
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά που ξέσπασε, την Κυριακή 24 Ιουλίου, στην οικία του 44χρονου καθ' ομολογίαν δράστη στο Αργουλιό Μυλοποτάμου, ο οποίος την Κυριακή 12 Ιουνίου, "εκτέλεσε" έναν 22χρονο συντοπίτη του, μπροστά σε μέλη της οικογένειάς του.
Τόσο η συνθήκη όσο τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, κάνουν σαφές ότι πρόκειται για εμπρησμό και ερευνάται από το ανακριτικο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι άνδρες του οποίου συγκεντρώνουν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή για να ρίξουν φως στις συνθήκες του περιστατικού, αλλά και στην προσπάθεια ταυτοποίησης των δραστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, λίγο μετά τις δέκα το βράδυ, άγνωστοι προσέγγισαν το σπίτι του 44χρονου, έσπασαν παράθυρα και το περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό εσωτερικά και εξωτερικά, πιθανώς με μεγάλη ποσότητα βενζίνης και στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά.
Στο σημείο του συμβάντος έσπευσε άμεσα η Πυροσβεστική, η οποία συμμετείχε στην κατάσβεση με 2 οχήματα και πλήρωμα πέντε ανδρών. Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, η φωτιά έσβησε λίγη ώρα μετά αφότου ενημερώθηκε η υπηρεσία, σύμφωνα με την οποία το σπίτι δεν έχει υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές, καθώς η πυρκαγιά περιορίστηκε σε δωμάτιο της οικίας.
Σημειώνεται ότι το σπίτι δεν κατοικείται, καθώς ο 44χρονος είναι προφυλακισμένος, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας έφυγαν από τον οικισμό μετά από το περιστατικό. Επίσης, πριν από λίγες ημέρες είχαν αποχωρήσει από το σημείο και οι δυνάμεις της αστυνομίας.
Ο 44χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Το χρονικό του φονικού στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου
Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής 12 Ιουνίου, την ώρα που στο χωριό επικρατούσε εορταστικό κλίμα, λόγω του πανηγυριού στον τοπικό Ιερό Ναό της Πεντηκοστής. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν και είχαν τον πρώτο έντονο καβγά, όμως λίγη ώρα αργότερα αφού έληξε ο διαπληκτισμός, έφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, την ώρα που ο 44χρονος οδηγούσε με το αγροτικό του αυτοκίνητο προς το χωράφι του, συναντήθηκε εκ νέου με τον 22χρονο ο οποίος κινούταν πεζός προς το σπίτι της αδερφής του. Εκεί ακολούθησε μια ακόμα λογομαχία, που αυτή φορά όμως έμελε να είναι μοιραία.
Ο δράστης αποφάσισε να λύσει τις διαφορές του με αίμα, έβγαλε από το αυτοκίνητο ένα πιστόλι και πυροβόλησε τουλάχιστον 5 φορές προς το μέρος του νεαρού, που σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος. Την άγρια δολοφονία είδαν να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους, ο πατέρας και τα δύο αδέρφια του 22χρονου, που βρίσκονταν λίγα μέτρα δίπλα. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Σύμφωνα με τους γιατρούς, είχε βληθεί σε πέντε σημεία, με τρείς σφαίρες να καταλήγουν στη λεκάνη, μια στη σπονδυλική στήλη και μια στο χέρι.
Ο 44χρονος που αμέσως μετά τη δολοφονία εξαφανίστηκε από το σημείο, προσήλθε συνοδεία του δικηγόρου του στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου και παρέδωσε στους αστυνομικούς το φονικό όπλο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr