Follow us

Δίκη Αναγνωστόπουλου: "Ναρκισσιστική προσωπικότητα ο κατηγορούμενος" - Γιατί έγινε έξαλλος ο φονιάς της Καρολάιν

"Όλες τις φορές που βρισκόμασταν με την Καρολάιν, ο Αναγνωστόπουλος ερχόταν απρόσκλητος" κατέθεσε φίλη της 19χρονης - Το περιστατικό που προκάλεσε την έκρηξη του κατηγορούμενου

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Σε δεύτερο βαθμό δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, για τη δολοφονία της συζύγου Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά.

Στη δίκη σήμερα κατέθεσε η ψυχίατρος και πραγματογνώμονας της οικογένειας του θύματος, Άλκηστις Ηγουμενάκη, χαρακτηρίζοντας τον κατηγορούμενο "ναρκισσιστική προσωπικότητα".

"Ο κατηγορούμενος πάσχει από αντικειμενική και ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας. Στη ναρκισσιστική διαταραχή ο άλλος γίνεται ο καθρέφτης μας. Χρειάζομαι έναν άλλο για να μου επιβεβαιώσει ότι είμαι καλός, αρεστός. Αυτοί οι άνθρωποι δεν αντέχουν την απόρριψη, η απόρριψη τους κατεδαφίζει", είπε στην κατάθεσή της η κ. Ηγουμενάκη για να σημειώσει πως από τον κατηγορούμενο λείπει η ενσυναίσθηση.

"Λείπει η ενσυναίσθηση απέναντι στο παιδί του. Σκοτώνει τη μητέρα του την περίοδο που το θηλάζει. Το παίρνει στην κηδεία που έβλεπε τη μητέρα του στο φέρετρο με 40 βαθμούς. Αυτά δεν τα κάνει ένας άνθρωπος που αγαπάει το παιδί του.

Διαβάστε Επίσης

Ο νάρκισσος έχει μια υπεροψία και δεν αφήνει τον έλεγχο των πραγμάτων σε άλλους", ανέφερε χαρακτηριστικά η ψυχίατρος και τόνισε πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στο πλαίσιο της χειριστικής συμπεριφοράς του, έδωσε γράμμα στη μητέρα της Καρολάιν όπου εκεί αντιστρέφει την πραγματικότητα, γράφοντας στη γυναίκα που θρηνεί το παιδί της, "εσύ ξέρεις πόσο με αγαπούσε η Καρολάιν" και "δεν έγιναν έτσι τα πράγματα" και "όταν την ξαναδείς πες της πως την αγαπώ".

Εισαγγελέας: Ένα τέτοιο άτομο τι είναι ικανός να κάνει; Όταν χάνει τον έλεγχο;

Μάρτυρας: Όλα και τίποτα.

Φίλη Καρολάιν: "Όποτε βγαίναμε, εμφανιζόταν απρόσκλητος"

Καρολάιν - Μπάμπης

Η φίλη της Καρολάιν, Θεώνη Αγγελακοπούλου, κατέθεσε πως την τελευταία φορά που είχε δει την κοπέλα σε εστιατόριο του Παγκρατίου, εμφανίστηκε απρόσκλητος και ο κατηγορούμενος πιλότος.

"Η Καρολάιν ήταν πρόσχαρο, κοινωνικό παιδί. Ήταν εξωστρεφής και της άρεσε να βγαίνει έξω. Θεωρούσα λίγο παράταιρο το κομμάτι της διαφοράς ηλικίας και ότι παρατούσε όλη τη ζωής της για να είναι με κάποιον. Θυμάμαι ότι όταν την είχα ρωτήσει για την εγκυμοσύνη και είχε πάρει το λόγο ο κατηγορούμενος. Και όταν την είχα ρωτήσει για σπουδές, είχε πάρει και πάλι το λόγο κατηγορούμενος. Μου είχε κάνει εντύπωση ότι υπήρχε εφαρμογή στο κινητό που έδειχνε με gps πού βρίσκεται ο καθένας ανά πάσα στιγμή".

Η κ. Αγγελακοπούλου κατέθεσε ακόμη για την τελευταία συνάντηση που είχε με την Καρολάιν σε εστιατόριο στο Παγκράτι. Συγκεκριμένα, περιέγραψε:

"Η Καρολάιν μου έστειλε μήνυμα το πρωί ότι είναι στο πάτωμα και κλαίει και πως δεν είναι καλά. Μου είπε να βρεθούμε. Βρεθήκαμε στο Παγκράτι για φαγητό. Το ταξί που την έφερε το οδηγούσε φίλος του κατηγορούμενου. Μου είπε πως είναι πιεσμένη με το κομμάτι του σπιτιού και του παιδιού. Και πως όλο αυτό δεν της προκαλούσε ευχαρίστηση. Ήταν κάτι που ήθελε να είναι διαφορετικό, να έχει λιγότερες πιέσεις" τόνισε η μάρτυρας.

Διαβάστε Επίσης

Πρόεδρος: Εμφανίστηκε και ο κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Ναι απρόσκλητος, ήρθε απρόσμενα. Η Καρολάιν έδειξε να εκπλήσσεται αρνητικά. Ότι δεν το περίμενε και δεν της άρεσε, έκανε ένα μορφασμό σε μένα. Μία φορά είχαμε βρεθεί σπίτι μου. Ξέραμε ότι θα ερχόταν να την πάρει αλλά εντελώς απρόσκλητα ήρθε μέσα στο σπίτι μου και κάθισε και ένιωσε και πολύ άνετα στο χώρο. Μου είχε κάνει εντύπωση.

Ακόμη η ίδια μάρτυρας κατέθεσε σήμερα στο ακροατήριο: "Θυμάμαι ότι η Καρολάιν μου είχε πει ότι εξέφρασε την επιθυμία της για ένα συγκεκριμένο φαγητό και ο κατηγορούμενος της το έφερε με ελικόπτερο. Μου φάνηκε καταπιεστικό. Αυτός ο άμετρος ενθουσιασμός εμένα δεν μου κάνει αλλά καταλαβαίνω πως μπορεί κάποιος να ενθουσιαστεί".

Εισαγγελέας: Σε όλες τις φορές που βρισκόσασταν ερχόταν ο κ. κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Ναι.

Εισαγγελέας: Είπε κάτι η Καρολάιν όταν ήρθε στο Παγκράτι ο κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Έδειξε μία δυσαρέσκεια. Ήταν πιο παγερή. Όταν ήρθε σταμάτησε να μου μιλάει…

Κατάθεση στο δικαστήριο έδωσε ακόμη και ο αστυνομικός Νικόλαος Σχισμένος που είχε βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος, ο οποίος είπε: "Το κινητό του κατηγορούμενου έπαιξε καταλυτικό ρόλο καθώς μέσω εφαρμογής health που είχε είδαμε ότι στον χρόνο μετά τον θάνατο της Καρολάιν υπήρχε κίνηση ενώ ο ίδιος υποτίθεται ήταν δεμένος και φιμωμένος".

Επιπλέον, η γειτόνισσα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά Αγγελική Γερολυμάτου, επανέλαβε πως η Καρολάιν δεν της είχε μιλήσει για τον κατηγορούμενο. "Δεν μου είχε πει ποτέ κάτι θετικό ή αρνητικό για εκείνον. Ήταν ένα παιδί κλεισμένο στο σπίτι της και η ζωή της ξεκινούσε από το απόγευμα" τόνισε η μάρτυρας.

Υπεράσπιση: Πώς ήταν η συμπεριφορά του κατηγορούμενου;

Μάρτυρας: Ευγενικός φαινόταν. Πολλές φορές όταν μιλούσε, μιλούσε και για λογαριασμό της Καρολάιν.

Η έκρηξη του Αναγνωστόπουλου

Πάντως κατά τη σημερινή δικάσιμο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος όπως έχει ανακοινώσει αύριο δίνει Πανελλήνιες εξετάσεις, εξερράγη όταν ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας ανέφερε πως ο κατηγορούμενος πήγε με το ελικόπτερο και πέταξε λουλούδια στο σχολείο της Καρολάιν.

"Αναφερόμαστε σε περιστατικά που δεν έχουν συμβεί, ως δεδομένα για λόγους εντυπωσιασμού. Αναφέρεται σε περιστατικά που δεν έχουν συμβεί ποτέ, σε λουλούδια που πετιούνταν με ελικόπτερο" αντέδρασε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Τέλος, σήμερα ο πρόεδρος της έδρας αναφέρθηκε στην προηγούμενη διακοπή της δίκης, λόγω κωλυμάτων των συνηγόρων υπεράσπισης για να επισημάνει.

"Όταν δίνουμε διακοπή για μία δικάσιμο και υπάρχει ένα κώλυμα, θα πρέπει να προαναγγέλλεται, διαφορετικά οδηγούμαστε σε διακοπές και γίνονται αρνητικά σχόλια σε βάρος της Δικαιοσύνης".

