουρεαλιστικό. Οι αστυνομικοί που συντονίζουν τις δυνάμεις στην Αττική, διαβιβάζουν τα σήματα μέσω κινητού τηλεφώνου όπως μέσω κινητού επικοινωνούν και οι αστυνομικοί με τη ΓΑΔΑ.
Η διακοπή λειτουργίας του συστήματος Tetra έχει συμβεί εδώ και μια εβδομάδα και για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα οι αστυνομικοί μεταφέρουν τις εντολές προς τις δυνάμεις που επιχειρούν στο πεδίο πχ την Αμεση Δράση, μέσω κοινών ασυρμάτων. Επειδή όμως αυτός ο τρόπος επικοινωνίας έχει προβλήματα, επιλέγεται ως καλύτερη μέθοδος το κινητό.
Όμως έτσι δεν λειτουργεί η Αστυνομία…
Η απάντηση της ΕΛΑΣ
Κανονικά και χωρίς καμία επίπτωση στην επιχειρησιακή ικανότητα των αστυνομικών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιείται η επικοινωνία και ο συντονισμός, σημειώνει το Αρχηγείο του Σώματος.
Στην ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, σχετικά με το σχετικό δημοσίευμα, αναφέρει:
"Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας σχετικά με τα μέσα επικοινωνίας των αστυνομικών υπηρεσιών, επισημαίνεται ότι η επιχειρησιακή λειτουργία, ο συντονισμός των δυνάμεων και η διαχείριση περιστατικών πραγματοποιούνται κανονικά και χωρίς καμία απολύτως επίπτωση στην επιχειρησιακή ικανότητα των Υπηρεσιών.
Οι αστυνομικές δυνάμεις επιτελούν απρόσκοπτα την αποστολή τους, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα μέσα επικοινωνίας, βάσει προβλεπόμενων διαδικασιών, με πλήρη επάρκεια και διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Η Ελληνική Αστυνομία παραμένει επιχειρησιακά παρούσα και αποτελεσματική, διασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση την άμεση ανταπόκριση και την ασφάλεια των πολιτών".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
