Σε εικόνα-ντοκουμέντο από τη μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου, που δημοσιεύει το Star, φαίνεται ξεκάθαρα η μοιραία σφαίρα, που έφυγε από το όπλο αστυνομικού της ΟΠΚΕ, να έχει καρφωθεί στο κρανίο του άτυχου νεαρού.
"Από την εικόνα που μας δίνει η τομογραφία δεν προκύπτει πως η σφαίρα είναι από εξοστρακισμό γιατί είναι ολόκληρη. Δεν φαίνεται να είναι κάποιο τμήμα της. Συνάγεται βασίμως και ευθέως πως είναι ευθεία η βολή", δηλώνει στο Star η δικηγόρος της μητέρας του 20χρονου, Μαρία Σφέτσου.
Άργος: Η ιατρική γνωμάτευση για το βλήμα στο κεφάλι του άτυχου 20χρονου
Το STAR φέρνει στο φως ακόμα ένα έγγραφο-ντοκουμέντο. Την ιατρική γνωμάτευση του Θριάσιου Νοσοκομείου όπου είχε διακομιστεί μετά το Άργος ο 20χρονος Θοδωρής, που επιβεβαιώνει την ύπαρξη ξένου σώματος, που, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, είναι "ομοιάζον με βλήμα μετωπιαία δεξιά".
Άργος: "Το παιδί ήταν λειτουργικό - Δεν ενοχλούσαν κανέναν"
Ο 20χρονος Θοδωρής έδινε σκληρή μάχη να κρατηθεί στη ζωή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ, αν και οι ελπίδες ήταν μηδαμινές. Ωστόσο, κατέληξε.
Απαρηγόρητη είναι η μητέρα του που έχασε ξαφνικά τον μοναχογιό της με τραγικό τρόπο. Πάλευε χρόνια μαζί του, καθώς ο γιος της είχε διαγνωστεί με αυτισμό με ποσοστό αναπηρίας 89%.
"Ζούσαν μια ζωή ήσυχη, με τα προβλήματα που είχε το παιδί, αλλά ήταν λειτουργικό. Δεν ενοχλούσαν κανέναν και ξαφνικά μια τέτοια μάνα, που είχε δώσει τη ζωή της για να συμπαραστέκεται σε ένα παιδί με ανάγκες, το χάνει αναίτια", λέει η κ. Σφέτσου.
Άργος: Οι 21 πυροβολισμοί και το βίντεο ντοκουμέντο
Στην αυτοψία βρέθηκαν 13 κάλυκες. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται από βίντεο κάμερας ασφαλείας επιχείρησης δίπλα στο σημείο, οι πυροβολισμοί που ακούστηκαν ήταν τουλάχιστον 21.
Όλα τα επιχειρησιακά λάθη των δύο αστυνομικών που στοίχισαν τη ζωή του 20χρονου, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών.
"Επειδή ακούστηκε το ηχητικό των αλλεπάλληλων βολών, τέτοιες βολές που προσομοιάζουν με βολές που ρίχνονται από πυροβόλο όπλο κατά ριπάς δεν μπορεί να είναι εκφοβιστικές. Εκφοβιστικές είναι κάποιες βολές δύο, τρεις, τέσσερις, σε ασφαλές σημείο" αναφέρει εν προκειμένω ο επίτιμος Πρόεδρος Αστυνομικών ΝΑ Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.
Άργος: Προφυλακιστέοι οι δύο αστυνομικοί
Μαραθώνια ήταν η χθεσινή διαδικασία της απολογίας των αστυνομικών της ΟΠΚΕ στα Δικαστήρια Ναυπλίου.
Μετά από εννέα ώρες βγήκε η ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως και κρίθηκαν προφυλακιστέοι.
Οι δύο αστυνομικοί πήραν τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού. Ωστόσο, αναμένεται να περάσουν ξανά το κατώφλι των Δικαστηρίων, καθώς μετά τον θάνατο του 20χρονου, η κατηγορία αλλάζει σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, πράξη που επισύρει ισόβια.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

