Διπλή διαμαρτυρία ντελιβεράδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Διπλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έξω από το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης αντίστοιχα.

dipli-diamarturia-nteliberadwn-se-athina-kai-thessaloniki
SHARE THIS
0
SHARES

Διπλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έξω από το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης αντίστοιχα. 

Στην Αθήνα, η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί από μέλη της επιτροπή αγώνας διανομέων φαγητού.

Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία και έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στη Θεσσαλονίκη. 

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Συνάδελφοι –ισσες με τις δεκάδες μοτοπορείες, παραστάσεις διαμαρτυρίας κτλ, τον αγώνα μας στον δρόμο, καταφέραμε να αναδείξουμε τα προβλήματα μας και να εξαναγκάσουμε ΜΜΕ και υπευθύνους να ασχοληθούν με αυτά:

1. Τα δεκάδες εργατικά δυστυχήματα – δολοφονίες και την παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στον κλάδο μας.
2. Τα προβλήματα που παρουσιάζονται για το ζήτημα των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στον Επισιτισμό και κυρίως στην εφαρμογή τους (ανασφάλιστη εργασία, υποασφάλιση, κλοπή των δώρων, αργιών, νυχτερινών κτλ).
3. Τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα των 3 συναδέλφων διανομέων φαγητού για την επαναπρόσληψη τους, που απολύθηκαν παράνομα και καταχρηστικά από την ασύδοτη εργοδοσία στο πατσατζίδικο «Τσαρούχας».
Οι δράσεις, οι κινήσεις και ο αγώνας μας είχαν ως αποτέλεσμα:

• Να κλείσουμε συνάντηση στο υπουργείο εργασίας στην Αθήνα, την Τρίτη 2 Οκτώβρη με τον γενικό γραμματέα Α. Νεφελούδη, όπου αντιπροσωπεία συναδέλφων θα θέσουμε όλα τα παραπάνω ζητήματα.
• Βουλευτές της κυβέρνησης ετοιμάζουν επερώτηση στη Βουλή για το ζήτημα των Συμβάσεων Εργασίας, τα αιτήματα μας για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και για το θέμα των απολύσεων στο πατσατζίδικο ‘Τσαρούχας’».

Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου) 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook