Την Τετάρτη, συνελήφθησαν επτά εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του γηροκομείου-κολαστηρίου στα Χανιά, που όπως φαίνεται βρήκαν τραγικό θάνατο περισσότεροι από 30 ηλικιωμένοι
Ύστερα από πολύμηνη έρευνα τα στελέχη της Ασφάλειας διαπιστώθηκε ότι βασανίστηκαν, παραμελήθηκαν και τους χορηγήθηκαν βαριά κατασταλτικά φάρμακα με κίνητρο το κέρδος.
Οι μαρτυρίες των συγγενών των θυμάτων που κατήγγειλαν το γηροκομείου συγκλονίζουν.
Σηψαιμικό σοκ από την κατάκλιση
Χαρακτηριστικά αναφέρει ο γιος ενός εκ των θυμάτων: "Τον μεταφέραμε τον Αύγουστο του 2019, αν και πηγαίναμε συχνά δεν είχαμε αντιληφθεί τίποτα. Ένα κρύωμα τον οδήγησε στο νοσοκομείο και εκεί είδαν ότι είχε σηψαιμικό σοκ από την κατάκλιση” και συνεχίζει: "όταν μας φωνάξαν στα επείγοντα πραγματικά μας επιτεθήκαν για την κατάσταση που βρισκόταν ο πατέρας του. καθώς βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο σήψης και δεν θα άντεχε για πάνω από 2-3 ημέρες όπως και έγινε… Εγκεφαλικά ήταν νεκρός όταν έφτασε στο νοσοκομείο”.
Η σύζυγός του, αγανακτισμένη αναφέρει πως είχε δει δεμένο τον πεθερό της και της έλεγαν δικαιολογίες για το γεγονός αυτό.
Εκαναν βασανιστήρια
Ακόμη μία μαρτυρία που σοκάρει είναι από την κ. Μαρία Πιτσιλαδη συγγενή θύματος που όπως τονίζει "έκαναν βασανιστήρια και ήταν μία κόλαση”.
Όμως και μία πρώην εργαζόμενη αποκάλυψε για τα βασανιστήρια που συνέβαιναν μέσα στο γηροκομείο: "Ακόμα σκέφτομαι το βλέμμα της γυναίκας, δεν με αφήναν ούτε να της βρέξω τα χείλη. Αυτή η γυναίκα ξεψύχισε μετά από 3 μέρες από δίψα.”
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr