Nεφώσεις με βροχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται για σήμερα Σάββατο 9 Μαΐου. Άνεμοι μέχρι 5 μποφόρ και θερμοκρασία στους 25 με 27 βαθμούς.
Πιο αναλυτικά, για σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 12 έως 25, στην Ήπειρο από 11 έως 24, στη Θεσσαλία από 12 έως 27, στη Στερεά από 13 έως 28, στην Πελοπόννησο από 13 έως 25, στα Επτάνησα από 14 έως 23, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Aιγαίου από 12 έως 24, στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 27 βαθμούς και στην Κρήτη από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο και από νότιες διευθύνσεις στην υπόλοιπη χώρα 3 με 5 μποφόρ.
Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι νότιοι ασθενείς και από το βράδυ βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Φεύγει και... ξανάρχεται η αφρικανική σκόνη

Η χώρα επηρεάζεται από την Παρασκευή από μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ επικρατεί συννεφιά και τοπικές λασποβροχές.
Το Σαββατοκύριακο όμως το σκηνικό βελτιώνεται αισθητά, με αύξηση της θερμοκρασίας, καθαρό αέρα και ηλιοφάνεια. Συγκεκριμένα από το Σάββατο η σκόνη θα υποχωρήσει και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας δεν αποκλείεται ο υδράργυρος να "σκαρφαλώσει" πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Από την Κυριακή έως την Τετάρτη θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική θα επηρεάσουν τη χώρα μας και οι θερμοκρασίες ενδέχεται να φτάσουν τους 34 βαθμούς Κελσίου.
Ωστόσο, την Τετάρτη προβλέπεται νέα πτώση της θερμοκρασίας και άστατος καιρός, με βροχές και καταιγίδες, καθώς ψυχρότερες αέριες μάζες θα κατέβουν από τα βόρεια Βαλκάνια.
Αρναούτογλου: Έρχονται 34άρια και μετά νέα πτώση της θερμοκρασίας

Από την πλευρά του ο Σάκης Αρναούγλου σε βίντεο στο κανάλι του στο YouTube αναφέρει πως το Σάββατο και η Κυριακή θα κυλήσουν με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
Το Σάββατο ασθενείς βροχές θα σημειωθούν έως το μεσημέρι σε περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, ωστόσο από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί πλήρως.
Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 26 βαθμούς, ενώ στα νότια θα πλησιάσει ακόμη και τους 29 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 27 με 28 βαθμούς, κυρίως στις πεδινές περιοχές.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη τα σύννεφα θα είναι ακόμη λιγότερα. Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 30 βαθμούς, ενώ την Τρίτη θα φτάσει τους 32, 33 ή ακόμη και 34 βαθμούς Κελσίου στις περιοχές που είναι περισσότερο ευπαθείς στη ζέστη.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αλλαγή του καιρού αναμένεται από τις 17 έως τις 18 Μαΐου, με βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
