Ερευνα για το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος του ξεπλύματος μαύρου χρήματος για τους δύο γιατρούς στο Κολωνάκι ξεκινά η ανεξάρτητη αρχή, στην υπόθεση που αφορά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη.
Με εντολή του επικεφαλής της Αρχής, επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, η έρευνα θα επικεντρωθεί στους γιατρούς, προκειμένου να διερευνηθεί εάν προκύπτουν στοιχεία που συνδέονται με οικονομικές παράνομες δραστηριότητες.
Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να αξιολογηθούν όλα τα στοιχεία που έχουν δει το "φως" της δημοσιότητας, ενώ τα κλιμάκια της Αρχής θα εξετάσουν αναλυτικά τα οικονομικά δεδομένα των δύο προφυλακισμένων γιατρών.

Η νομοθεσία προβλέπει πως σε περίπτωση που από την έρευνα προκύψουν ενδείξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής μπορεί να προχωρήσει στη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, καθώς και στην αποστολή των σχετικών στοιχείων στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Προφυλακίστηκαν οι γιατροί
Nα θυμίσουμε πως στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκονται από νωρίς το πρωί οι δύο γιατροί που κατηγορούνται για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη.
Πρώτη μεταφέρθηκε η γιατρός που έκανε την πλασμαφαίρεση στον τραγουδιστή και στη συνέχεια, κατά τις 07:30 το πρωί, μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό και ο σύζυγός της.
Στις φυλακές Κορυδαλλού στην πτέρυγα προστατευόμενων κρατουμένων κρατείται από το πρωί ο γιατρός που κατηγορείται για τη δολοφονία του Γιώργου Μαζωνάκη
Ο γιατρός με το που έφτασε στις φυλακές είπε στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ότι σταματά την απεργία πείνας και δίψας.
Οδηγήθηκε στο εσωτερικό των φυλακών φορώντας το γνωστό μπλε σακάκι που φορούσε τις τελευταίες ημέρες, δεν κοίταξε προς τις τηλεοπτικές κάμερες και προχώρησε ευθεία προς την πύλη της φυλακής.
Μάλιστα, έχει ήδη κάνει το πρώτο του μπάνιο μέσα στις φυλακές και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δήλωσε ότι αισθάνεται ασφαλής, ευχαριστώντας παράλληλα τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για τη συμπεριφορά τους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο γιατρός έχει ήδη μεταφερθεί στο κελί του, στην πτέρυγα προστατευόμενων κρατουμένων.
Πρόκειται για τη Ζ' πτέρυγα, η οποία είναι ενταγμένη στη ΣΤ' πτέρυγα του Κορυδαλλού. Εκεί κρατούνται, μεταξύ άλλων, κρατούμενοι που βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας.
Ο γιατρός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, βρίσκεται στο ίδιο κελί με προφυλακισμένους αστυνομικούς.
Μάλιστα φέρεται να αναφέρθηκε σε συγκρατούμενούς του και στην υπόθεση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη.
"Το ιατρείο συστεγάζεται με της γυναίκας μου. Εγώ ποτέ δεν είχα τον Γιώργο Μαζωνάκη ασθενή. Δεν ξέρω γιατί βρίσκομαι εδώ", φέρεται να είπε, σύμφωνα με το Star.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
