Σε καλοκαιρινό σκηνικό αναμένεται να κινηθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, το συγκεκριμένο διάλειμμα από τις φθινοπωρινές συνθήκες δεν θα κρατήσει για πολύ, καθώς από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας το σκηνικό του καιρού αλλάζει απότομα και το φθινόπωρο επιστρέφει.
Ο υδράργυρος θα κινηθεί κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου, με τη ζέστη να γίνεται περισσότερο αισθητή τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Αντίθετα όπως χαρακτηριστικά εξηγεί, κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί, κυρίως εκτός των αστικών περιοχών, η θερμοκρασία θα υποχωρεί και η αίσθηση θα είναι πιο δροσερή.
Παρά την επικράτηση της ηλιοφάνειας, δεν θα λείψουν οι τοπικές μπόρες και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά και κοντά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ οι βοριάδες θα επιμείνουν στο Αιγαίο χωρίς να δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στις μετακινήσεις.
Μαρουσάκης για καιρό: Η αλλαγή του σκηνικού ξεκινά από τη Δευτέρα
Η αστάθεια, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην πρόγνωσή του το πρωί της Παρασκευής, αναμένεται να συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με τις πιθανότητες για βροχές και καταιγίδες να αυξάνονται την Κυριακή και κυρίως τη Δευτέρα.
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στη βόρεια Ελλάδα, όπου τα φαινόμενα αναμένεται να είναι πιο έντονα. Από τη Δευτέρα, μάλιστα, η προσέγγιση μιας ψυχρότερης αέριας μάζας από την κεντρική και ανατολική Ευρώπη αναμένεται να ενισχύσει την αστάθεια, φέρνοντας πιο οργανωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα από το απόγευμα και μετά.
Από την Τρίτη παράλληλα, η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει αισθητή πτώση, σηματοδοτώντας την επιστροφή σε πιο καθαρά φθινοπωρινές συνθήκες. Οι βροχές θα απασχολήσουν κυρίως την ανατολική και τη βόρεια Ελλάδα, ενώ το σκηνικό θα διαφέρει σημαντικά από αυτό των προηγούμενων ημερών.
Έτσι, το σύντομο καλοκαιρινό διάλειμμα φαίνεται πως ολοκληρώνεται και η χώρα περνά ξανά σε φθινοπωρινή τροχιά, με τις καταιγίδες της Κυριακής και κυρίως της Δευτέρας να αποτελούν το βασικό χαρακτηριστικό της αλλαγής του καιρού.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
