Ο Κώστας Σπυρόπουλος απαιτεί τη σιωπή των ΜΜΕ - Τι ζητά με εξώδικό του [Εγγραφο]

Με εξώδικο σε κανάλια και ιστοσελίδες, ανάμεσά τους και το TheToc, ο ηθοποιός Κώστας Σπυρόπουλος αξιώνει τη μη αναφορά του ονόματός του για τις καταγγελίες των συναδέλφων του

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Εξώδικα στο TheToc και σε άλλα ΜΜΕ απέστειλε διά μέσω των συνηγόρων του ο ηθοποιός Κώστας Σπυρόπουλος, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση του δικηγόρου του, κ. Αλέξιου Στεφανάκη.

Με το εξώδικο αυτό ο κ. Σπυρόπουλος απαιτεί να μην αναφέρεται το όνομά του σε αναρτήσεις της ιστοσελίδας, αλλά και να "κατέβουν" όσα κείμενα έχουν αναρτηθεί τις προηγούμενες ημέρες, παρά το γεγονός ότι τα κείμενα αυτά αφορούσαν απλώς τις επώνυμες καταγγελίες που έγιναν από συναδέλφισσές του ηθοποιούς προς το πρόσωπό του. Εν ολίγοις, ο κ.Σπυρόπουλος απαιτεί τη... σιωπή των ΜΜΕ για τα όσα καταγγέλονται σε βάρος του.

Το πλήρες κείμενο της εξώδικης δήλωσης του κ. Κώστα Σπυρόπουλου

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Του Κωνσταντίνου ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ του Χρήστου, κατοίκου Γέρακα Αττικής

ΚΑΤΑ
1. Του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ ΑΕ (MEGA), όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει στην Καλλιθέα Αττικής, οδός Συγγρού, αριθμ. 340
2. Του τηλεοπτικού σταθμού ANTENNA TV ΑΕ, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, οδός Κηφισίας, αριθμ. 10-12
3. Του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ,
όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει Αμπελακίων, θέση Πέτσα - Βακαλόπουλου, ΒΙΟΠΑ Παλλήνης
4. Του τηλεοπτικού σταθμού ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - STAR CHANNEL Α.Ε.,
όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει στην Κάτω Κηφισιά Αττικής, οδός Βιλτανιώτη, αριθμ. 36
5. Του τηλεοπτικού σταθμού OPEN TV - ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΕ, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει στο 2ο χλμ Λεωφόρου Παιανίας - Μαρκοπούλου, Κορωπί Αττικής
6. Του τηλεοπτικού σταθμού ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ), όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει στο Νέο Φάληρο Αττικής, οδός Εθνάρχου Μακαρίου & Φαληρέως αρ. 2
7. Του τηλεοπτικού σταθμού Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει στην Αθήνα Αττικής, οδός Μεσογείων αριθμ. 136 και Κατεχάκη
8. Της ιστοσελίδας TheToc.gr, Όμιλος Αττικών Εκδόσεων, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, Λεωφόρος Κηφισίας, αριθμ. 40
9. Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Α.Ε., όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, οδός Αγράφων, αριθμ. 5
Κοινοποιούμενη προς:
Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αμερικής, αριθμ. 5

"Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, την 29η.01.2021 τρεις συνάδελφοι μου προέβησαν σε επώνυμη καταγγελία ότι διέπραξα σε βάρος τους "πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα". Την εν λόγω καταγγελία ανήρτησαν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram. Στη συνέχεια, δύο ακόμα συνάδελφοι μου προχώρησαν και αυτές σε καταγγελία σε βάρος μου, η πρώτη στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook και η δεύτερη στην εκπομπή "Έλα Χαμογέλα" του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Οι καταγγέλλουσες επέλεξαν σκοπίμως ως Forum όχι το Αστικό ή Ποινικό Δικαστήριο, όπως θα έπρεπε, αλλά το λαϊκό Δικαστήριο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Η ανωτέρω επιλογή παραβιάζει δικαιώματά μου, νομίμως κατοχυρωμένα ως ανθρώπου, στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης κοινωνίας και, στην παραβίαση, αυτή συντέλεσαν πολλαπλασιαστικά και σκόπιμα οι καθ ων η παρούσα μου:

Οι καθ ων η παρούσα μου τηλεοπτικοί σταθμοί, ενημερωτικά ή ψυχαγωγικά sites, εφημερίδες, περιοδικά και εν γένει μέσα μαζικής ενημέρωσης αναπαρήγαγαν μαζικά τις ανωτέρω καταγγελίες, προβαίνοντας σε ρητή και πανηγυρική αναφορά του ονόματος μου και της εικόνας μου, με σαφή παραβίαση του πλέγματος εθνικών και ευρωπαϊκών διατάξεων προστασίας του ατόμου και της προσωπικότητάς του, αλλά και κατά σαφή παραβίαση του Κώδικα Δεοντολογίας Ενημερωτικών και Ψυχαγωγικών εκπομπών.

Χαρακτηριστικά αναφέρω την εμφάνιση οψίμως καταγγέλλουσας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, σε τηλεδικείο εις βάρος μου υπό την "προεδρία" της κυρίας Σίσσυς Χρηστίδου, για να περιγράψει, χωρίς καμία διασταύρωση της είδησης, τις "σεξουαλικές χειρονομίες" που δήθεν υπέστη. Προηγουμένως, την 29η/01/2021, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και στην εκπομπή της κ. Καινούργιου "Ευτυχείτε", ήδη στα πρώτα λεπτά μετά την ανάρτηση της καταγγελίας σε βάρος μου στο Instagram, υπήρξε αναφορά τόσο στην καταγγελία εις βάρος μου, όσο και στο όνομά μου, χωρίς καμία προσπάθεια τήρησης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και χωρίς σεβασμό του τεκμηρίου αθωότητας που επιβάλλει, τουλάχιστον, τη δέουσα απόσταση του δημοσιογράφου από την οποιαδήποτε καταγγελία και όχι την άκριτη υιοθέτησή της ως ένα επιβεβαιωμένο γεγονός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτού του είδους οι πρακτικές και επιλογές των τηλεοπτικών σταθμών στόχο έχουν να με εξαναγκάσουν, στην ουσία, ως μοναδικό μέσο άμυνας, να συμμετάσχω σε μία σύγχρονη τηλεοπτική αρένα ρωμαϊκού τύπου, όπου, στο τέλος, οι τηλεθεατές θα ψηφίζουν κατά το δοκούν για την "ενοχή" του αποφασίζοντας ακόμη και για το ύψος της επιβλητέας "ποινής" μου. Συνέπειά τους είναι ότι διασύρθηκα στο πανελλήνιο χωρίς, επαναλαμβάνω, να έχω τη δυνατότητα να τοποθετηθώ και να δώσω τις δικές μου εξηγήσεις ενώπιον του φυσικού μου Δικαστή, κάνοντας χρήση του πλέγματος των προστατευτικών διατάξεων και των δικαιωμάτων με τα οποία με εξοπλίζει ο νόμος.

Η ξεκάθαρη αναφορά του ονόματος και της εικόνας μου από τους καθ ων η παρούσα μου, αλλά και η δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων που προκύπτουν από τη φράση "πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα", ήτοι μίας αόριστης νομικής έννοιας που έκαστος εξειδικεύει κατά το δοκούν, δημιούργησαν στην κοινή γνώμη την εντύπωση ότι είμαι ένα κτήνος που διαπράττει κακουργήματα και ήδη λαμβάνω από ανώνυμες πηγές μηνύματα που με αναφέρουν ως "βιαστή".

Την ίδια ώρα. το παρελθόν μου αναμοχλεύτηκε κατά τρόπο ικανό και πρόσφορο να δημιουργήσει τις χείριστες σε βάρος μου εντυπώσεις, ενώ, ταυτόχρονα, οι προσωπικές μου επιλογές και οι σχέσεις που διατήρησα στη διάρκεια της ζωής μου, όπως και η σχέση που τώρα διατηρώ, ανασύρθηκαν κακόπιστα, εμπλέχτηκαν με τις ανωτέρω καταγγελίες και ελεεινολογήθηκαν. Η ανθρώπινη αξιοπρέπειά μου κυριολεκτικά κουρελιάστηκε από τα "τηλεδικεία" των μέσων μαζικής ενημέρωσης όπου το όνομά μου, η εικόνα μου και τα νέα θραύσματα πληροφοριών που συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια της ιδιόρρυθμης τηλεοπτικής "προανάκρισης" που βρίσκεται εν εξελίξει σε βάρος μου, αναπαρήχθησαν σε "συνέχειες" κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού, που είναι έτοιμο να με κατασπαράξει.

