Αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος που - κατά περίπτωση - αφορούν θανατηφόρα σωματική βλάβη, απλή συνέργεια στην θανατηφόρα σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση, περιλαμβάνονται στην ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας στους δύο συλληφθέντες για τα χθεσινά γεγονότα στην πλαζ Βουλιαγμένης, όπου υπέστη ανακοπή 82χρονος μετά από έντονο καυγά για μία ξαπλώστρα.
Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή από τον οποίο οι δύο κατηγορούμενοι, 76χρονος και η 21 ετών που ήταν μαζί του, έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου το πρωί.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, λίγο πριν τις 10:00, χθες, στην παραλία "Ακτή Βουλιαγμένης", ο 76χρονος κατηγορούμενος μαζί με την συγκατηγορούμενη του, είχαν έντονη λογομαχία με τον 82χρονο για μία ξαπλώστρα.
Η ένταση κλιμακώθηκε οπότε δράστης και θύμα φαίνεται να ήρθαν στα χέρια. Ο 82χρονος κατά τη διάρκεια του επεισοδίου υπέστη ανακοπή και κατέρρευσε. Μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός κατηγορούμενος αρνείται ότι χειροδίκησε σε βάρος του θύματος.
Βουλιαγμένη: "Υπήρξε μόνο λεκτικός διαπληκτισμός, αρνείται τις κατηγορίες" λέει ο δικηγόρος του 76χρονου
Προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη έλαβαν ο 76χρονος και η 21χρονη που κατηγορούνται για το περιστατικό που φέρεται ότι οδήγησε στον θάνατο έναν 82χρονο, στην Ακτή Βουλιαγμένης.
"Ασκήθηκε ποινική δίωξη για το 311 του Ποινικού Κώδικα. Θανατηφόρα δηλαδή βλάβη. Είναι δύσκολο. Διανύουμε χαλεπούς καιρούς. Δηλαδή κάποιος κάνει ένα μπάνιο και κινδυνεύει να
βρεθεί κατηγορούμενος. Θα απαντήσει. Αρνείται τα πάντα. Ήταν μια άτυχη στιγμή.
Δεν τον έχει χτυπήσει θα έλεγα. Δεν τον έχει χτυπήσει καθόλου. Έγινε ένα επεισόδιο. Συνόδευε μία κυρία, για μία ξαπλώστρα. Δηλαδή πράγματα τα οποία ανάγονται στην ψυχοπαθολογία, αδιανόητα. Δηλαδή τι να πει κανείς; Θα το αντιμετωπίσουμε πιστεύω" τόνισε ο συνήγορος του 76χρονου, Νίκος Χατζής.
Ερωτηθείς αν προηγήθηκε διαπληκτισμός σημείωσε ότι "υπήρξε λεκτικός διαπληκτισμό", υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει μελετήσει ακόμη τη δικογραφία. "Έχει πάει στην κυρία ανακρίτρια. Αλλά φρονώ ότι θα αποδοθούν τα δίκαια" προσέθεσε.
Σύμφωνα με τον κ. Χατζή, η πλευρά του κατηγορούμενου περιμένει "την ιατροδικαστική για να δούμε αν πράγματι το πλήγμα ήταν ικανό να επιφέρει θάνατο, αλλά δεν υπάρχει πλήγμα. Τουλάχιστον εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει καν. Υπήρχε ένα λεκτικό συμβάν. Εξάλλου, απ' ό,τι γνωρίζω απεβίωσε στο ιατρείο. Δεν απεβίωσε κατά τη στιγμή του λεκτικού επεισοδίου".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
