Follow us

Κορονοϊός: Μόνο με αρνητικό τεστ όσοι ταξιδεύουν στην Ελλάδα από Τσεχία

Η αεροπορική οδηγία προβλέπει αρνητικό τεστ κορονοϊού για όσους έρχονται αεροπορικώς από Τσεχία – Σε ισχύ από 28 Σεπτεμβρίου το μέτρο

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Με αρνητικό τεστ κορονοϊού, το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR, (λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος), μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους, θα εισέρχονται οι επιβάτες που ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από την Δημοκρατία της Τσεχίας.

Πρόκειται για αεροπορική οδηγία (NOTAM) που εκδόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και θα ισχύει από την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 τα μεσάνυχτα.

Οι επιβάτες υποχρεούνται να επιδεικνύουν στις ελληνικές ελεγκτικές αρχές αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊο από πιστοποιημένο διαγνωστικό κέντρο στην αγγλική γλώσσα το οποίο θα περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο τους και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητάς τους.

Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξουν αν οι επιβάτες έχουν πιστοποιητικό με αρνητικό τεστ πριν την πτήση, καθώς η απουσία του υποχρεώνει την αεροπορική εταιρεία να μην επιβιβάσει τον επιβάτη.

Παράλληλα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Κορονοϊός: Μόνο με αρνητικό τεστ όσοι ταξιδεύουν στην Ελλάδα από Τσεχία

Τσεχία: 19 νεκροί από κορονοϊό μέσα σε μια μέρα

19 άνθρωποι πέθαναν προσβεβλημένοι από τον νέο κορονοϊό χθες, 23 Σεπτεμβρίου, στην Τσεχία, ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός από τότε που η παγκόσμια πανδημία έφθασε στη χώρα τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Η χώρα, με πληθυσμό 10,7 εκατομμύρια κατοίκους, έχει αναφέρει μέχρι στιγμής 567 θανάτους που σχετίζονται με τη νόσο Covid-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Μεγάλη ανησυχία για επτά χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Τσεχία

Επτά χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ισπανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κροατία, Ουγγαρία, Τσεχία και Μάλτα) παρουσιάζουν μια εξέλιξη της επιδημίας της Covid-19 η οποία προκαλεί "μεγάλη ανησυχία" και σημαίνει αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας, ανακοίνωσε σήμερα εκφράζοντας την ανησυχία του το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση αξιολόγησης των κινδύνων, η οποία δημοσιοποιήθηκε από την εν λόγω ευρωπαϊκή υπηρεσία που είναι αρμόδια για την παρακολούθηση των επιδημιών, αυτή η ομάδα χωρών παρουσιάζει "μια πιο αυξημένη αναλογία σοβαρών κρουσμάτων ή νοσηλείας" μαζί με αύξηση της θνησιμότητας που έχει "ήδη παρατηρηθεί" ή "μπορεί να παρατηρηθεί σύντομα".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Αυτό είναι το θέατρο του Σωτήρη Τσαφούλια στο Μετς - Ποια παράσταση βλέπεις εκεί

Το ολοκαίνουργιο θέατρο Μετς ανοίγει τις πόρτες του με ένα έργο που σκηνοθετεί ο Κώστας Φιλίππογλου και η προπώληση ξεκίνησε με early bird προσφορά.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 22 Ιαν 2026 | 18:15

Ο Τσέχος πρωθυπουργός αγόρασε υδρόγειο για να δει πού βρίσκεται η Γροιλανδία - Θύελλα χλευασμού στα social

"Αγόρασα αυτήν την υδρόγειο έναντι 617 ευρώ, μια ωραία, μεγάλη υδρόγειο, για να δω πού ακριβώς βρίσκεται η Γροιλανδία"

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΧΡΙΜΠΣΚΑ 19 Ιαν 2026 | 13:16

Πυροβολισμοί σε δημαρχείο στην Τσεχία: Νεκρός ο δράστης και μία γυναίκα - Τέσσερις τραυματίες

Η αστυνομία ανέφερε στο Χ ότι ασφάλισε το κτίριο στην πόλη Χρίμπσκα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 110 χιλιομέτρων βορείως της Πράγας.