Η ανωτέρω ενέργεια των καθ ων να δημοσιοποιήσουν χωρίς καμία μέριμνα προστασίας της προσωπικότητάς μου το όνομά μου και την εικόνα μου, σαν να είμαι τελεσίδικα καταδικασθείς, ενώ δεν έχω καν λάβει την ιδιότητα του κατηγορουμένου, αποδεικνύεται πως έχει, πέραν της προσωπικής, επαγγελματικής και ηθικής μου εξόντωσης, και πιο πρακτικές και επικίνδυνες προεκτάσεις: στους λογαριασμούς που διατηρώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήδη χρήστες με προσφωνούν "βιαστή", εύχονται για εμένα τα χειρότερα και εύχονται ακόμα και τη διάπραξη εις βάρος μου πράξεων με στόχο την υγεία μου, αλλά και τη ζωή μου.

Ταυτόχρονα, λαμβάνω δια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μηνύματα μίσους με απειλές για τη ζωή τόσο εμού, όσο και της συντρόφου μου, αλλά και του ανηλίκου τέκνου της, λόγος για τον οποίο αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα κατ' αυτή νόμιμα.

Κατόπιν των ανωτέρω ο Δικηγόρος μου κ. Αλέξιος Στεφανάκης αναγκάστηκε να εκδώσει την 01η.02.2021 ανακοίνωση με την οποία απαγορεύεται ρητά η αναφορά του ονόματος και της εικόνας μου από ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, έντυπο ημερήσιο ή περιοδικό τύπο, ενημερωτικά ή ψυχαγωγικά sites. Παρά την ανωτέρω απαγόρευση και παρά το γεγονός ότι έχω ενημερώσει για την επικίνδυνη τροπή που έχει λάβει, με συνυπαιτιότητα των καθ ων, η υπόθεση αυτή με τις απειλές για τη ζωή μου, για τη σύντροφο μου και το ανήλικο τέκνο της, τα ειδησεογραφικά sites Πρώτο Θέμα και The Toc συνέχισαν ακάθεκτα την αναπαραγωγή ειδήσεων με το όνομα και την εικόνα μου. Μάλιστα, το κάνουν αυτό είτε με νέα άρθρα τους που με αφορούν και με στοχοποιούν ονομαστικά είτε παραθέτοντας στα νεότερα άρθρα τους συνδέσμους (links) οι οποίοι οδηγούν τον αναγνώστη σε παλαιότερες δημοσιεύσεις τους για την υπόθεση, όπου και πάλι αναφέρεται το όνομά μου και υπάρχει η εικόνα μου.

Κατόπιν των ανωτέρω, με την παρούσα μου και με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου:

1. Επαναλαμβάνω) την απαγόρευση αναφοράς του ονόματος μου καθώς και την χρήση της εικόνας μου και των προσωπικών μου δεδομένων και καλώ τους καθ ων να σεβαστούν το πλέγμα των διατάξεων του Ελληνικού Συντάγματος, της ΕΣΔΑ, της δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, του Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αλλά και του Αστικού και Ποινικού Κώδικα, με τα οποία προστατεύεται η προσωπικότητά μου, το όνομά μου, η εικόνα μου, η τιμή και η υπόληψή μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ2. Καλώ τους καθ ων η παρούσα μου να αφαιρέσουν από τους οικείους ιστότοπους κάθε άρθρο για την συγκεκριμένη υπόθεση στο οποίο περιλαμβάνεται η εικόνα και το όνομά μου.
Η παρούσα Εξώδικη Δήλωση - Πρόσκληση - Διαμαρτυρία και Καταγγελία επαναλαμβάνει ήδη διατυπωμένες δημοσίως θέσεις μου διά του πληρεξουσίου δικηγόρου μου και κοινοποιείται στο νομικό τμήμα των καθ ων.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής καλείται όπως επιδώσει την παρούσα προς αυτούς προς τους οποίους απευθύνεσαι προς γνώση τους και για τις έννομες συνέπειες καλούμενος ταυτόχρονα να την αντιγράψει ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ «ΒΙΑΣΜΟΥΣ» 25 Φεβ 2021 | 21:29

"Εκρηξη" Ζεράρ Ντεπαρντιέ: "Είμαι αθώος και δεν έχω να φοβηθώ τίποτα"

O Ζεράρ Ντεπαρντιέ μιλά στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, αντιδρώντας στην αποκάλυψη έρευνας σε βάρος του για "βιασμούς"

"ΨΕΥΔΕΙΣ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ" 25 Φεβ 2021 | 20:57

Πέτρος Φιλιππίδης: Απαντά με εξώδικο στις καταγγελίες για τον ξυλοδαρμό του ηθοποιού

"Ψευδείς και συκοφαντικούς" χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς ο Πέτρος Φιλιππίδης με εξώδικό του

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ 25 Φεβ 2021 | 10:28

Νέα καταγγελία για Φιλιππίδη: Ηθοποιός έπαθε θλάση και φλεγμονή από τα χτυπήματα που δεχόταν στη σκηνή

"Τον χτυπούσε με ένα τηλέφωνο στους ώμους και μετά του έδινε χαστούκια", λέει ο δικηγόρος του ηθοποιού.

ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΘΩΟΣ 24 Φεβ 2021 | 18:11

Δικηγόρος 37χρονου ηθοποιού: Γίνεται προσπάθεια να συνδεθεί η υπόθεσή του με τον Λιγνάδη - Αβάσιμη η μήνυση για βιασμό [βίντεο]

Θέμα χρόνου η απόφαση που θα κρίνει αν θα υπάρξει δίωξη κατά του 37χρονου ηθοποιού ή αν θα μπει στο αρχείο η υπόθεση.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΓΝΑΔΗ 24 Φεβ 2021 | 16:12

Εξοργισμένος ο Βασίλης Ζούλιας: "Κύριε Κούγια, μαζευτείτε… Υπάρχουν επαγγελματίες ηλίθιοι σαν κι εσάς"

"... Μεγάλη απογόητευση. Ο πάτος που ζούμε έχει πάτο τελικά; Αυτό αναρωτιέμαι. Πόσο ακόμη; Πόσο;" ανέφερε ο Βασίλης Ζούλιας

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ 24 Φεβ 2021 | 10:10

Απολύθηκε από το σίριαλ που συμμετείχε ο 37χρονος ηθοποιός που κατηγορείται για βιασμό

Απολύθηκε από το σίριαλ όπου εμφανιζόταν, ο ηθοποιός που βρίσκεται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης, αφού φέρεται να συνδέεται με τον Δημήτρη Λιγνάδη και έχει καταγγελθεί για βιασμό.

ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ 24 Φεβ 2021 | 08:53

Ποιος είναι ο πασίγνωστος ηθοποιός που κατηγορείται για βιασμό - Ο φάκελος του ΣΕΗ πάει στον εισαγγελέα

Νέα καταγγελία πρώην ηθοποιού για βιασμό της από πασίγνωστο πρωταγωνιστή.

"ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ" 23 Φεβ 2021 | 21:51

Νέα καταγγελία σοκ - Πασίγνωστος ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό: "Αν μιλήσεις θα σε καταστρέψω"

Νέα καταγγελία για βιασμό από πασίγνωστο ηθοποιό - Στην καταγγελία προχωρά ηθοποιός η οποία ζει πλέον στο εξωτερικό

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ 23 Φεβ 2021 | 20:40

Αυτό είναι το εξώδικο του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη σε όσους τον εμπλέκουν στην υπόθεση Λιγνάδη

Τι ζητά ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης προκειμένου να μην κινηθεί δικαστικά κατά τριών μέσων ενημέρωσης.

ΑΝΟΙΞΕ ΞΑΝΑ Η ΠΡΟ ΔΥΟ ΕΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑ 23 Φεβ 2021 | 20:22

Ραγδαίες εξελίξεις στη Γαλλία: Ποινική δίωξη σε βάρος του Ζεράρ Ντεπαρντιέ για βιασμό

Ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε 20χρονη ηθοποιό το 2018

ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 23 Φεβ 2021 | 19:06

Πασχάλης Τσαρούχας: Όποιος γνωρίζει κάτι και δε μιλά, απλώς εγκληματεί - Σοκάρει το σκίτσο που ανήρτησε

Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΣΕΗ καταθέσει την Τετάρτη στον Εισαγγελέα

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ 23 Φεβ 2021 | 18:20

Προκαλεί ο Χαϊκάλης για τη σεξουαλική παρενόχληση και την απόπειρα βιασμού: Άνθρακες ο θησαυρός, δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Τι απαντά ο Παύλος Χαϊκάλης στις καταγγελίες εις βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ 23 Φεβ 2021 | 15:29

Νέα καταγγελία για 65χρονο γνωστό ηθοποιό πρωταγωνιστή σε σίριαλ- Σεξουαλικές επιθέσεις μέσα σε καμαρίνια

Νέα καταγγελία που αφορά 65χρονο ηθοποιό και περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης νεαρών ηθοποιών