"Πονοκέφαλο" έχουν προκαλέσει στον Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιάκωβο οι ιερείς οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό, παρά την απόφαση της Διαρκής Ιεράς Συνόδου.
Ο κ. Ιάκωβος αποφάσισε να λάβει μέτρα για τους αρνητές κληρικούς της Μητροπόλης του, θέτοντας τους άμεσα σε αργία μετ΄ αποδοχών.
Δηλαδή, οι αρνητές ιερείς δεν θα μπορούν να λειτουργούν στις ενορίες όπου υπάγονται.
Τις δύο τελευταίες ημέρες συνολικά εννέα ιερείς - αρνητές του εμβολιασμού τέθηκαν με εντολή του Μητροπολίτη σε αργία.
Συγκεκριμένα, Μετά την πρώτη "καμπάνα" που έπεσε σε ιερέα την περασμένη εβδομάδα, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα "Τα Νέα της Λέσβου" και την συνάντηση που ακολούθησε το Σάββατο στη Μητρόπολη Μυτιλήνης με τους εφημέριους που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο να έχουν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματα τους σε γιατρούς και να λάβουν απαντήσεις.
Παρότι λοιπόν υπήρχε και η επιστημονική προτροπή προς τους ιερείς να εμβολιασθούν , ορισμένοι παρέμειναν αμετάκλητοι στην αρχική τους θέση.
Έτσι, ο Σεβασμιότατος αποφάσισε να τεθούν σε αργία άλλοι τρεις εκ των οποίων ο ένας σε ενορία της Μυτιλήνης και οι δύο σε χωριά στη βόρεια πλευρά μετά τη Θερμή.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr