Με δύο "πρόσωπα" θα κυλήσει ο καιρός σήμερα, καθώς στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας τοπικά τους 32 βαθμούς Κελσίου.
Ωστόσο, από το μεσημέρι το σκηνικό θα αλλάξει στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, όπου αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα ενταθούν αργά το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν και στην ανατολική Μακεδονία.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν τη νύχτα θα επεκταθούν και στην ανατολική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τοπικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί απο 17 έως 31 και στη Θεσσαλονίκη από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Η πρόγνωση του καιρού από το Meteo:
Στους 33 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει ο υδράργυρος σε περιοχές της χώρας, με βάση την πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, με τις υψηλές θερμοκρασίες να συνεχίζονται. Σύμφωνα με το meteo.gr, τα ορεινά ηπειρωτικά θα "αντιμετωπίσουν" βροχές και καταιγίδες, ενώ οι βοριάδες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και το βόρειο Ιόνιο θα είναι τοπικά ισχυροί.
Καιρός: Η πρόγνωση από το meteo
Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στα περισσότερα τμήματα της χώρας, λοιπόν, για τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου με πρόσκαιρες νεφώσεις ενώ βροχές και τοπικά καταιγίδες αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Πιο συγκεκριμένα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και ίσως και στα Επτάνησα από τις μεσημβρινές ώρες. Χαμηλές συγκεντρώσεις σκόνης αναμένονται στο Αιγαίο, χωρίς να επηρεάζεται η υπόλοιπη χώρα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 28 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 13 έως 33, στην Ήπειρο από 13 έως 31 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 33 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 12 έως 32, στην Πελοπόννησο από 12 έως 31 βαθμούς, στην Κρήτη από 14 έως 31, στα Επτάνησα από 17 έως 29, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 15 έως 30 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3-4 Μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο και από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4 Μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο κατά τις πρωινές ώρες. Από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς και στο Βόρειο Αιγαίο. Στο Ιόνιο θα πνέουν κυρίως από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 Μποφόρ και τοπικά έως 5 Μποφόρ κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο.
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αίθριος αναμένεται ο καιρός κατά τη διάρκεια της ημέρας με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

