Follow us

Κιβωτός του Κόσμου: "Πασχάλης" και "Πέτρος" - Ποιοι είναι οι δύο πρωταγωνιστές στις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς

Και οι δύο, είναι πρόσωπα από το στενό περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου και είχαν εκτός από την εμπλοκή στη Δ.Σ. τον ρόλο των παιδαγωγών σε δομές.

ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Ο "Πασχάλης" και ο "Πέτρος", "πρωταγωνιστές" σε καταγγελίες πρώην και νυν τροφίμων της Μ.Κ.Ο. για περιστατικά ξυλοδαρμών, τιμωριτικών συμπεριφορών και λεκτικών παρενοχλήσεων, έχουν συνωνυμία με δύο μόνιμα μέλη του Δ.Σ. της "Κιβωτού του Κόσμου".

Ίσως όμως είναι και τα ίδια πρόσωπα. Πρόκειται για έναν αλλοδαπό, "παιδί της Κιβωτού", που φιλοξενούταν στο παρελθόν σε δομή και έναν απόφοιτο της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών. Και οι δύο, είναι πρόσωπα από το στενό περιβάλλον του επικεφαλής της Μ.Κ.Ο., πατέρα Αντωνίου και είχαν εκτός από την εμπλοκή στη Δ.Σ. τον ρόλο των παιδαγωγών σε δομές. Μάλιστα ο ένας από τους δύο, που είχε εκλεγεί ως μέλος της διοίκησης σε συνεχόμενες γενικές συνελεύσεις, τουλάχιστον από το 2020, αντικαταστάθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες μετά την πρώτη καταγγελία για ξυλοδαρμούς στη δομή του Βόλου.

"Με έβαλαν να δουλέψω, να μην ξαναπάω σχολείο. Ο Πασχάλης και η γυναίκα του, ξέρουν τι μου έκαναν. Και άλλα δύο παιδιά ξέρουν που ήταν εκεί", ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega, ένας πρώην τρόφιμος σε δομές της "Κιβωτού", κατονομάζοντας στενό συνεργάτη του πατέρα Αντωνίου.

Μεταξύ άλλων περιγράφει συχνούς ξυλοδαρμούς, ενώ όπως υποστηρίζει, οι υπεύθυνοι της δομής τον είχαν βάλει σε καθεστώς απομόνωσης για 9 μήνες, όταν ήταν 15 ετών. Όπως αναφέρει, όλες οι τιμωρίες και οι ξυλοδαρμοί, ήταν σε γνώση του "Πασχάλη", ο οποίος ήταν ένα από τα άτομα εμπιστοσύνης του επικεφαλής της Μ.Κ.Ο.

Διαβάστε Επίσης

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, είναι παιδαγωγός στη δομή στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων και είχε μέχρι και τον περασμένο Σεπτέμβριο, μόνιμη θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της "Κιβωτού", πριν την ξαφνική απομάκρυνση του. "… όταν η αδερφή σου έτρωγε ξύλο και της έλεγε χυδαία πράγματα ο Πασχάλης ήταν ωραία…", αναφέρει στο Facebook ένας ακόμα πρώην τρόφιμος, καταγγέλλοντας και εκείνος τον στενό συνεργάτη του πατέρα Αντωνίου.

Το παραπάνω απόσπασμα ήταν σε σχόλιο στην ανάρτηση του πρώην παιδαγωγού της δομής του Βόλου, Χρόνη Χλίτσιου, με το οποίο δημοσιοποιούσε τον περασμένο Αύγουστο περιστατικά ξυλοδαρμού. "…εμένα με χτυπούσε ο Πέτρος ήμουν και εγώ στην Κιβωτό κάποτε", αναφέρει σε άλλο σχόλιο μια πρώην φιλοξενούμενη σε δομή του οργανισμού. Και αυτό το πρόσωπο, φέρεται να είναι ένα από τα μέλη του Δ.Σ. της "Κιβωτού".

Οι δύο άνδρες, όπως προκύπτει από τις καταχωρήσεις στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, φαίνεται να είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2020.

Ποινικά αδικήματα από "κλειστό κύκλο προσώπων";

Με βάση τις καταγγελίες και τις καταθέσεις που συγκεντρώνει η Εισαγγελία Ανηλίκων, θα αξιολογηθούν τα στοιχεία που θα προκύψουν για ύποπτα πρόσωπα, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθεί εάν υπάρχουν συγκεκριμένα αδικήματα που διαπράχθηκαν από ένα κλειστό κύκλο προσώπων.

