Ψυχρή και ψύχραιμη εμφανίστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών η 35χρονη γυναίκα που φέρεται να έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα το πρωί της 20ης Μαΐου. Ο εισαγγελέας της απήγγειλε κατηγορίες για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας στην 35χρονη που σύμφωνα με τις πληροφορίες εμφανίστηκε ψύχραιμη και ψυχρή.
Όταν ρωτήθηκε αν γνωρίζει τι έχει πάθει η Ιωάννα, απάντησε λακωνικά: "Ναι ξέρω τι έχει πάθει" και μάλιστα συμπλήρωσε ότι την είχε ενημερώσει μια ξαδέρφη της, ενώ όταν ρωτήθηκε για τον άνδρα με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση, τον απέκλεισε από το ενδεχόμενο οποιαδήποτε πράξη του να είχε σχέση με τη δική της δράση.
Οι απαντήσεις που σοκάρουν
Η 35χρονη αγόρασε το βιτριόλι από το ίντερνετ για 4 ευρώ και αυτό είναι ένα από τα λάθη που εντόπισαν οι διωκτικές αρχές όπως και η χρήση της τηλεκάρτας, τόσο στην εταιρεία ραδιοταξί, όσο και σε ένα κηπουρό που χρειαζόταν για κάποιες εργασίες.
Αρχικά, τον είχε καλέσει από το προσωπικό κινητό της, αλλά επειδή ο αλλοδαπός δεν απάντησε αργότερα χρησιμοποίησε το καρτοτηλέφωνο και έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να μάθουν την ταυτότητά της ρωτώντας τον ποιος τον κάλεσε.
Όταν ερωτήθηκε για τα πειστήρια που βρέθηκαν στην κατοχή της, οι απαντήσεις της ήταν σχεδόν σοκαριστικές.
Η αγορά της περούκας
Στην ερώτηση γιατί είχε αγοράσει περούκα, η 35χρονη φέρεται να απάντησε ότι δεν είχε δεν είχε πετύχει η βαφή στα μαλλιά της και την αγόρασε γιατί δεν της άρεσε το χρώμα.
Στην ερώτηση για ποιο λόγο απουσίαζε από τη δουλειά της το πρωινό που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι η 34χρονη στην Καλλιθέα, εκείνη φέρεται να απάντησε ότι είχε πάει να φτιάξει τα νύχια της.
Όσο για τα ρούχα που βρέθηκαν και μάλιστα φαίνονται να τα φορά στο βίντεο, που δημοσιεύθηκε σήμερα και στο οποίο τρέχει για να μπει στο ταξί, δηλαδή την μπεζ καμπαρντίνα, το μαύρο παντελόνι και το σακίδιο που εντοπίστηκαν στο σπίτι της, η 35χρονη απάντησε ότι τέτοιου τύπου ρούχα κυκλοφορούν κατά δεκάδες, είναι ουδέτερα ρούχα και τα είχε χρόνια όσο για το σακίδιο πρόκειται για ένα εντελώς συνηθισμένο και κοινό αξεσουάρ.
Τα λάθη που την πρόδωσαν
Η τηλεκάρτα με την οποία έκανε το τηλεφώνημα στο ραδιοταξί, η ταυτοποίηση της κλήσης στον κηπουρό μα τις κλήσεις που του είχε κάνει και από το κινητό της και το βιτριόλι που αγόρασε μέσω ίντερνετ ήταν και αυτά δυο κρίσιμα λάθη της, που αξιοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, για να φτάσουν στην ταυτοποίησή της.
Πηγές της ΕΛΑΣ ανέφεραν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι αστυνομικοί παρακολουθούσαν εδώ και μια εβδομάδα όλες τις κινήσεις της 35χρονης, η οποία το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε πάει στην ιδιαίτερη πατρίδα της που βρίσκεται πολύ κοντά με αυτή του θύματος. Παράλληλα, το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι πώς μπόρεσε να προμηθευτεί το βιτριόλι.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr