Το E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών ξεπερνά τους 100.000 αποφοίτους - Επιμόρφωση προσαρμοσμένη στις ανάγκες της αγοράς εργασίας

Tο E-Learning του ΕΚΠΑ, έχοντας καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη E-Learning κοινότητα στην Ελλάδα, διαθέτει πάνω από 400 προγράμματα επιμόρφωσης στην ελληνική γλώσσα και πάνω από 40 στην αγγλική γλώσσα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
εκπα

Το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην 20 ετή -και πλέον- επιτυχημένη λειτουργία του, προσφέρει προγράμματα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης που συνδέουν τη θεωρητική με την πρακτική γνώση, αναπτύσσοντας κυρίως την εφαρμοσμένη διάσταση των επιστημών στα αντίστοιχα επαγγελματικά πεδία. Tο E-Learning του ΕΚΠΑ, έχοντας καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη E-Learning κοινότητα στην Ελλάδα, διαθέτει πάνω από 400 προγράμματα επιμόρφωσης στην ελληνική γλώσσα και πάνω από 40 στην αγγλική γλώσσα, με περισσότερους από 150 Καθηγητές του Ιδρύματος να συμμετέχουν στην ανάπτυξη και την υλοποίησή τους και με περισσότερους από 100.000 απόφοιτους. Η υψηλή ποιότητα των επιμορφωτικών προγραμμάτων διασφαλίζεται τόσο από το κύρος του αρχαιότερου Πανεπιστημίου της Ελλάδας όσο και από την υιοθέτηση των πιο σύγχρονων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων, μεθόδων και εργαλείων.

Οι θεμελιώδεις αλλαγές που προκλήθηκαν λόγω της πανδημίας του Covid-19 αλλά και οι νέες προκλήσεις των ψηφιακών τεχνολογιών που έχουν ήδη επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής μας, και κυρίως τα επιχειρηματικά μοντέλα και τον τρόπο εργασίας, καθιέρωσαν όχι μόνο την υιοθέτηση ευέλικτων μορφών εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης από απόσταση, αλλά ταυτόχρονα κατέστησαν επιτακτική την ανάγκη για συνεχή επιμόρφωση και κατάρτιση σε νέες γνώσεις και δεξιότητες περισσότερο από ποτέ. Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν και να εντοπίσουν σχεδόν οποιοδήποτε πρόγραμμα τους ενδιαφέρει στο E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών μέσα από ένα ευρύ φάσμα κατευθύνσεων, όπως: Ψυχολογία, Παιδαγωγικά, Ειδική Αγωγή, Marketing, Υγεία, Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικά, Τουριστικά, Real Estate, Ναυτιλιακά, Περιβάλλον, Πληροφορική, Web Development, Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Νομικά, Πολιτισμός, κ.ά.

Σύμφωνα με τον Επιστημονικό Υπεύθυνο Π.Ε. Πετράκη, στόχος είναι τα προσφερόμενα προγράμματα να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας και να εφοδιάζουν τους εκπαιδευόμενους με άμεσα εφαρμόσιμες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας, με έμφαση σε ειδικότητες με προοπτική, προκειμένου οι εκπαιδευόμενοι να επιτύχουν τους στόχους τους και να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον. Μάλιστα, για την επίτευξη αυτού του σκοπού, το E-Learning του ΕΚΠΑ αναπτύσσει διαρκώς και συστηματικά νέα και καινοτόμα προγράμματα επιμόρφωσης που συνδέονται άμεσα με τα επαγγέλματα αιχμής, αλλά και την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων (digital skills), η ζήτηση των οποίων γίνεται ολοένα και πιο εμφανής.

Το E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών ξεπερνά τους 100.000 αποφοίτους - Επιμόρφωση προσαρμοσμένη στις ανάγκες της αγοράς εργασίας

Ενδεικτικά, την τρέχουσα περίοδο ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, προγράμματα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων (digital skills), τη Διοίκηση Επιχειρήσεων στη μετά Covid εποχή αλλά και το "​Logistics 4.0” και την "έξυπνη” διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, την ενίσχυση του τουριστικού και ξενοδοχειακού κλάδου, τη βιώσιμη ανάπτυξη και το περιβάλλον, προγράμματα για την ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας στην εκπαίδευση αλλά και μοριοδοτούμενα προγράμματα για εκπαιδευτικούς σχετικά με τα εργαστήρια δεξιοτήτων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και συνεισφοράς προς το κοινωνικό σύνολο το E-Learning του ΕΚΠΑ προσφέρει δωρεάν θεματικές ενότητες σε ψηφιακές δεξιότητες, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους, προκειμένου να καλυφθεί το υφιστάμενο κενό που υπάρχει στην αγορά εργασίας για νέες γνώσεις και δεξιότητες γύρω από αυτό τον χώρο και να ενισχυθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

Στην πλούσια λίστα των διαθέσιμων προγραμμάτων, εκτός από επαγγελματικής επιμόρφωσης και κατάρτισης προγράμματα, μπορεί κανείς να βρει και προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης, όπως δημιουργική γραφή, life coaching, αυτοβελτίωση, διαχείριση άγχους, ευ ζην, κ.ά.