Σε μια δεύτερη παράλληλη έρευνα, που διεξάγεται από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, όλα τα μέλη του Δ.Σ., που αποτελούν πρόσωπα εμπιστοσύνης του πατέρα Αντωνίου, θα μπουν στο "μικροσκόπιο", για να διαπιστωθεί εάν τα περιουσιακά τους στοιχεία, δικαιολογούνται από τα εισοδήματα τους και από τα φορολογικά στοιχεία κτήσης τους.

Αυτή η οικονομική έρευνα αφορά σε πρώτο στάδιο 15 στελέχη της Μ.Κ.Ο., που είχαν συμμετοχή στα διοικητικά συμβούλια την τελευταία 5ετία, ή διευθυντικές θέσεις. Κάποιοι κάνουν λόγο για ένα "οικογενειακό"-ελεγχόμενο διοικητικό συμβούλιο με την σύζυγο του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου, να έχει "προεδρική" εποπτεία και εκπροσώπηση.

Είναι ενδεικτικό ότι ανάμεσα στα μέλη ήταν δύο πρώην "παιδιά της Κιβωτού". Συγκεκριμένα ένας 35χρονος πρώην τρόφιμος από το Ιράκ, το 2017 απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια έχοντας ολοκληρώσει την παρακολούθηση έξι τάξεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα και στη συνέχεια έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Διαβάστε Επίσης

Με την ίδια ακριβώς διαδικασία, εντάχθηκε στο Δ.Σ. ένας ακόμη αλλοδαπός. Τα άλλα δύο μέλη, ήταν ένας προπονητής μπάσκετ, όπως επίσης και μία κοινωνική λειτουργός, η οποία εκτός των άλλων φαίνεται να οργάνωσε το 2019 τη δομή της ΜΚΟ, στην Καλαμάτα, σε χώρο που είχε παραχωρηθεί από δωρεά επιχειρηματία. Γενικός διευθυντής της ΜΚΟ, ήταν αλλοδαπός πρώην τρόφιμος της, και υπεύθυνος επικοινωνίας, επίσης πρώην τρόφιμος της "Κιβωτού".

Τα σκισμένα τιμολόγια αποκαλύπτουν ύποπτες συναλλαγές;

Βιβλία εσόδων-εξόδων, παραστατικά, οικονομικά έγγραφα για χορηγίες και δωρεές, ... σκισμένα τιμολόγια και αποδείξεις σε κάδους απορριμάτων, ακόμα και ένα... περίστροφο αποθηκευμένο λίγα μόλις μέτρα από χώρους διαμονής ανηλίκων παιδιών.

Κάθε λογής ευρήματα, προέκυψαν από τις "σαρωτικές" - αιφνιδιαστικές έρευνες των αστυνομικών που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε όλες οι δομές και τα σπίτια φιλοξενίας της "Κιβωτού του Κόσμου", σε Αθήνα και επαρχία.

Διαβάστε Επίσης

Τα συγκεντρωμένα οικονομικά στοιχεία θα αναλυθούν το επόμενο διάστημα από τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, που θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν τις διαδρομές των εισροών και κυρίως των εκροών χρημάτων της Μ.Κ.Ο. και αν αυτές αποδεικνύονται με παραστατικά και φορολογικά στοιχεία. Οι έρευνες, που θα διαρκέσουν για περίπου τρείς μήνες, θα αφορούν και τα αποκόμματα που εντοπίστηκαν σε κάδους απορριμάτων, έξω από τις δομές της Καλαμάτας και της Χίου.

Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να διαπιστώσουν αν οι σκισμένες αποδείξεις και τα τιμολόγια του μήνα Νοεμβρίου, που είχαν εκδοθεί στο όνομα της "Κιβωτού", καταστράφηκαν σκόπιμα από υπεύθυνους της Μ.Κ.Ο. σε μια προσπάθεια να "σβήσουν" ίχνη ύποπτων συναλλαγών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΚΟ 10 Ιαν 2023 | 07:36

Κιβωτός του Κόσμου: 10 μεγάλες δαπάνες στο μικροσκόπιο - Ερευνα για ξέπλυμα χρήματος με "μαϊμού" επισκευές και χορηγίες

Δέκα μεγάλες δαπάνες της τελευταίας 5ετίας, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, της Κιβωτού του Κόσμου στο μικροσκόπιο των Αρχών.

ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ 6 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 09 Ιαν 2023 | 20:43

Ώρα εισαγγελέα για την "Kιβωτό": Ο πατέρας Αντώνιος πήρε προθεσμία για την ανωμοτί κατάθεση

Προθεσμία για να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες εις βάρος του πήρε ο πατήρ Αντώνιος - Στις 27/1 στις εισαγγελικές αρχές

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 09 Ιαν 2023 | 08:06

Κιβωτός του Κόσμου: Η ώρα του εισαγγελέα για τον πατέρα Αντώνιο - Οι ξυλοδαρμοί και οι σκληρές τιμωρίες

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης του πατέρα Αντώνιου σχετικά με τις καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 05 Ιαν 2023 | 20:56

Πατέρας Αντώνιος: Οι συνεργάτες του μοντάρουν την πρώτη του συνέντευξη - "Μπορεί να υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να ειπωθεί..." [Βίντεο]

Ο πατέρας Αντώνιος έσπασε τη σιωπή του και μίλησε στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο, όμως η προβολή της συνέντευξης αναβλήθηκε λόγω... μοντάζ

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 05 Ιαν 2023 | 15:07
ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ 05 Ιαν 2023 | 11:33

Κιβωτός του Κόσμου: Όλα όσα έχουν γίνει σε μόλις ένα μήνα - Ο πρώτος μίνι απολογισμός της νέας διοίκησης

"Στόχος μας είναι, στο άμεσο μέλλον, η Κιβωτός να καταστεί, μια σύγχρονη και διαφανής οργάνωση παιδικής προστασίας" αναφέρει η Πρόεδρος της προσωρινής Διοίκησης, Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 03 Ιαν 2023 | 21:57

Νέα σοκαριστική κατάθεση του 19χρονου για τον πατέρα Αντώνιο: "Μου κατέβαζε το παντελόνι και το εσώρουχο..."

Ο πατέρας Αντώνιος τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου θα κληθεί ως ύποπτος για τις κατηγορίες της ασέλγειας κατά συρροή και ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες ανηλίκων.

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 28 Ιαν 2023 | 08:35

"Μάξιμος Σαράφης": Πώς έπαιρνε λεφτά από τα "θύματά" του μέσω εταιρείας-φάντασμα - Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Ο "Σαράφης" υποχρέωνε τα θύματά του να καταρτίσουν… business plan ώστε να πάρει από τις εταιρείες κατάρτισης των επαγγελματικών σχεδίων, χρήματα για την εύρεση πελατών, απαιτώντας αντίστοιχες μεσιτείες!

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 27 Ιαν 2023 | 07:30

Πώς το... μέντιουμ Λίτσα έκαψε τον "Μάξιμο Σαράφη" - "Φοβήθηκα, είχαν σχέση με μπράβους της νύχτας", λέει συνεργός του

Ο Μάξιμος Σαράφης είχε στραφεί σε... καφετζού, ζητώντας συμβουλές για προσωπικά και οικογενειακά ζητήματα. "Δεν έχω καλό προαίσθημα", του είπε η "Λίτσα".

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS 26 Ιαν 2023 | 16:34

Αποκάλυψη: "Αν σκάσει ότι είναι μούφα το Ντουμπάι, τη γ..." - Ο διάλογος "Μάξιμου Σαράφη" και "Λίτσας" που τον καίει

Ο προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis Μάξιμος Σαράφης κατηγορείται για εξαπάτηση επιχειρηματιών

ΚΟΜΠΙΝΕΣ 26 Ιαν 2023 | 07:31

"Μάξιμος Σαράφης": Πώς άρπαξε 800.000 ευρώ ο προστατευόμενος μάρτυρας της Novartis - Τουλάχιστον 7 θύματα των μαϊμού δανείων

Επιστολή με το πλάνο της "μαϊμού"- χρηματομεσιτικής εταιρείας έστελνε ο "Μάξιμος Σαράφης" στα υποψήφια θύματά του. Επτά οι επιχειρηματίες που έχει εξακριβωθεί μέχρι στιγμής ότι εξαπατήθηκαν.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ 25 Ιαν 2023 | 16:42

Ρώσος έστελνε email για βόμβες στο Ελ. Βενιζέλος: Απειλούσε και στα social για τη στάση της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας

Ο άνδρας έχει γεννηθεί στη Ρωσία και βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και τέσσερα χρόνια

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 25 Ιαν 2023 | 07:41

Ο ψευτογιατρός έλεγε ότι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας έκαναν θεραπεία με... βλαστοκύτταρα

Τα δεκάδες "παραμύθια" που είχε επιστρατεύσει ο 66χρονος ψευτογιατρός, Διονύσης Τριανταφύλλου, στην προσπάθειά του να πουλήσει ψεύτικη ελπίδα σε θύματα του.