Βελτιώνεται ο καιρός από σήμερα με την αφρικανική σκόνη να υποχωρεί. Το σκηνικό αλλάζει αισθητά και ο καιρός αποκτά πιο ανοιξιάτικα χαρακτηριστικά.
Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, ενώ μόνο στα Δωδεκάνησα ενδέχεται να επιμείνουν λίγες πρωινές βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά, με τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία και στα ορεινά.
Η Κυριακή προβλέπεται τυπικά ανοιξιάτικη, με πολύ ήλιο το πρωί και λίγες πρόσκαιρες μπόρες στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν περαιτέρω, περιοριζόμενοι στα νοτιοανατολικά.
Παρόμοια εικόνα θα παρουσιάσουν και η Δευτέρα με την Τρίτη, με γενικά αίθριο καιρό, λίγες νεφώσεις και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας. Στα ανατολικά ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα φτάσει τους 23 με 24 βαθμούς, επιβεβαιώνοντας την επιστροφή της άνοιξης.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς στην πρόγνωση του για τον καιρό, σταδιακά βελτιώνονται οι καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα, ενώ στα νησιά θα σημειωθούν λίγες βροχές το πρωί του Σαββάτου και στα ηπειρωτικά τοπικές μπόρες.
Στο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι έως 7 μποφόρ, ενώ αναμένεται να μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
Την Κυριακή (19/04), ο καιρός αναμένεται να είναι καλός, με λίγες τοπικές βροχές στα ορεινά το μεσημέρι. Όπως αναφέρει ο κ. Κολυδάς, από την Δευτέρα αναμένεται να σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας.
Σε βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό του ο μετεωρολόγος, από Τρίτη φαίνεται πως ο καιρός αλλάζει, με βροχές στα βόρεια της χώρας, οι οποίες Τετάρτη και Πέμπτη φαίνεται πως θα επηρεάσουν αρκετές ακόμα περιοχές.
Πρόγνωση καιρού από 17 Απριλίου 2026
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) April 17, 2026
👉Σταδιακή βελτίωση από το Σάββατο και μετά, με ήπιες ανοιξιάτικες συνθήκες και τοπικές απογευματινές μπόρες κυρίως στα ηπειρωτικάhttps://t.co/MJ8ObSmbm0 μέσω @YouTube
Αρναούτογλου: Αλλάζει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες
Ο Σάκης Αρναούτογλου για την επόμενη εβδομάδα – μετά τις 22 Απριλίου – προβλέπει αλλαγή στον καιρό, με βροχή και καταιγίδες, όπου ξεκινάει από τη βόρεια Ελλάδα και έπειτα επεκτείνεται στην υπόλοιπη χώρα.
Ειδικότερα, στη βόρεια Ελλάδα προβλέπεται επιδείνωση από την Τρίτη, από το απόγευμα και μετά, με αρκετές βροχές και καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει στους 23–24 βαθμούς, με πτώση όμως στη βόρεια χώρα από το απόγευμα.
Μετά τις 26-27 του μήνα, ο καιρός δείχνει τάση βελτίωσης.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18-04-2026
Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και στα Δωδεκάνησα τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός.
Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως στα βόρεια και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και ανατολικά.
Θα φτάσει στα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 19 με 20 και τοπικά τους 21 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 22 με 23 και τοπικά στα δυτικά τους 24 βαθμούς και στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19-04-2026
Στην νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στα ηπειρωτικά σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές ή όμβρους, κυρίως στα ορεινά, τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και τις βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20-04-2026
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21-04-2026
Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις μεσημβρινές ώρες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