Τα προγράμματα που προσφέρονται στο E-Learning του ΕΚΠΑ:

•Απευθύνονται σε ενδιαφερόμενους κάθε ηλικίας, οι οποίοι επιθυμούν να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους, να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους (upskilling) ή να επανεκπαιδευτούν σε νέες δεξιότητες (reskilling), προκειμένου να αποκτήσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην αγορά εργασίας.

•Είναι δομημένα κατάλληλα, ώστε να είναι φιλικά προς τον χρήστη.

•Προσφέρουν αυτονομία και ευελιξία, καθώς δεν απαιτούν τη φυσική παρουσία σε συγκεκριμένο χώρο.

•Παρέχουν πλήρη εκπαιδευτική υποστήριξη και καθοδήγηση, με τη δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας, μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας.

•Παρέχουν πλήθος σύγχρονων συναντήσεων (live streaming) με εξειδικευμένους εκπαιδευτές, μέλη ΔΕΠ και επαγγελματίες της αγοράς (μελέτη εφαρμογών, πρακτικά παραδείγματα και αλληλεπίδραση).

•Προσφέρουν δυνατότητα συμμετοχής σε σύγχρονες εξ αποστάσεως συναντήσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων επαγγέλματος.

•Περιλαμβάνουν εκπαιδευτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή, βίντεο με διαλέξεις καθηγητών, λογισμικές εφαρμογές, live streaming συναντήσεις, αλλά και virtual reality τεχνικές. Σε ορισμένα προγράμματα ενδέχεται να υπάρχουν και διά ζώσης συναντήσεις.

•Οδηγούν σε Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης ή Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης, με τη σφραγίδα του αρχαιότερου πανεπιστημίου στη χώρα. Επιπλέον, σε όλα τα προγράμματα απονέμονται βαθμοί ECVET (European Credit System for Vocational Education and Training), ενώ οι απόφοιτοι, μαζί με το πιστοποιητικό, λαμβάνουν και Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass.

•Δίνουν δυνατότητα μοριοδότησης σε προκηρύξεις/διορισμούς εκπαιδευτικών. Παρέχουν σύνδεση με διεθνείς πιστοποιήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εξ αποστάσεως προγράμματα επιμόρφωσης από το E-Learning του Ε.Κ.Π.Α. μπορείτε να βρείτε στις σελίδες:

https://elearningekpa.gr/ προγράμματα στα ελληνικά

https://elearninguoa.org/ προγράμματα στα αγγλικά

Δείτε ενδεικτικά βίντεο των προγραμμάτων:

Φαρμακευτικό Μάρκετινγκ

Fintech & Digital Transformation in Financial Services

Digital Business Transformation

Hospitality Marketing

Εκτιμητής Ακινήτων

Certificate in Coaching - AC Accredited

Τεχνολογία του Τοπίου και Σχεδιασμός Φυτεύσεων

Υποκριτική: Τα πρακτικά Εργαλεία του Ηθοποιού

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΕΛΕΤΗ ΕΚΠΑ 07 Σεπ 2021 | 10:53

Μελέτη - Εμβόλιο Pfizer: Ποιοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργία

Υψηλότερος κίνδυνος αντιδράσεων με το εμβόλιο Pfizer σε άτομα με ιστορικό αλλεργιών.

ΜΕΛΕΤΗ ΣΕ 43.338 ΑΣΘΕΝΕΙΣ 05 Σεπ 2021 | 10:07

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Το στέλεχος Δέλτα διπλασιάζει τον κίνδυνο νοσηλείας για τους μη εμβολιασμένους

Για τους μη εμβολιασμένους η λοίμωξη με το νέο στέλεχος Δέλτα διπλασιάζει τον κίνδυνο νοσηλείας - Καθηγητές του ΕΚΠΑ αναλύουν τη βρετανική μελέτη

ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ 01 Σεπ 2021 | 16:05

Κορονoϊός: "Η μετάλλαξη Δέλτα χτυπάει πάρα πολύ τους νέους" - Εχουν διασωληνωθεί και παιδιά

Τριπλασιασμός των κρουσμάτων από 7,5% στο 20% καταγράφεται σε παιδιά ηλικίας κάτω των 17 ετών το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με τον Νίκο Καρανταγλή επιστημονικό συνεργάτη στην 3η παιδιατρική κλινική του ΑΠΘ

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ 01 Σεπ 2021 | 12:33

ΕΚΠΑ: O ρόλος των σχολείων στη διασπορά του κορονοϊού - Ποιες ηλικίες μεταδίδουν ευκολότερα τον ιό

Ανάλυση του ΕΚΠΑ των στοιχείων του ECDC για την πανδημία του κορονοϊού στα παιδιά και το ρόλο των σχολείων στη διασπορά του ιού.

ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ 30 Αυγ 2021 | 09:07

Κορονοϊός - Έρευνα ΕΚΠΑ: Καρδιακά προβλήματα σε ασθενείς ακόμα και 4 μήνες μετά τη νόσηση

Eπιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα σε ασθενείς με κορονοϊό, ακόμα και τέσσερις μήνες μετά τη νόσηση. Τι δείχνει έρευνα του ΕΚΠΑ.

ΜΕΛΕΤΗ ΕΚΠΑ 25 Αυγ 2021 | 09:30

Εμβολιασμός, μάσκα και αποστάσεις τα όπλα μας για τον κορoνοϊό - Το παράδειγμα της Ισλανδίας με 90% εμβολιασμένους

Η Ισλανδία αποτελεί μια χώρα στην οποία σχεδόν 9 στους 10 ενήλικες έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Μόνο ένας θάνατος από COVID-19 έχει καταγραφεί τους τελευταίους μήνες.

PFIZER ΚΑΙ MODERNA 21 Αυγ 2021 | 14:12

Μελέτη ΕΚΠΑ: Ασφαλή τα εμβόλια mRNA για έγκυες, θηλάζουσες και γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν παιδί

Ενθαρρυντικά αποτελέσματα από τη μελέτη του ΕΚΠΑ αποδεικνύει για έγκυες, θηλάζουσες και γυναίκες σε γόνιμη ηλικία που θέλουν να εμβολιασστούν

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ 20 Αυγ 2021 | 09:58

Καμπανάκι από το ΕΚΠΑ: Εχει υποτιμηθεί ο κίνδυνος για σοβαρή νόσηση COVID-19 νεαρών ανδρών

Ο κίνδυνος μόλυνσης από τον κορονοΪό είναι υψηλότερος σε εφήβους και νέους ενήλικες ηλικίας 20 έως 49 ετών, ιδιαίτερα σε άνδρες.

ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ 17 Σεπ 2021 | 14:19

Απίστευτη ιστορία σε ΜΕΘ κορονοϊού: Μητέρα και κόρη νοσηλεύονταν δίπλα δίπλα χωρίς να το ξέρουν- Τι έγινε όταν ξύπνησε η μητέρα

Ορισμένες από τις συγκλονιστικότερες ιστορίες που εκτυλίσσονται στις ΜΕΘ covid των νοσοκομείων. Ο πατέρας που δεν πρόλαβε να δει το νεογέννητο παιδί του...

17 Σεπ 2021 | 14:14

Πατέρας Πολυχρονοπούλου: "Η κόρη μου είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, δεν είχε ιδέα για την κοκαΐνη" [βίντεο]

Για την άσχημη ψυχολογική κατάσταση της κόρης του και πως είναι βέβαιος για την αθώοτητα της, μίλησε ο πατέρας της Ελένης Πολυχρονοπουλου, του 29χρονου μοντέλου που κατηγορείται για διακίνηση 7.8 κιλών κοκαΙνης

ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 17 Σεπ 2021 | 13:19

Μέχρι την Τετάρτη οι αιτήσεις για τα 30 ΙΕΚ του ΟΑΕΔ: Οι 41 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας

Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή σπουδαστών και σπουδαστριών στα 30 ΙΕΚ του ΟΑΕΔ.

ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΞΥΓΟΝΟΥ 17 Σεπ 2021 | 12:55

Συγκλονιστικές στιγμές στο Λαϊκό: Γυρίζουν μπρούμυτα τους ασθενείς με κορονοϊό για να μην πεθάνουν από ασφυξία [βίντεο]

Οι συγκλονιστικές μάχες για τη ζωή των ασθενών απέναντι στον κορονοϊό. Γιατροί στο Λαϊκό γυρίζουν μπρούμυτα τους ασθενείς για να μπορέσουν να αναπνεύσουν.