Τη συζήτηση γύρω από το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά σχολίασε ο διευθυντής ερευνών της GPO, Αντώνης Παπαργύρης, με αφορμή τη δημοσκόπηση της εταιρείας για το iefimerida. Ο ίδιος μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 αναλύοντας τα ευρήματα της μέτρησης.
Όπως ανέφερε, ένα πιθανό κόμμα υπό τον πρώην πρωθυπουργό εμφανίζει βελτιωμένη εικόνα σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Ιουνίου. Συγκεκριμένα, το ποσοστό όσων θεωρούν "πολύ πιθανό" να το ψηφίσουν αυξήθηκε στο 12,3% από 9,2%, ενώ η άμεση πρόθεση ψήφου καταγράφεται στο 4,6%.
Από πού προέρχονται οι ψηφοφόροι
Σύμφωνα με τον κ. Παπαργύρη, η μεγαλύτερη απήχηση του συγκεκριμένου σεναρίου εντοπίζεται κυρίως σε ψηφοφόρους που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, την Ελληνική Λύση και τη Νίκη. Όπως σημείωσε, το ενδιαφέρον είναι εντονότερο στους ψηφοφόρους της ΝΔ (28% στις ευρωεκλογές), της Ελληνικής Λύσης (9%) και της Νίκης.
Σχολίασε ότι "η ψήφος προς το κόμμα Σαμαρά είναι μια σχετικά εύκολη λύση για τους νεοδημοκράτες" που θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα, σημειώνοντας ότι πρόκειται περισσότερο για προσωπική επιλογή, καθώς ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τοποθετείται δημόσια απέναντι στο ενδεχόμενο κόμμα.

Η εικόνα στην πρόθεση ψήφου
Σε ό,τι αφορά τη συνολική εικόνα του πολιτικού σκηνικού, ο διευθυντής ερευνών της GPO ανέφερε ότι οι βασικές ισορροπίες παραμένουν σχετικά σταθερές, με τη Νέα Δημοκρατία και το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να διατηρούν τα ποσοστά τους.
Αντίθετα, σύμφωνα με τα στοιχεία της μέτρησης, καταγράφεται πτωτική τάση για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για την "Ελπίδα για τη Δημοκρατία" της Μαρίας Καρυστιανού, καθώς αμφότερα εμφανίζουν απώλειες σε σχέση με προηγούμενες καταγραφές.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