ΑΝΟΔΙΚΗ Η ΤΑΣΗ 15 Ιαν 2026 | 18:53

Τρομάζει η έξαρση της γρίπης: 8 θάνατοι, 871 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία,15 σε ΜΕΘ

Η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 5-11 Ιανουαρίου καταγράφει υψηλά επίπεδα θετικότητας στη γρίπη

ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΤΩ 30 Δεκ 2025 | 13:07

Στο νοσοκομείο ο Στηβ Ντούζος: Είμαι σκύλος, δεν καταλαβαίνω τίποτα [βίντεο]

"Τώρα φεύγοντας ο χρόνος ξανακόλλησα κορονοϊό. Είναι παλιό στέλεχος αλλά επειδή έχω ΧΑΠ, τις καρδιές και αυτά, νοσηλεύομαι για κάθε περίπτωση", λέει ο Στηβ Ντούζος

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 23 Δεκ 2025 | 09:16

Αγαπηδάκη: Σήμερα ξεκινάει το πρόγραμμα για την παχυσαρκία με 30.000 δικαιούχους

Όπως τόνισε η κ. Αγαπηδάκη οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα μπορούν να λάβουν δωρεάν τόσο τα φάρμακα όσο και συμβουλευτική για να χάσουν βάρος και να έχουν καλύτερη υγεία.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 18 Δεκ 2025 | 18:39

ΕΟΔΥ: Στα ύψη η γρίπη, χαμηλά η θετικότητα του κορονοϊού - Η εβδομαδιαία έκθεση

Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα βρίσκεται άνω του επιδημικού ορίου έναρξης της εποχικής δραστηριότητας από τέλη Νοεμβρίου

ΑΥΞΗΣΗ ΓΙΑ ΓΡΙΠΗ 04 Δεκ 2025 | 18:15

ΕΟΔΥ: 131 νέες εισαγωγές και τέσσερις θάνατοι από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα

Μείωση της θετικότητας για κορονοϊό αναφέρει η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 24-30 Νοεμβρίου

ΜΥΟΚΑΡΔΙΤΙΔΑ ΩΣ ΠΙΘΑΝΗ ΑΙΤΙΑ 29 Νοε 2025 | 10:06

New York Times: Ο FDA σχετίζει θανάτους 10 παιδιών με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Μία έρευνα έδειξε ότι τουλάχιστον 10 παιδιά πέθαναν "μετά και εξαιτίας" της χορήγησης του εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ 28 Νοε 2025 | 06:21

Γρίπη, ίωση ή Covid; - Πώς θα ξεχωρίσουμε τα συμπτώματα φέτος - Η σημασία του τεστ

Γρίπη και κορονοϊός εμφανίζουν πολλές ομοιότητες - Ποια συμπτώματα μπερδεύουν.

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ 27 Νοε 2025 | 19:25

Ινστιτούτο Pasteur: Εάν μεταλλαχθεί ο ιός της γρίπης των πτηνών, θα μπορούσε να προκαλέσει πανδημία χειρότερη της Covid

"Μια πανδημία γρίπης των πτηνών θα ήταν πιθανόν αρκετά σοβαρή", δήλωσε η επικεφαλής του Κέντρου Αναπνευστικών Λοιμώξεων του Ινστιτούτου Pasteur

ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 27 Νοε 2025 | 17:57

ΕΟΔΥ: 138 νέες εισαγωγές COVID19 και 12 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - Δύο νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης

Σταθερή η θετικότητα για τον κορονοϊό την εβδομάδα 17-23 Νοεμβρίου - Σε χαμηλά επίπεδα η γρίπη

Η ΕΚΘΕΣΗ 20 Νοε 2025 | 18:32
ΤΣΕΧΙΑ 20 Νοε 2025 | 10:51

Σύγκρουση τρένων στην Τσεχία: Πάνω από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν

Στην σύγκρουση των δυο τρένων στη Τσεχία, από τους 40 τραυματίες οι 5 είναι πολύ σοβαρά.