Απαντώντας ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης, είπε: "Το ήθος και το ποιον μας είναι συγκεκριμένο. Προέκυψε και ένα κώλυμα με ένα πενταμελές στο Πειραιά, ακούστηκαν πολλά και εκτός δικαστικής αίθουσας. Δεν είμαστε εδώ για να παρακωλύσουμε τη δικαιοσύνη, οι εξελίξεις των δικών που συμμετέχουμε μας δημιουργούν πολλά προβλήματα".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΠΝΙΣΑΚΗΣ 25 Σεπ 2023 | 13:16

Αυτός είναι ο Κρητικός δικηγόρος "δεξί χέρι" του Κασσελάκη: Οδηγούσε τη μηχανή στην Κουμουνδούρου

Ποιος είναι ο Κρητικός δικηγόρος που οδηγούσε τη μηχανή και είναι το "δεξί χέρι" του Κασσελάκη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ 25 Σεπ 2023 | 13:04

Εκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι ως την Πέμπτη - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι ως την Πέμπτη, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ.

25 Σεπ 2023 | 12:26

Η νέα καμπάνια της Melissa είναι εδώ και μας θυμίζει την αξία του να μοιράζεσαι [βίντεο]

Με πρωταγωνιστές την οικογένεια Αντετοκούνμπο ξεκινά το πιο συναρπαστικό τραπέζι γεμάτο Melissa.

25 Σεπ 2023 | 12:18

Πάτρα: Πώς έγινε το σοκαριστικό τροχαίο με την κάμπριο Jaguar - Νεκρός ο παππούς και το 3χρονο εγγόνι του [βίντεο]

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του 3χρονου στην Πάτρα που ακολουθούσαν με άλλο αυτοκίνητο και βρέθηκαν μπροστά στο τραγικό τροχαίο.

ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΡΙΧΤΕΡ 25 Σεπ 2023 | 12:15

Μπαράζ σεισμών στον Κορινθιακό Κόλπο: 19 σεισμικές δονήσεις τις τελευταίες 12 ώρες

Ένας ακόμη σεισμός 3,5 Ρίχτερ εκδηλώθηκε στον Κορινθιακό Κόλπο, το πρωί της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου.

ΠΡΙΝ ΤΟΝ "ELIAS" 25 Σεπ 2023 | 11:56

Προετοιμασίες για την κακοκαιρία στη Θεσσαλία: Ολονύχτιες εργασίες καθαρισμού - Επί τόπου ο Κικίλιας [εικόνες]

Η απομάκρυνση φερτών υλικών από ρέματα, ποτάμια και γέφυρες, καθώς και η αποκατάσταση αναχωμάτων συνεχίστηκαν ασταμάτητα.

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 25 Σεπ 2023 | 11:39

Συναγερμός στο λιμάνι Πειραιά: Δύο ναύτες έπεσαν στη θάλασσα από το πλοίο Speed Runner Jet

Το ατύχημα συνέβη ενώ το πλοίο βρισκόταν δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ 25 Σεπ 2023 | 11:33

Νέα Σμύρνη: Ένταση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του 6ου Νηπιαγωγείου [εικόνες]

Ενταση έξω από το 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης μεταξύ Αρχών και του συγκεντρωμένου πλήθους, που διαμαρτυρόταν για το ξαφνικό κλείσιμο του σχολικού συγκοτήματος.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΕ 1,2 ΕΚΑΤ. ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ 25 Σεπ 2023 | 11:21
ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΕ 33ΧΡΟΝΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟ 25 Σεπ 2023 | 11:03

Δάφνη: Ληστές μπήκαν σε αρτοποιείο και χτύπησαν τον πατέρα του ιδιοκτήτη

Εισβολή ληστών σε αρτοποιείο στη Δάφνη. Χτύπησαν τον πατέρα του ιδιοκτήτη.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΡΗΞΗ 25 Σεπ 2023 | 10:03

Κινηματογραφική καταδίωξη στον Κορυδαλλό - Οι διαρρήκτες πετούσαν κλοπιμαία στους αστυνομικούς για να ξεφύγουν

Οι διαρρήκτες στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν πετούσαν αντικείμενα από το όχημά τους κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στον Κορυδαλλό.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ 25 Σεπ 2023 | 09:54

Μαρουσάκης για την κακοκαιρία Elias: 300-500 τόνοι ανά στρέμμα θα πέσουν στη Θεσσαλία - Η πρόβλεψη για την Αττική

Πολλοί τόνοι νερού αναμένονται στη Θεσσαλία κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Elias, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ 25 Σεπ 2023 | 09:04

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Οδηγός ΙΧ χτύπησε και εγκατέλειψε μοτοσικλετιστή [βίντεο ντοκουμέντο]

Περίοικοι έσπευσαν να βοηθήσουν τον τραυματία δικυκλιστή και ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, που τον μετέφερε σε νοσοκομείο.