Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ψάρι Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 13:15, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίες έσπευσαν στο σημείο για να περιορίσουν το μέτωπο και να αποτρέψουν τυχόν επέκτασή του.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν συνολικά 60 πυροσβέστες, μεταξύ των οποίων δύο ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, ενώ στο σημείο έχουν μεταβεί 16 πυροσβεστικά οχήματα.
Από αέρος επιχειρούν επίσης δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, προκειμένου να ενισχύσουν τις επίγειες δυνάμεις και να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.
Σημαντική είναι και η συνδρομή του Δήμου Οιχαλίας, ο οποίος έχει διαθέσει υδροφόρες για την υποστήριξη του έργου των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η φωτιά δεν απειλεί κατοικίες ή άλλες υποδομές στην περιοχή.
#Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ψάρι Μεσσηνίας. Κινητοποιήθηκαν 60 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 16 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 18, 2026
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr