
"Παρόλο που υπήρχε αρχικά η κατηγορία ότι οι γιατροί δεν θα εμβολιαστούν, το ποσοστό που έχουν μέχρι τώρα εμβολιαστεί είναι πάνω από 70%, ενώ λίγο λιγότερο είναι των νοσηλευτών".
Τα παραπάνω δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Θέμα 104,6 η πρόεδρος των ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.
Παράλληλα, η κ. Παγώνη εξέφρασε την ελπίδα ότι το σύστημα θα τα καταφέρει ώστε προς το τέλος Ιουνίου να έχει εμβολιαστεί το 60% για να επιτευχθεί η ανοσία. Ωστόσο σημείωσε πως με τα σημερινά νούμερα ή και με 30.000 εμβολιασμούς την ημέρα δεν επιτυγχάνεται ο στόχος, θέλει περισσότερους από 40.000 ημερησίως.
Στη συνέχεια, απαντώντας στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, σχετικά με τις ευθύνες γιατρών για τους ασθενείς που πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ η κυρία Παγώνη ήταν ιδιαίτερα δηκτική:
"Οι γιατροί είναι υπεύθυνοι για το κομμάτι της διάγνωσης και της θεραπείας, δεν είναι υπεύθυνοι για όλα, γιατί στο τέλος για όλα φταίνε οι γιατροί, δεν είναι δική τους αρμοδιότητα για τα κρεβάτια, να υπάρχουν, δεν υπάρχουν" σημείωσε, προσθέτοντας ότι "δεν μπορεί από τη μία να χειροκροτούμε τους γιατρούς και από την άλλη να φταίνε για όλα. Οι ελλείψεις υπάρχουν Τα νοσοκομεία θέλουν χρηματοδότηση, γιατρούς, νοσηλευτές, να γίνουν γρήγορα προσλήψεις. Μέχρι πότε θα αντέξουν οι γιατροί όλο αυτό το βάρος;".
Όπως εξήγησε η κυρία Παγώνη "οι γιατροί διασωληνώνουν τον ασθενή με βάση τα ιατρικά κριτήρια και όταν δεν έχουν κρεβάτια στις ΜΕΘ, τους βάζουν σε κανονικές κλίνες και όταν αδειάζει κλίνη στις ΜΕΘ τους μεταφέρουν εκεί. Δεν ήταν καθόλου ωραίο που ειπώθηκε και θα εκδώσουμε ανακοίνωση" κατέληξε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr