Σύμφωνα με τις Αρχές, σκοτεινό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται πως διαδραματίζει ο 23χρονος Ο.Σ., φίλος της 19χρονης, με τον οποίο φέρεται να είχε κανονίσει να βγει το μοιραίο βράδυ. Μάλιστα, είχε ενημερώσει τόσο τον σύντροφό της όσο και τους γονείς και φίλες της ότι θα ήταν μαζί του, καθώς ο ίδιος είχε έρθει στο νησί για τις μέρες του Πάσχα.
Ο ίδιος ο 23χρονος ανέφερε στην κατάθεσή του στην ΕΛΑΣ πώς γνώρισε τη Μυρτώ, ενώ περιέγραψε και την οικογενειακή του κατάσταση.

"Έχω τρία αδέρφια. Ο αδερφός μου, 30 χρόνων, είναι στην Αγγλία, η αδερφή μου είναι 24 χρόνων και έχει δύο παιδιά και μένει στο Πυργί με την οικογένειά της και η μικρή αδερφή μου είναι 18 ετών. Η μητέρα μου με τον πατέρα μου μένουνε στην Κεφαλλονιά. Εγώ από το 2021 βρίσκομαι στην Αθήνα και πηγαινοέρχομαι στην Κεφαλλονιά. Μένω από τον Φεβρουάριο του 2026 στην Ηλιούπολη", είπε αρχικά και συνέχισε:
"Τη Μυρτώ την είχα γνωρίσει σε έναν γάμο στην Κεφαλονιά και μετά από ένα live που έκανα στο OMEGLE TV (σ.σ.: ψηφιακή πλατφόρμα) τη βρήκα και αρχίσαμε να πιάνουμε φιλίες και να βγαίνουμε βόλτες".
Σύμφωνα με την εκπομπή "Αποκαλύψεις" του Πέτρου Κουσουλού στον ΑΝΤ1, ο 23χρονος εκδίδεται ως τρανς με το όνομα Olivia, διατηρώντας προφίλ σε πλατφόρμες για ερωτικές γνωριμίες. Μάλιστα, στην εκπομπή προβλήθηκαν και φωτογραφίες και βίντεο από τη "δεύτερη ζωή" του 23χρονου, ο οποίος φέρεται να ζούσε με δύο "προφίλ" αλλά και δύο ονόματα.


Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο ο σύντροφος της 19χρονης Μυρτούς όσο και φιλικά της πρόσωπα δεν ενέκριναν τη φιλική σχέση της με τον συγκεκριμένο άνθρωπο.
"Ούτε να τον δω δεν ήθελα. Ξαφνικά έρχεται αυτός για 3 μέρες και η Μυρτώ καταλήγει νεκρή" είπε ο σύντροφός της στο Mega, ενώ άλλη φίλη της δήλωσε στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" στο Star: "Δεν ακούγονταν τόσο ωραία πράγματα για αυτό το παιδί. Τον είχαν διώξει οι γονείς του από το σπίτι και είχε πάει στην Αθήνα και εκδιδόταν. Αυτά όμως δεν τα δεχόταν ο ίδιος. Χθες μου έστειλαν το link που είχε σαν συνοδός. Της είπα την προηγούμενη μέρα "Μυρτώ μου, σε παρακαλώ, σε έχω για έξυπνο κορίτσι, μην ξαναβγείς με αυτό το παιδί. Σε παρακαλώ, άκουσε με”".
Η κατάθεση του 23χρονου - Τι έγινε το μοιραίο βράδυ
"Θέλω να σας πω ότι έγινε χθες το βράδυ και να ξεκαθαρίσω τη θέση μου" αναφέρει στην κατάθεσή του ο 23χρονος και περιγράφει:
"Είχα μιλήσει μέσω τηλεφώνου το βράδυ της 13/4/2026, γύρω στις 22:00 με 23:00, με τη Μυρτώ για να βρεθούμε για ένα ποτό. Η Μυρτώ ήταν ήδη έξω με ένα αγόρι. Κανονίσαμε να βρεθούμε κοντά σε γυμναστήριο και βρεθήκαμε στις 23:30. Από εκεί πήγαμε με τα πόδια σε ένα παγκάκι στην πλατεία. Είπαμε να αράξουμε σε ένα Airbnb να μιλήσουμε και να κάνουμε TikTok, να ακούσουμε μουσική και τέτοια πράγματα. Η Μυρτώ πήρε τηλέφωνο και έκλεισε ένα διαμέρισμα.

Μετά από 15 λεπτά ήμασταν στο διαμέρισμα και από κάτω ήταν μια κυρία μεγάλη σε ηλικία-οικοδέσποινα, η οποία μας οδήγησε στον πάνω όροφο σε διαμέρισμα και μας παρέδωσε το κλειδί. Η Μυρτώ σε κάποια φάση μου είπε χαρακτηριστικά ‘θέλω να πιω’, εννοώντας ότι θέλει να πιει κοκαΐνη. Εγώ της είπα ότι ξέρω κάποιον που ασχολείται με τέτοια πράγματα και πήρα τηλέφωνο μέσω Instagram τον Β. Γ. και του είπα ότι θέλουμε ένα κομμάτι.
Αυτός ήρθε στο διαμέρισμα, μετά από περίπου 15 λεπτά, αφότου τον πήραμε τηλέφωνο και μας έφερε ένα σακουλάκι με κοκαΐνη και τον πλήρωσε η Μυρτώ. Δεν γνωρίζω πόσα χρήματα του έδωσε. Αυτός έκατσε περίπου μισή ώρα μαζί μας, όπου μιλάγαμε και γελάγαμε. Η Μυρτώ είχε κάνει ήδη κόκα όσο ήμασταν οι τρεις μας. Ο Γ. έφυγε και γύρισε μετά από λίγη ώρα και έφερε και άλλη ποσότητα κοκαΐνης, την οποία ζήταγε επίμονα η Μυρτώ. Σε κάποια φάση ήρθε ο 22χρονος Z. V., τον οποίο κάλεσε ο Γ. και ήρθε και έκατσε μαζί μας. Ο Z. V. μας είπε ότι ήταν σε άλλο διαμέρισμα με κοπέλα, χωρίς να μας πει άλλες λεπτομέρειες. Εκεί κάναμε μικρή ποσότητα κοκαΐνης εγώ, ο Γ. και η Μυρτώ.

Κάποια στιγμή, ενώ έλεγα στη Μυρτώ να σταματήσει και να μην ξανακάνει άλλη κόκα, γιατί της είπα ότι την βλέπω να έχει πάθει λίγο παράνοια. Εγώ βγήκα στο μπαλκόνι και κάποια στιγμή, την είδα να παθαίνει σπασμούς, να τρέμει και να κάθεται στο κρεβάτι. Εγώ νόμιζα ότι το κάνει για πλάκα, ωστόσο συνέχισε και εκεί καταλάβαμε ότι κάτι πάει λάθος.
Προσπαθούσαμε να τη βοηθήσουμε, της κάναμε τα πόδια ψηλά, αλλά τίποτα. Δεν ξέρω πόση ώρα πέρασε, καθώς δεν υπολόγιζα τίποτα και είχα πάθει σοκ. Προσπαθούσαμε να τη βοηθήσουμε, ωστόσο αυτή δεν συνερχόταν. Τότε εγώ αποφάσισα να πάρω το ασθενοφόρο και ο Γ. και ο V. μου είπαν ότι "φοβόμαστε να πάρουμε το ασθενοφόρο για να μην μπλέξουμε". Εγώ επέμεινα και τους ενημέρωσα ότι θα πάρω τηλέφωνο.
Πράγματι κάλεσα με το κινητό μου το ΕΚΑΒ και μίλησε ο Γ., χωρίς να θυμάμαι τι τους είπε ακριβώς. Αυτοί τότε μου είπαν ότι θα την κατεβάσουν κάτω και θα πούνε ότι τη βρήκαν στον δρόμο. Ο Γ. την πήρε στα χέρια του, ενώ ήταν αναίσθητη, και την κατέβασαν κάτω. Εγώ προσπάθησα να μαζέψω τα πάντα από εκεί πέρα στο διαμέρισμα, καθώς είχαμε μια σαμπάνια, χυμούς και άλλα πράγματα. Κάποια στιγμή ο Γ. ξαναγύρισε και μου είπε ότι την πήρε το ασθενοφόρο και είναι καλά. Του είπα ότι έχει το κινητό της εδώ και αυτός μου είπε να το πάρω μαζί μου και να της το δώσω αύριο.
Εγώ πήρα το κινητό και πήγα με τα πόδια μέχρι το νοσοκομείο, όπου είδα τους γονείς της και την αστυνομία και φοβήθηκα να πάω να το αφήσω, μη βρω τον μπελά μου. Με τα πόδια πήγα από το νοσοκομείο στην καφετέρια Σ..., που βρίσκεται κοντά στα ΚΤΕΛ, όπου τους είπα ότι θα έρθει να το πάρει αργότερα μια κοπέλα που λέγεται Μυρτώ. Μετά πήρα ταξί.
Για το κινητό και το σημείο που το άφησα έστειλα μήνυμα στο Instagram τόσο στο προφίλ μιας φίλης της, όσο και στη Μυρτώ. Θέλω να σας πως ότι τα σκουπίδια από το διαμέρισμα τα πέταξα σε ένα κάδο κοντά στην πλατεία χωρίς να θυμάμαι ακριβώς τον κάδο. Δεν έχω καμιά ευθύνη για ό,τι έγινε.
Εγώ πήγα να περάσω καλά. Λυπάμαι πολύ για ό,τι έγινε και γι' αυτό το λόγο σας λέω ακριβώς ότι έχει συμβεί για να διαχωρίσω τη θέση μου και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

