Διαμάχη "εγκληματικών χούλιγκαν" για διακίνηση ναρκωτικών και άλλες παράνομες δραστηριότητες ή νύχτα; Το ανοιχτό μέτωπο που προκάλεσε την δολοφονική ενέδρα σε βάρος του 52χρονου οργανωμένου οπαδού στη Γλυφάδα αναζητούν τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών βρίσκεται το παρελθόν του θύματος σε περιστατικά αντιπαλότητας μεταξύ οπαδών ίδιων αποχρώσεων για την εδραίωση τους σε εγκληματικές δραστηριότητες, αλλά και η σύνδεση του με εκβιαστικές συμμορίες του αποκαλούμενου "Θαμνάκια", "Μεγάλου" ή "Τρελού" και του υπαρχηγού του με το προσωνύμιο "Μαύρος" ή "Γύφτος". Αρμόδιοι αξιωματικοί σημειώνουν ότι μετά τη δολοφονία των δύο μελών της GREEK MAFIA, η δράση του 52χρονου στο χώρο της νύχτας είχε περιοριστεί, γεγονός που οδηγεί τις έρευνες προς το οπαδικό-εγκληματικό του υπόβαθρο.
"Ήταν έξω με περιοριστικούς όρους. Το τελευταίο διάστημα δεν ήταν δραστήριος στη νύχτα. Υπήρχε όμως παρουσία του σε μια δεξαμενή οργανωμένων οπαδών που τροφοδοτεί εγκληματικές δραστηριότητες, κυρίως όσον αφορά τη διακίνηση ναρκωτικών", σημειώνουν στελέχη του Ελληνικού FBI για τον 52χρονο. Σε αυτή τη διαμάχη των εκκολαπτόμενων "χούλιγκαν -μπράβων" που πρωταγωνιστούν σε εγκληματικές ενέργειες θα κινηθούν σε πρώτη φάση οι έρευνες για τα κίνητρα, οι οποίες όμως βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο.
Όσον αφορά την ταυτοποίηση των δύο δραστών, οι αστυνομικοί θα αναζητήσουν βιντεοληπτικό υλικό που έχει καταγράψει τη μηχανή μεγάλου κυβισμού μάρκας BMW πριν και μετά τη δολοφονία. "Το σημείο των πυροβολισμών είναι τυφλό. Δεν φαίνεται να υπάρχει οπτικό υλικό", αναφέρουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται τις έρευνες.
Ο 52χρονος είχε μόλις φύγει με τη μηχανή του από το σπίτι του στην Γλυφάδα που βρίσκεται περίπου 1 χιλιόμετρο μακριά από το σημείο της δολοφονίας και κατευθυνόταν προς το νυχτερινό μαγαζί στο οποίο εργαζόταν ως ασφάλεια. Οι δύο εκτελεστές είχαν στήσει δολοφονική ενέδρα, τον ακολούθησαν και χτύπησαν εν κινήσει. Φορούσαν σκούρα ρούχα και σκούρα κράνη. Ο συνοδηγός τον πυροβόλησε πισώπλατα στη συμβολή των οδών Καραμανλή και Παναγούλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες πυροβόλησαν με όπλο 9 χιλιοστών. 6-7 σφαίρες καρφώθηκαν στην πλάτη του 52χρονου και μία στο κεφάλι.
Η ομάδα του "Θαμνάκια"
"Να βρεις ένα "καλό παιδί που να τσακώνεται και να είναι Παναθηναϊκός", ανέφερε το 2015 απευθυνόμενος στον 52χρονο, ο αποκαλούμενος "Μαύρος" ή "Γύφτος", σε συνομιλία που κατέγραψε ο "κοριός" του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών. Ο "Μαύρος", ο οποίος δολοφονήθηκε το Δεκέμβριο του 2020 στην Ηλιούπολη, ήταν ένας από τους υπαρχηγούς του "Θαμνάκια" και ταμίας σε εκβιαστική ομάδα με δραστηριότητα στα Νότια Προάστια. Στην επίμαχη συνομιλία, αναζητούσε από τον 52χρονο, μέσω της οπαδικής του ιδιότητας να του βρει άτομο για να δουλέψει "πόρτα" σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί της Αθήνας.
Η δράση της εκβιαστικής ομάδας είχε οδηγήσει στη σύλληψη του τότε 41 ετών οπαδού, μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Αστυνομία. Μάλιστα στις αρχές που ερευνούσαν τη δράση των ομάδων του "Θαμνάκια", είχε γίνει ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο 52χρονος ήταν "μπράβος και οργανωμένος φίλαθλος του Παναθηναϊκού και είχε ζητήσει χρήματα για προστασία από περίπτερο που βρισκόταν απέναντι από το Εφετείο Αθηνών". Χώρος ευθύνης του σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ήταν η περιοχή του Γκύζη.
Η πρώτη σύλληψη του 52χρονου είχε γίνει στις 21 Δεκεμβρίου 2011 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης για διατάραξη κοινής ειρήνης, παράβαση νομοθεσίας περί αθλητισμού για επεισόδια σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Στις 30 Νοεμβρίου 2014 συνελήφθη από το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας για παράβαση περί όπλων καθώς είχε στην κατοχή του ένα στιλέτο, ενώ το Δεκέμβριο του 2015 για την δράση της εγκληματικής οργάνωσης του "Θαμνάκια". Στις 27 Μαΐου 2019 συνελήφθη από το Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας για σωματική βλάβη και για ενδοοικογενειακή Βία. Με την ίδια κατηγορία συνελήφθη και το 2024.
"Πράσινη επικυριαρχία"
Σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, ο 52χρονος είχε "πρωταγωνιστήσει" σε αιματηρά επεισόδια πυροβολισμών, στο πλαίσιο αντιπαλότητας επικυριαρχίας ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού.
Στις 9 Σεπτεμβρίου 2021, είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει έναν 32χρονο ομογενή από την Γεωργία, έξω από το Κέντρο Υγείας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Το θύμα νοσηλεύτηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου που μεταφέρθηκε αφού του αφαιρέθηκε η σπλήνα και μέρος του πάγκρεας.
Στις 19 Απριλίου 2018, με ένα αεροβόλο όπλο είχε ανοίξει πυρ, στοχεύοντας γνωστό οργανωμένο οπαδό του Παναθηναϊκού, έξω από το Κλειστό του Ολυμπιακού Σταδίου. Το θύμα της επίθεσης, είχε διακομιστεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο Μαρούσι, όπου οι γιατροί αφαίρεσαν βολίδα από το πόδι του. Για αυτή την ένοπλη επίθεση είχε κατηγορηθεί από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για παράβαση των νόμων περί αθλητισμού και περί όπλων.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr




