Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής 31 Ιουλίου στην περιοχή Φίχτι, του Δήμου Άργους - Μυκηνών, στην Αργολίδα.
Όπως ενημέρωσε μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Βασίλης Σιδέρης, "η φωτιά που ξέσπασε στο Φίχτι και επεκτάθηκε προς Κουτσοπόδι και Μπόρσα βρίσκεται υπό έλεγχο".
Συμπλήρωσε ότι "οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται όλο το βράδυ σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να επεμβαίνουν σε περιπτώσεις αναζωπυρώσεων, όπως επίσης και τα υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης".
Φωτιά στην Αργολίδα: Υπό μερικό έλεγχο το μέτωπο στη Χινίτσα
Την ίδια ώρα, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 31/7 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Χινίτσα, του Δήμου Ερμιονίδας.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Υπηρεσίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι για τη φωτιά κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ και δέκα οχήματα.
Μέχρι το τελευταίο φως του ήλιου πραγματοποιούσαν ρίψεις δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.
Επίσης, λόγω της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, εστάλησαν δύο μηνύματα του 112, με το δεύτερο να καλεί τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς το Πόρτο Χέλι.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
— 112 Greece (@112Greece) July 31, 2026
🆘 Πυρκαγιά στην περιοχή σας
‼️ Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Χινίτσα της Περιφερειακής Ενότητας #Αργολίδας απομακρυνθείτε προς #Πόρτο_Χέλι
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/1XyhLLFTsM@pyrosvestiki@hellenicpolice
Η Αργολίδα βρίσκεται την Παρασκευή 31/7 σε κατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4), ενώ οι Αρχές παρακολουθούν διαρκώς την εξέλιξη των δύο μετώπων μέσω drones.
Παράλληλα, το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνά τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών, καθώς η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

